Sayfa 785/1004 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 6,273 - 6,280 arası.

Konu: Viop - XXX

1.  Alıntı Originally Posted by integrating-factor Yazıyı Oku
    Neye istinaden? Hangi haber veya gelişmeye göre? İşkembeye göre mi yoksa

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bizimle alakası yok.. Küresel likitide sıkışıklığı

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    38
    Soluksuz 1720 ye çıkan endeks düzeltmesini bu hafta tamamlar, dip oluştu artık buralarda. Pazartesi salı testere modu, çarşambadan itibaren roket modu. Şubat vade xu30 1800+ beklentim.

3. Henuz öyle bir görünüm yık tepeler düşüyor, dipler de düşüyor. Yarın 1590 lar geçilemez ve kapanış 1550 ve altı olursa başka şey konuşulur, 1630 lar denenir ve 1580 altı olmazsa başka şey konuşulur. Bir şey demek için erken bana göre.
     Alıntı Originally Posted by gurme Yazıyı Oku
    Soluksuz 1720 ye çıkan endeks düzeltmesini bu hafta tamamlar, dip oluştu artık buralarda. Pazartesi salı testere modu, çarşambadan itibaren roket modu. Şubat vade xu30 1800+ beklentim.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    38
    Bugün öğlen tüm emirleri girdim hocam. Yarın sabah hafif eksi açıp sonra yukarı giderse benim adıma on numara beş yıldız olur, böylece ortalamayıda iyileştirmiş olurum. Yarın vadeli xu30 1600 üstü bekliyorum. Yani sizin ikinci senaryonuz benim beklentim. İlk senaryonuz gerçekleşirse stoplarım hiç düşünmeden. Geçen hafta bir miktar zarar yazdık, temkinli olmakta fayda var.
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Henuz öyle bir görünüm yık tepeler düşüyor, dipler de düşüyor. Yarın 1590 lar geçilemez ve kapanış 1550 ve altı olursa başka şey konuşulur, 1630 lar denenir ve 1580 altı olmazsa başka şey konuşulur. Bir şey demek için erken bana göre.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Burda bazı pozisyonlar yazılıyor ediliyor. Genel endeks seviyesine yorumsuz kalırım ama pay vadeliler gerçekten 1:1 kaldıraçsız bile poz alınınca riskin cok olduğu enstrümanlar. Türkoğlu idi sanırım geçen yazan, üç tavan veya taban yesen terste, teminatın kafayı yer adama Allahını şaşırtırlar. Full girene zaten akıl fikir diliyorum. Ben 2 kaldıraçı geçmem. Endeks vadeli buna dahil. Açgözlü adam donunu er geç buraya bırakır net. Donu kaptırsa gene iyi daha önemli şeyleri kaybetmek de var işin ucunda

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

pay vadeli poz miktarı abartılırsa evet ciddi problem olabilir..

ama ciddi strateji zenginliği katıyor.. zaten bu nedenle önemli bazı kagıtlarda çok fazla açılmış pay vadeli var: mesela garan şubat vadede 350 bin civarı açık kontrat var.. 35 milyon lot eder.. cari rakamlarla 350 milyon tl.. bu kadar pozu açanların bir bildikleri var.. bilmeyenlerde var elbette ama onlar zaten ayrı bir vaka..neticede 350 bin kontrat, üstelik daha vade başındayız..

şöyle düşünün. endeksin içinde ağırlığı %8 diyelim.. rakamları güzel örneklemek için böyle seciyorum, 100 endeks kontratın varsa buna karşılık en fazla 8 tane garan "eşdeğer kontrat" olsun, yani parasal büyüklüğü endekse eşdeğer..8 eşdeğer kontrat 8*16 = 128 pay vadeli garan kontratı demektir yaklaşık..

ikisi genelde aynı yönde gittiklerinden eğer sen garanda short pozda yakalandıysan endeks long pozların zararı azaltmana faydalı olacaktır zira daha fazla endeks kontratın var.. riskini ayarlayarak istersen %10-12 gibi garan oranına çıkabilirisn ama her endeks kontratın için bir garan eşdeğer kontratı açarsan (%100) o zaman risk daha fazla olacaktır elbette..

benim pay vadelilerde gördüğüm en büyük problem bazı önemli kagıtların kaldıraçlarının düşük olması.. hadi pgsus kozaa filan bunları anladık yüksek teminat (düşük kaldıraç) isteniyor teminatlandırmada ama garan için şu anda 6-6.5 civarı kaldıraç gülünç..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

bankaların 3 tanesini sürekli, eregl krdmd kchol filan sürekli, endeks kontratı sürekli kullanıyorum.. kaldıracı en kötü olanlar şu anda bankalar kullandıklarım arasında, 6-7 bandındalar.. endeks 9.5, krdmd 8, kchol 9 'a yakın, gibi. kaldıracın düşük olmasını istemiyorum zira (getiri / risk) oranımı azaltıyor, riskim değişmediği halde, zira (getiri / teminat) oranım düşüyor.. nedeni de teminatın artması. Türkçesi kapitalimi efektif kullanamıyorum. önemli kagıtlarda ve endekste en az %20-25 civarı kaldıraç artışı sağlamaları lazım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. Arkadaşlar merhaba,
    Lütfen kağıtlarınıza blokaj koydurunuz. Açığa satışçılar kağıt bulamasın.

E-yatırım ı indirip e-devlet şifresiyle giriş yapabilirsiniz.

https://www.mkk.com.tr/tr-tr/Yatirim...YATIRIMCI.aspx

Sayfa 785/1004 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •