Sayfa 767/1003 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bugün çok canım sıkıldı.
    Birikimlerle bir ev alırız belki diye düşünüyordum.
    Ama adamlar her ay ev fiyatlarının üzerine 20-30'ar bin TL koyup duruyorlar, yetişmemiz mümkün değil.
    Dedikleri fiyata da satıyorlar işin ilginci.
    Temmuz ayında 900 olan evler olmuş 1300
    Yaza doğru ve yazın daha artacak bunlar deniyor.
    Yani biz burada boşa kürek çekiyoruz galiba.
    Uygun bir yerden bir ev alabilseydik çok daha fazla kazanmış olacaktık
    Tabi iyi yönetilen bazı hsyf'lerin son 1 yılki performanslarını hariç tutuyorum.
    Neye göre diyolar bunu? Bunu diyen müteahhit ise şaşırmam açıkçası.

Eger TCMB sözünün arkasında durabilirse Tıpkı 2019 ikinci yarısına kadar olan donem gibi reel anlamda değer kaybetmeleri olası. Son bir yılda kira değeri %18 artarken m2 satış fiyatlarının %55 civarı arttığı bölgeler var. Tek rakipleri xtumy ve xharz

Tabi aşırı rantın döndüğü yerler istisna. Hedonik konut fiyat endeksini takip etmek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bugün çok canım sıkıldı.
    Birikimlerle bir ev alırız belki diye düşünüyordum.
    Ama adamlar her ay ev fiyatlarının üzerine 20-30'ar bin TL koyup duruyorlar, yetişmemiz mümkün değil.
    Dedikleri fiyata da satıyorlar işin ilginci.
    Temmuz ayında 900 olan evler olmuş 1300
    Yaza doğru ve yazın daha artacak bunlar deniyor.
    Yani biz burada boşa kürek çekiyoruz galiba.
    Uygun bir yerden bir ev alabilseydik çok daha fazla kazanmış olacaktık
    Tabi iyi yönetilen bazı hsyf'lerin son 1 yılki performanslarını hariç tutuyorum.
    sn myfinans bu baktığınız evin özellikleri genel olarak neler?
    Ben takip için 6 ay kadar önce şehir içinde site şeklinde olmayan yaklaşık 20 yaşındaki birkaç daire ve birkaç residence eklemiştim. Fiyatlarında artış olmadı olunca sarı site email atıyor.
    Siz neden acaba değişik gözlemlediniz? Takip ettiğiniz gayrimenkul özel bir yerde falan mı?

Edit: Istanbul şehir olarak seçmiştim.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Neye göre diyolar bunu? Bunu diyen müteahhit ise şaşırmam açıkçası.

Eger TCMB sözünün arkasında durabilirse Tıpkı 2019 ikinci yarısına kadar olan donem gibi reel anlamda değer kaybetmeleri olası. Son bir yılda kira değeri %18 artarken m2 satış fiyatlarının %55 civarı arttığı bölgeler var. Tek rakipleri xtumy ve xharz

Tabi aşırı rantın döndüğü yerler istisna. Hedonik konut fiyat endeksini takip etmek lazım.
    Evet müteahit bunu diyen.
    Fiyatlar Temmuzdan bu yana ciddi oranda arttı, işin ilginci satılıyorda.
    Düşüş falan beklemeyin, zaten enflasyon yüzünden inşaat maliyetleri arttı deniliyor.

Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    sn myfinans bu baktığınız evin özellikleri genel olarak neler?
    Ben takip için 6 ay kadar önce şehir içinde site şeklinde olmayan yaklaşık 20 yaşındaki birkaç daire ve birkaç residence eklemiştim. Fiyatlarında artış olmadı olunca sarı site email atıyor.
    Siz neden acaba değişik gözlemlediniz? Takip ettiğiniz gayrimenkul özel bir yerde falan mı?

Edit: Istanbul şehir olarak seçmiştim.
    Yok öyle özel bir yer değil, İstanbul Beylikdüzü civarı, yeni yapım, site içi evler.
    Yazın 900 civarıydı şu anda 1300 olmuşlar.

Benim canımı sıkan biz burda eib, suc falan uğraşırken millet tek bir imzayla %40-50 kazanıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Evet müteahit bunu diyen.
    Fiyatlar Temmuzdan bu yana ciddi oranda arttı, işin ilginci satılıyorda.
    Düşüş falan beklemeyin, zaten enflasyon yüzünden inşaat maliyetleri arttı deniliyor.
    Konut satış rakamları ve özellikle ipotekli olanlar aksini söylüyor son zamanlarda
    Satılıyor mu satılmıyor mu yaza doğru müteahhit lobisi HAYİN bankalar diye ağlamaya başlarsa anlaşılır.

