Asgari ücret 2800 lira ,adam gibi bir ev 500 bin,orta sınıf araba 300 bin lira,bir yağ 85 lira olmuş bunlar sosyal patlama yapmıyor da bizim gariban altın mı sosyal patlama yapacak,merak etmeyin bizim halk sağlamdır patlamaz.Dünya halklarına gelince ben bu forumda uzun süredir yazıyorum joker filminin sonunu iyi seyredin joker loading diyorum zaten.
Mühendis iki asgari ücrete ,doktor 3 asgari ücrete çalışıyor buna alışmış bir okumuş kesimimiz var,yahu bu ne iş bunca yıl okuduk ettik diye isyan da eden ben görmüyorum,aksine millet iş buldu mu asgari ücrete bile göbek atıyor,değişik bir döneme girdik valla.
sosyal patlama demiyorum kriminal diyorum..
valla az acilde nöbet tutsanız.. patlıyor mu kırılıyor mu görürsünüz.. ama altın yerine lundbeck hissedi almak gerek..
o dediğiniz rakkamların etkisi aşağıdaki gibidir.
kabaca 12milyon civari psikiyatriklik olan var.. kültürel sebeplerden 1:3 gibidir tedavi isteme oranı 36 milyonun durumu sakat denebilir. nufusun yarısı... tedavilik/destek ihtiyacında. kalanı da sosyal bulaşma yüzünden pek parlak değildir..
insidans kritik eşiği üstü olduğu/geçildiği için birileri çalkalamaya karar verirse..
iyi tantana çıkar..
bu sadece bize has da değil.. bir çok ülke böyle.. mesela abd çekleri şirin olsun diye göndermiyor.
sonra ülkede neden herşey kayıyor..
ahalinin ruh/akıl sağlığının ırzına geçilirse.. kayar.
Yer İmleri