guler su anki durumu ile konsolide bilanco sunduguna gore fk'lar kiyaslanabilir.

cunku kar faaliyetten geliyor.

hedef , inveo, vertu, hubvc vb. gibi yatirmlar kaleminden degerlenen bir sirket olsa guler dediginiz gecerlidir. ama su an oyle degil. ayrica koc sabanci gibi holdinglerin karlari da bankacilik kesiminden geliyor ama orada ki riski kimse olcemiyor, batik kredi vs.

ben rtalb tarafinda pozisyon tasimiyorum ama orada gorunen 80 milyon civari kar gelecek, eger orada 100 milyon kar gelirse o dakika pozisyon acmakta tereddut etmem.
 Alıntı Originally Posted by Kyabalion Yazıyı Oku
Sn. Hayek degerli paylasimlariniz icin tesekkur ederim. Güzel katkilariniz oluyor. Fakat f/k kiyaslamasinin Güler/Rta üzerinden yapilmasini doğru bulmuyorum. Biri holding biri bioteknoloji şirketi. Elmayla armutu kiyaslamak gibi oluyor.

Holdinglere baktigimizda ortalama f/k larin 7-8 lira civarlarında oldugunu görmekteyken bu oran teknoloji şirketlerinde 30-40 f/k lara kadar cikiyor. Ayrica Rta�nin Bist�teki tek bioteknoloji sirketi olmasi ve bu konjonktürde her an yeni bir hikaye vs. yazma ihtimali su an islem gördüğü f/k oranini onemsiz kiliyor.

Bu arada ben de ikisinden de yüklü miktarda var. Bana göre iki hisse de Bist�teki potansiyeli en yüksek iki hisse.
yatırım tavsiyesi değildir