5. Evi geçtim araç fiyatlarının artışına ayak uyduran var mı bir iki fon harici? Ki onlarda garanti değil gelecekte ne yapacak. Tüm dünya da elektrikli araçlar teşvik edilirken bizde ötv artışına gidiliyor. Birikimler kaplumbağa, gerçek enflasyon ve zamlar tavşan hızında. Devamlı aldığım yılbaşından önce kilosu 20 TL olan yarım yağlı peynir 32 lira olmuş gel de çıldırma.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

6.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Evi geçtim araç fiyatlarının artışına ayak uyduran var mı bir iki fon harici? Ki onlarda garanti değil gelecekte ne yapacak. Tüm dünya da elektrikli araçlar teşvik edilirken bizde ötv artışına gidiliyor. Birikimler kaplumbağa, gerçek enflasyon ve zamlar tavşan hızında. Devamlı aldığım yılbaşından önce kilosu 20 TL olan yarım yağlı peynir 32 lira olmuş gel de çıldırma.
    Gerçek enflasyon aylık %3
    https://enagrup.org/
    hsyf(O da bistin şu iyi döneminde) ve bir iki değişken ve yabancı fon dışında bu orana erişmek çok zor.
    Oranı yakalayım diye alınacak riskin büyüklüğü de cabası.

7. YZG icin soruyorum . Fon , Reuters Gümüş Fiyatı (TL) endeksini takip ediyor. Fakat google arattigimda boyle bir link bulamadim. Xag / try paritesinden bir farki var mi ?

Xtumy fonlari var piyasada. Xharz endeks fonlari olabilir mi ? Boyle bir endeks fonu olsa yatirimci acisindan faydali olur mu acaba ?

Çok değil.2017 yılında sarı ilanlı siteden kolay kolay çıkmaz boş zamanları emlakçı gibi a-z'ye her türlü malın fiyatını incelerdim.Aklımda kalanlar şöyle;

İstanbul'da anadolu yakasında ortalama bir 3+1'daire sıfır-4 yaş arası 300.000-350.000 bin lüksler ise 400.000 bin tl'di.Bugün daire fiyatına basedilen rakam ile Beykoz'da boğaz manzaralı villa alınırdı.

Yıl 2021 aynı özelliklerde bir daire 550.000-850.000 bin tl,lüksler ise 900.000-1.500.000 tl görünmektedir.Hatta kimi utanmazlar KUPON DAİRE 1.495.000 tl yazdığını bile gördüm.

Bakın sakın yanlış anlamayın benim annemde babamda dedem de bende istanbul'da doğduk büyüdük ben şimdi iş nedeniyle şehır dışında yaşıyorum.Ama bu söylediğim rakamlarda ki evlerin ise istanbulun göz bebeği lüks semtleri olmadığına da adım gibi eminim.

Örnek: Cuguli'nin 100.000 tl parası vardır yıl 2017.Düşüncesi bir kaç yıla bu parayı 350.000-400.000 tl yapıp 3+1 eşi binnaz ile huzur içinde kredi borcu olmadan yaşamaktır.
    Cuguli kararlıdır ve parasını XY A fonuna yatırır.XY A fonu ilk yıl %80 ile şahane bir getiri sağlamıştır.Cuguli, tarihler 1.1.2018'e geldiğinde sevinçlidir çünkü parası artık 180.000 tl'dir.Fonun 2018 getirisi de aynı şekilde %80 olmuştur ve parası artık 324.000 tl'dir.Tarih 1.1.2019'u gösterdiğinde Cuguli tam fonu bozduracakken bir bakar takip ettiği evin fiyatı 500.000 tl olmuştur.Ve bu nedenle fonda kalmayı tercih eder.Fakat fon 2019 yılında %40 getiri sağlamıştır.Tarih 1.1.2020 gösterdiğinde artık parası 453.600 tl'dir.Cuguli bakmıştır fonu bozdurduğunda hala ev alamıyor bu yılda devam etsin demiştir. Fon 2020 yılının son günlerine geldiğinde %70 bir getiri sağlar.Cugulinin artık 720 bin tl parası vardır.Sevinçlidir,umutludur artık ev alabilecektir.Fakat oda ne evin fiyatı 750.000 + tapu masrafı. 4 yıl geçer cuguli 100.000 bağlamıştır fakat 2018'de ki 350.000 tl değerine parası ucu ucuna yetişmektedir.2021 yılını ise kara kara düşünmektedir.

saygılar,
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

Sayfa 767/1003 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •