Sayfa 562/1004 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 4,489 - 4,496 arası.

Konu: Viop - XXX

1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    İDEAL artık matriksin fersah fersah önünde gidiyor.şu anki görüntüde de yetişmeleri imkansız.Matriks daha adam gibi 1 dk data sağlayamıyor kullanıcılarına.sistem test etmek istiyorsun önünde sadece 2-2,5 aylık 1 dk data var.ne mok yenir o kadar az data ile.hiç değilse 2 yıllık falan data olmalı elinde.

bir de önemli veri anlarında hızlı piyasalarda v.s. donması da ayrı rezillik...

ben geçeceğim artık iDEAL'e...yıllardır matriks kullanıyorum ama artık fenalık geldi bana bu cücük gibi 1 dk data ve donma işinden...
    Aslında ben de ideal kullanıcısıydım. Geçici olarak matriks kullanmaya başladım çok eksik geldi bana. İdealden sonra matriks sarmadı. İyi bir sistemim olmasına rağmen neden donduğunu düşünüp duruyordum. Onu da sağolsun bear bull nedenini açıkladı, aydınlandım.

Benim için matriksin tek artısı formül dilinin metastock ile benzer olmasıydı. Ama bu eksiklikleri nedeniyle fazla uzatamadan bırakacağım.

bence veri konusu elbette önemli ama sistem test için geçmiş veri en önemli konu değil.. bence elbette.. iki sene önce covid
    muhabbeti yoktu, gaz arama haberleri yoktu, badem force bu kadar baskın değildi, parasal genişlemede işin suyu çıkmamıştı vb.. yani neticede geçmiş veri geçmiş veridir. bence.. o kadar..her gün yeni bir dünya kuruluyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Q1 ve Q2 parasal genişlemelerinde onsun yine öncü olduğu açıkca görülüyor bu resimde.. 2011 ağustosuna kadar ons hareketini bitiriyor ve dow arkadan geliyor.. Yani para önce altına girer.. İlkte altından çıkar.. Ben ağustosta ilk tepeyi onsun yaptığını düşünüyorum.. Ons burdan kafayı yukarı kaldırmayacaksa zayıf bir parasal genişlemenin ardından parasal genişlemeler devam etmeyecektir anlamı çıkar.. Dowda 35 36 varamadan dimdik çakılır.. Bence 2011 den sonra farklılıklaşma gözüksede bu resimde 2011 e kadar onsun açık ara performansını ilerde dowun onu yakalaması olarak görmeliyiz
    Altın 2011 Ağustos zirvesini yaptıktan sonra Dow 2015 ortasına kadar düzeltme görmeden devam etmiş. Aynı benzerlik olursa 2025'e kadar dow'un düzgün düzeltme yapmadan çıkması gerekir. Söylemek istediğim buydu.

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben almam, alana mani olmam abi. Çok karlı ve borçsuz iken saçma sapan sebeple fiyatı düşerse o zaman alırım.

Bu piyasada hayallerle yaşayanı gerçeklerler s...ler en iyi sen bilirsin.
    eywallah, en azından alana mani olmuyorsun, borsaya yeni girene u-30 hissesi almak mecbur kılınsın diyenler de var zira

senin kriterler de çok sıkıymış, çok karlı & borçsuz olacak, saçma salak bi sebeple düşmüş olacak.. zor çamaşır
    mesela yıllardır zarar eden bi şirket kar yazmaya başlayacaksa ordaki potansiyelin büyük olduğunu düşünürüm ben, zaten çok karlı olan zaten fiyatlanmıştır çoktan, upside pek kalmamıştır

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    mesela şu meşhur GME benzeri şirket olarak Teknosa var, teknoloji market, 2020 cirosu 5+ milyar, 2021 satışı 7 milyar TL bulabilir, malum bu ara en çok teknolojik ürün satılıyor yani en cazip sektör.. şirketin özermayesi eksi çünkü yılların birikmiş zararı yazılı bilançoda, hisse başı 2.30 TL eksi sermaye var, yıllardır zarar ediyordu (sektörde sert rekabet vardı, pazar payı kapma savaşları vs hatta electrolux gibi bazı yabancılar çıkmak zorunda kaldı).. ama artık pazar oturdu, satış hacmi reel olarak artıyor devamlı ve şirket yıllardan sonra ilk defa 3.çeyrek kar açıkladı..

özsermayesi eksi diye almayalım mı bu hisseyi şimdi ? üstelik sabancı'ya ortak oluyosun, bademgile değil
    Bunu iki yıl önce pazarlayan twitter hüstadı, 5G gelecek, bu da çok olumlu etkilenecek diyordu...Ulen yıllarımızı bu işe vermesek, yiyeceğiz belki de, doğumundan bugüne tüm G lerin uzmanı sayılırız.

Tamamen safsata..ama, bilmeyen, bilmediğini bile bilmeyen bir kitle var..okuyup, araştırma zahmetine de girişmediği için, ne anlatırsan yutuyor...bir hikaye uydur, peşine takılnalarla yola koyul..kağıdı diplerden aldığı için, her halükarda karda..zaten elinde kalan kağıtların maliyeti sıfırdır.

Bir de aman satmayın, uzun vadeci olun hikayesi var..yeni gelen oldukça, bu oyun devam eder, tüm ponzilerde olduğu gibi.

Geçen ana ortak hisse sattı, şirket bedelli açıkladı, yine alıyorlar kağıdı...benim gözümde yarı batık bir kağıt, böyle böyle yüzdürürrler biraz daha..balon patlayana kadar devam.

Not: hayatı para olan..ahlaki değerleri umursamayan bazıları için, para kazanalım da nasıl olursa olsun mantığı geçerli olabilir...ama benim ne aklım, ne ahlakım böyle bir oyunda oyuncu olarak yer almayı kabul edemiyor...para her şey değildir görüşünde olan kimseye de tavsiye etmem bu kumarı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. 1634 lönk 2/5 lönk pozdayız maliyet 1634

7. yerli ve milli trolumuze ne oldu?

titreye titreye yokmu oldu?

8. bofa 520 eksı nerdeyse baba ların her bırınde ıtına ılen ıteleme modunda

Sayfa 562/1004 İlkİlk ... 62462512552560561562563564572612662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz