Sayfa 726/996 İlkİlk ... 226626676716724725726727728736776826 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,801 - 5,808 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sayın tınaz bu hesap yanlış.Altında ortalama maliyet 900 dolar gümüşte 14 dolar.E yüz doların yüz euronun kağıt maliyeti ne kadar,ya da apple ın ürettiği cep telefonunun maliyeti ne ya da bir mona lisa tablosunu leonardo da vinci kaça mal etmiştir.Fiyat böyle belirlenmez.Misal gümüşte maliyet 14 dolar,ama gümbür gümbür gelen bir elektrikli araba dünyası var,solar paneller var,elektronikte artan gümüş kullanımı var,ne kadar üretsen sanayide o talep satılacak ve üretim sınırlı bu durumda arz talep dengesi işleyecek gümüş fiyatları uçacak.Altının dinamiği ise farklı onda tüm dünyada kabul gören bir değer olmasının senyoraj hakkını kulllanacak altın.Dünyanın her yerinde tarihin her anında herkesin değişim aracı olarak kabul ettiği bir metanın değeri üretim maliyeti ile hesaplanabilir mi.Bitcoinin maliyeti ne de millet 40 bin dolar değer biçti.
    Gümüş fiyatı salt endüstriyel kullanımla yükselmez. Zira maliyet yükselince alternatif ürüne geçersiniz. Aksi takdirde bugün evimizde bakır değil altın kablo kullanırdık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Gümüş fiyatı salt endüstriyel kullanımla yükselmez. Zira maliyet yükselince alternatif ürüne geçersiniz. Aksi takdirde bugün evimizde bakır değil altın kablo kullanırdık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Gümüş hem endustriyel hem de yatırım talebi gören en nadir emtiadır.Aslında platin için de çok ama çok az miktarda bu sözkonusudur da ihmal edilebilir bir sapma platin.Gümüş ne olacak diyenler paladyumun sadece sanayide az bişi kullanım imkanı bulunca son 5 yılda ne yaptığına bakabilirsiniz.

Ahlaksızlıkta sınır tanımayanlar

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Burada, tepedeki cete milleti soyuyor, yakalandiginda bu borcu bir sekilde milletin, gelecek nesillerin sirtina yukluyor.

Bunun disinda, bir devlet hizmeti icin aldigi tum gelirler ve vergiler cebine giriyor, bunu gormuyor muhterem, ABD batiyor diyor, cok para basti.

Dolarin degeri yok.

1850 dolar ver 31.1 gram saf altin aliyor o dolar.

Yok degeri yok.

Ampul taraftari olmak boyle bir sey.

Sitkerip gitsin onu deyenler, senin 83 milyonluk ülken ABD'nin 10. şirketinin cirosu kadar ihracat yapamıyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Sn.
    Izmirli hoca;

Grafiği açıklamanız mümkün mü?
    Grafikteki skalalar neyin skalası? 376,xx gösterirken
    Sizin grafiğe yazdığınız rakamlar 6,94...

Teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Is'te anlasamadigimiz nokta bu, kim bilebilir ki bu sorunun yanitini.

Bana arz ve talebi soyleyin, tahminde bulunayim.

Simdi Yahoo Finance da yorumlar var.

Gumus su an onsu 26.90 USD'de gorunuyor, ancak fiziki delivery ( ne demekse, spot fiyat olmali. ) 36 USD'den gidiyor diyorlar.

Onsu 65 USD'ye cikacak diyenler var.

Bunlari kendi algilarina gore yazan yazana.

Ancak, kasalarda da, tonlarca kulce gumus tutan ulkeler var.

Tamami kac ton bilmem, yillik kulanilan gumus miktari ( talep) nedir bilmem.

Bu aciklanan fiyata, kasalarda saklanan milyonlarca ton kulce gumus bu hesaba dahil mi bilmem.

Bu sartlarda, palavra disinda bir tahmini nasil yaparim.?

Tahminde bulunan kaynak gosterse tamam, biri cikti uzman gibi yazdi, Peru'da Altin'in onsu 450 USD. diye,

Siz inaniyormusunuz bu yorum ve tahminlere, ben inanmiyorum.

Ben 1991'den beri Kanada ve ABD'de bu piyasalari izledim.

Bilsem, dukkan sizin.
    sn tınaz siz piyasayı iyi takip edenlerdensiniz diye düşünüyorum. amerika'da fiziki gümüş talepleri için haftalar sonrasına teslimat verildiğini duymamış olmanız beni şaşırttı.

7. derken.. gümüş coştu yine.

XAGUSD 27$ +%2,46

darısı altının başına.. amin.

8. Dolar düşerken borsanın düştüğünü en son 2018 dip çalışmasında 5.xx lerde görmüştüm. Akıllı adamlar.

Sayfa 726/996 İlkİlk ... 226626676716724725726727728736776826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •