Sayfa 711/1003 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,681 - 5,688 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dağılım raporu eski.
    Tefas güncel.
    Faizlerde gerileme olunca belli bir yüzdeyi tutturabilmek için öst'yi arttırmış olabilirler.
    Riski artırmışlar getiri hala 18 civari .

2.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    vix in fiyatladigi sadece hastalikmi? başka bir etkenide iceriyormu?
    Valla ne olduğu belli değil, bana kar satışı tetiklemesi gibi geliyor.
    Ama asıl merak ettiğim borsadan çıkan para nereye gitti.
    Ne dolar arttı ne ons arttı.

Nerde bu para şu anda?

3.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Ancak orada tutabiliyorlar demekki, faizlerde ufak bir geri çekilme olduğundan öyle yapılmasa oran aşağıya gelecekti.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Valla ne olduğu belli değil, bana kar satışı tetiklemesi gibi geliyor.
    Ama asıl merak ettiğim borsadan çıkan para nereye gitti.
    Ne dolar arttı ne ons arttı.

Nerde bu para şu anda?
    ABD 10 yıllık tahviller %2,79 düşmüş. (1,01)
    Para girişi olmuş.

5.  Alıntı Originally Posted by onno1onno Yazıyı Oku
    Sevgili Dostlar ; uzun süredir fon yatırımı yapmaktayım kendimce değerli gördüğüm bir sistem geliştirdim burada sizlerle paylaşmak istiyorum, mutlaka eksikleri yanlışları acabaları vardır. ben kendimce memnunum stratejimden amaçlarım ana parayı karı ile korumak, fonu düşen fiyatından satın almak, fonumda trade ederek derinlik kazandırmaktır ve bunu orta uzun vadeli yatırım hedefimi bozmadan yapmaktır.

hiçbir piyasa öngörüsü yapmaksızın. alışta satışta kedemeli ve oranlı hareket ederek. fon içi dolaylı Şhort pozisyonu dediğim bir bakış açısı uyguluyorum. benim için yatırım ürün kırmızıyken başlar. piramit gibi zemini geniş tutmak için her düşüşte de desteklemek gereklidir. paçal sistemi borsada ve genel enstürmanlarda yapılmaması gerekirken, burada 1.kontrol noktası değil ( fon yöneticileri) 2.cil para idaresi yaptığımız için tüm alımlarımı piyasanın olumsuz olduğu günlerde paçal sistemi ile yapmaktayım.

1- fonları 5/3/1 ve 6/3 aylık dönemlerde inceleyerek düşüşlerde derinlikleri yükselişlerde endex üstü getirileri ile değerlendiririm. bu yerli yabancı tüm fonlar için geçerlidir. alacağım fonun en az 1 özdeşini daha bulur 2'li yada 3'lü yatırım stratejisinde bulunurum.

2-seçeceğimiz fon geçmişle birlikte her sene en az %38 ve daha fazla getirmeli ki fonun derinliğinden Fon içi Trade etme imkanımız olsun. fonun karşıklaştırmalı endexi, relatif getirisi, enflasyon karşılaştırması yapmaktayım. (özellikle fon betası yüksek fonlar benim daha çok işime gelmekte). seçeceğimiz fon geçmişi ile birlikte tutarlı büyüme göstermiş olması öncelikli tercihimdir.

3- fon girişimden önce SABiT SERMAYE rakamı belirlerim. mesela x fonu için 300 lira. bunu 3 parçaya bölerek yatırımımı her ay 1 parça olacak şekilde yaparım. ilk 2 parçayı kendimce uygun gördüğüm yerlerden yapar 3.parçayı borsanın düzeltme değil derinlikli düşüşlerine saklarım

4-yerli yabancı hsyf özellikle adım adım yükselirken düşüş ve düzeltmeler dar zaman aralığında derinlikli olmaktadır. bu 3. parça bunu bekler
    ilk 2 parça yatırım sonrası 3 parçayı beklerken her seferinde kar al pozisyonunda endexin üstünde getirilerde yada bağlanmıs sabit sermayemin üstündeki tüm karları alır ppf'lerde uyuma moduna alırım. en son 3. parça alımlarım gerçekleşince ilgili fonlarda endex üstü yada sabit sermaye üstü tüm karları toplarım

5-sabit sermaye tamamlandıktan sonra endexin düzeltmelerinde günlük/haftalık %3 ve üzeri düşüşlerde ppf uyuyan miktarı alım yönünde kullanarak ilerlerim, oransal olarak her düşüşte biriken ppfleri düşüş*2 katı şeklinde oranlayarak kullanıyorum.

6- fon biriktirmedeki amacım düşen ucuzlayan ürünü almak ve olası yukarı hareketlerini beklemektir. endex düşüşlerinde fonumuzu beslersek her zarar kapanır ve katmerli kar yazar.

7- genel 1 senelik prensibimiz Fon Sabit sermeyesi oluşturma zararlarda ppf uyuma modundaki karlarla besleme Yeniden Dengeleme ve kar al noktalarında sonraki düşüşlere hazırlanma ile geçmektedir.

8-hyf dolar bazlı direnç noktalarını takip ediyorum düşüş piyasasında sabit sermaye oluşturma sonrasında yine kardan fonu besleme gibi yükseliş piyasasında da hem kar al stratejisini devam ettirirken hemde dolar bazlı destek direnç noktaları aşamalı geçildikçe sabit sermaye eksiltme işlemide yaparak her direnç noktasında %5 civarında eksiltmeye gitmekteyim.

9- fibo sayımları, dolar bazlı bist, 2/5/10 yıllık D.Tahvili girişleri karşılaştırmalı, sp500 karşılaştırmalı (son dönem dow oldu) bist, mscı türk (nasd**) bazlı sayımlar yaparak ilerliyorum. teknik detaylara girerek uzatmak istemedim, genel hatlarla işlemlerim bu şekilde , inceleyen arkadaşlara umarım yararım dokunur. iyi akşamlar dilerim
    Dikkatle 2 kere okudum . Cizdiginiz resmin yüzde 60 ni anladim diyebilirim, yine de sisteminizi paylastiginiz için teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Nerede OST? PPF tahvil tutamaz. Yani bir yıldan uzun vadeli kağıt alamaz.

Bonodur o. Arada bir mevduatci algısı için uçurum kadar fark var. Ayrıca piyasa faizi yaklaşık bir ay düşmüşken performansını nispeten korudu

Yani sen istiyor getiri o zaman alacak risk.

7.  Alıntı Originally Posted by rasit Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllık tahviller %2,79 düşmüş. (1,01)
    Para girişi olmuş.
    O zaman yerliye malı tepeden bırakıp çekip gidiyorlar demek.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    İş Portföy 2 yeni fon daha kurmuş. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/905065

İŞ PORTFÖY TEKNOLOJİ KARMA FON
    https://www.isportfoy.com.tr/PageGal...BF16122020.pdf

İŞ PORTFÖY SAĞLIK ŞİRKETLERİ KARMA FON
    https://www.isportfoy.com.tr/PageGal...mu25012021.pdf
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 711/1003 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •