Sayfa 712/1003 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,689 - 5,696 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Nerede OST? PPF tahvil tutamaz. Yani bir yıldan uzun vadeli kağıt alamaz.

Bonodur o. Arada bir mevduatci algısı için uçurum kadar fark var. Ayrıca piyasa faizi yaklaşık bir ay düşmüşken performansını nispeten korudu

Yani sen istiyor getiri o zaman alacak risk.
    Siz bakmayın öst yazıp durduğumuza o kısaltma dilimize yapışmış, ösb diye hiç yazmadım bugüne kadar.

Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Nerede OST? PPF tahvil tutamaz. Yani bir yıldan uzun vadeli kağıt alamaz.

Bonodur o. Arada bir mevduatci algısı için uçurum kadar fark var. Ayrıca piyasa faizi yaklaşık bir ay düşmüşken performansını nispeten korudu

Yani sen istiyor getiri o zaman alacak risk.
    Farketmez risk artmis mi artmis ben ona bakarım.

3.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Genel olarak merak etmiştim.
    Öncelikle herkese geçmiş olsun. Tüm piyasalar kırmızıymış genel olarak ama bizde daha bir coşkulu yaşandı daha önce olduğu gibi. Yabancıların çekilmesiyle geçici bir güç gösterisi de olabilir, panik havasıyla satışlar cumadan kelli derinleşebilir de, hep birlikte göreceğiz. Ancak geçen yıl şunu gösterdi ki, hisse bazında yılın yarısını bulan toparlanma süreci fonlarda sadece 1-2 ay sürmüştü. Fonlara güvenip paniklemeden içeride kalmak daha doğru.

Benim portföyümü sormuşsunuz,

Üçte birini elektrikli araçlar'da tutuyorum. grafiğine ve geleceğine en çok güvendiğim fon uzun zamandır. aft ve diğer fonlar hep belli bir şablonu tekrar edip alım fırsatı verirken o uzun zamandır hep üstüne atarak gitti. ancak yatayda, 1-2 günlük düşüşlerde yakalayabiliyordunuz büyük çıkışları öncesi. bu yönden al-satı önermediğim, kümülatif birikim yapılmasını çevreme hep önerdiğim bir fon.

Diğer üçte biri yine yabancı fonlardaydı ancak bu sabah yarısını bozma emri verdim. Hangileri: 1/10'u teşkil eden Garanti Yeşil (Temiz) Fon (bu portföyden hiçbir fon taşımıyordum daha öncesinde de), 2/10'ar paylarının yarısıyla Ak Portföy'den Alternatif Enerji ve İş Portföy Karma Teknoloji Fon, 3/10 payının ikisiyle de Ak Portföy'den sağlık fonu. Yol yakınken bildik fonlara aktarmayı tercih ettim bu payları. şu anda 5 birim var, 2'si AFT'de, birer pay alt. enerji, sağlık ve karma teknolojide. Düşüncem AFT'ye düşük bir gününde ek alım yapmaktı ancak,

öğleden sonra peydah olan durum dengeleri değiştirdi. yerli fonlara ek alım için kenarda tutmak opsiyonu ikinci seçenek olarak belirdi.

Yerli fonlar portföyümün 1/4'ünü oluşturuyordu. Onun yarısı NNF ve IDH arasına bölüştürülmüştü. NNF'nin bugün endeksten 1 puan daha az bir zararla kapattığını gördük. Bunların yarımşarı kadar TCD ve YAS bulunmakta. Onların da yarısı (NNF'nin çeyrekte bir payları) kadar TTE, ICZ, GMR ve MAC bulunuyor. MAC ve TTE daha önce endeks -4-6 bandında bir düşüş yaşadığında -8'lere kadar inmişlerdi. O yüzden paylarını düşük tuttum ve bugün de yanıltmadı. biri 1, diğeri 2 puan daha çok zarar yazmış.

Önümüzdeki günlerdeki performanslarına bakarak ya daha çabuk toparlayacak fonlara ek alım, ya ani bir düşüş yaşar ise yabancı fonlara giriş yaparım. Emtia düşünmüyorum, son bir yıldır her ay %2-3 kazandırmış fonlar da tüm portföyü yığdığınızda bir anlam kazanıyor. Sallıyorum, 2000 lira verip 60 lira almak şu an için bir fark yaratmıyor.

Bende yerli fonun yarısı bir meblağ ile, 2'si geçici (arzum, ipeke) 2'si yatırım (odas, enjsa) 4 de hisse vardı. Arzum'dan maliyetime çıkabildim, İpeke'de geç kaldım. O da toparlayınca yerli fonun tamamı kadar bir ek bütçeyi toparlamış olacağım. Kaldı ki Işık Plastik Halka Arz'dan da gelecek onun ikamesi zaten. Yarın eğer Çan Kömür halka arz duyurulursa Odas patlar, duyurulmazsa o da çakılacağı için muhtemelen maliyetime çıkar, sonra aşağıdan alırım.

