Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
bankaların 3 tanesini sürekli, eregl krdmd kchol filan sürekli, endeks kontratı sürekli kullanıyorum.. kaldıracı en kötü olanlar şu anda bankalar kullandıklarım arasında, 6-7 bandındalar.. endeks 9.5, krdmd 8, kchol 9 'a yakın, gibi. kaldıracın düşük olmasını istemiyorum zira (getiri / risk) oranımı azaltıyor, riskim değişmediği halde, zira (getiri / teminat) oranım düşüyor.. nedeni de teminatın artması. Türkçesi kapitalimi efektif kullanamıyorum. önemli kagıtlarda ve endekste en az %20-25 civarı kaldıraç artışı sağlamaları lazım..
Garan veya baska bi hisseyi de endekse korele etmek veya hedge etmeye calısmak mesele. Hisselerin beta katsayıları da öylesine alakasız bir hal aldı ki yeri geliyor endeks 1 düserken garan 2 çıkıyor veya nötrken - 2 yapabiliyor. Kaldırac düsüklügü benim de sikayet ettigim bi durumdu hatta bu yuzden varantlara girerdim yuksek kaldırac icin, hatta 5-6 sene evvel varantlarda trade edip %100 yaptım 2-3 kez. Sonrasında thetasıydı makasıydı testere piyasasıydı derken orayı da bitirdiler. El etek çektim. Viopta 16000 lira başına 1 endeks kontratı açmayı burda anlamsız bulan kişiler de var. Kaldıraç kullanmayacaksan neden buradasın iddiası ile. Kısmen haklılar ama viop biraz da nema getirisi+ters işlem gibi açığa satma angaryasından kurtulmak için de eşsiz bir yer. Bu sebeple 16 bin başına 1 max 2 kontrat açarım ben. Sizin bakış açınızı merak ediyorum bu acıdan.

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.