Bugün neredeyse tabana vuran Kords örneğinde bir şey de söylemek istiyorum:

12'den 23.5'e fırlamış hisseyi 20 tl civarı almak hala pahalı görünüyor. Bu sasa'sından hektaş'ına çoğu hissede böyle. Sasa 10'lardan 25'lere, Hektaş 12'lerden 27'lere, Deva daha aşağıdan yine oralara geldi. Turk Traktor 80'lerden 190'lara, Otkar 140'lardan 3 katına fırladı. Eğer sağlam bir inişle 120'ler görünür ise, buralara geri gelmeleri uzun bir süreyi bulabilir, ancak fon yöneticilerinin alım satımlarıyla fon yatırımcısının zararını daha çabuk kapatacağına güvenim tam. O yüzden alttan alım dedikleri şeyi ben çok önermiyorum, daha düşüşün başlarındayken. Tabii herkesin kendi tercihi. Ben mart sonu girip yaz sonu ikinci krizi de yaşamış biri olarak kendi deneyimlerimi böyle resmedebiliyorum. Benim algıma göre, fon daha güvenli. Zira ikinci krizde kardan zararla çıktığım yerli fonlar bir hafta sonra +6 yapmak suretiyle, kasım ve aralıkta %50 kar sağladılar. Küsmek bir şey kazandırmıyor, panik de öyle. Ayrıca fonların en büyük kazancının (yakın izleme pazarı da bir nebze bu geçişe pratik sağlıyor) yatırımcıyı sürekli işlem gören hisse fiyat dalgalanmalarından sıyırıp sabah 9-11 gibi açıklanan tek fiyat sistemi ile bizleri sakinliğe sevketmesi olduğunu düşünüyorum. Kumar anlayışından çok uzak ve güzel bir şey bu. "Bu hisse ilerlemiyor, ben bunu atıp başkasını alacağım" diyen arkadaşlarım vardı 2., 3. günde. Sürekli hareket istiyorlardı. Bağımlılık. Borsa insana bunu yapmamalı. Tabii gözlem ve kıyaslamalarla ikame ve rakip fonlarda daha iyi getiri sağlayanlara girmek gününüzün daha iyi geçmesini de sağlıyor.

Umarım insanlar çok büyük paralarla büyük zararların üstüne oturmuyorlardır. Borsa kendi kuyruğunu yiyen bir yılan gibi (ouroboros). Dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Ben de onca bekledikten sonra yerli fonlarla kötü zamanda yakalandım ama tecrübeyle sabit, moralimi bozmuyorum. Zaten nakitte kalmak da bir kazanç sağlamıyor alternatif olarak, türk parasının hali belli. Çöküşün çok güçlü olmamasını umuyor ve herkese en hızlısından bol kazançlar diliyorum.
    Son düzenleme : Fondip; 27-01-2021 saat: 22:37.

4.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    İş Portföy 2 yeni fon daha kurmuş. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/905065

İŞ PORTFÖY TEKNOLOJİ KARMA FON
    https://www.isportfoy.com.tr/PageGal...BF16122020.pdf

İŞ PORTFÖY SAĞLIK ŞİRKETLERİ KARMA FON
    https://www.isportfoy.com.tr/PageGal...mu25012021.pdf
    Bilgilendirme için teşekkürler. Karma teknoloji dün alıma açılmıştı da, diğerinin kodu ve işlem zamanına dair bir bilgi var mı, öğrenmek isterim. Lakin dökümanı incelediğimizde bunun da selefi AFS gibi S&P Global 1200 Health Care üstüne yoğunlaştığı görülüyor. Birbirlerinden çok da farkları olmayacak gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Bilgilendirme için teşekkürler. Karma teknoloji dün alıma açılmıştı da, diğerinin kodu ve işlem zamanına dair bir bilgi var mı, öğrenmek isterim. Lakin dökümanı incelediğimizde bunun da selefi AFS gibi S&P Global 1200 Health Care üstüne yoğunlaştığı görülüyor. Birbirlerinden çok da farkları olmayacak gibi.
    Merhaba, 22.02.2021 tarihinde alıma açılacak. Kodu içinde İş'in açıklaması
    İş Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu bulunduğu "İş Portföy Sağlık Şirketleri Karma Fon" adına yapılacak işlemler için 28/01/2021 tarihinden itibaren "IKL" kodu kullanılacaktır.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

6. VIX 30'u buldu.
    Ama Brezilya borsası artıda gidiyor, ona bakıp bist için teselli buluyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    VIX 30'u buldu.
    Yarın için de umutlu değilim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    VIX 30'u buldu.
    İş portföy tarafını bıraktınız mı Sn Myfinans yazmayı bıraktınız. TTE bugün %-6,30 ile dosta korku verdi
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 712/1003 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •