Sayfa 56/1044 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 441 - 448 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Ah be Tarros25 kime sordun ? Onu da yazaydın ya.
    Vallahi selim abi ben seni ve T/A üstadlarımı yorduğumu düşündüğüm için ortaya sordum sayın koçari üstad cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.

BISTTE KAZANMAYA DAİR

Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
    O iş senin bildiğin gibi olmaz
    Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte, bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
    E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaş
    Abi bende o para yokki
    Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
    Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
    Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
    Neymiş done dediğin şey
    Temel analiz diyorlar adına, uzun hikaye
    Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
    Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp, firmaları bir birbirleriyle kıyaslıyorsun
    Eeeee sonra
    Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
    Aldın ne yapıyorsun
    Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
    Ne kadar
    İşte zurnanın zırt dediği yer orası
    YANİ
    Yanisi şudur, bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
    Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
    Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır, doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
    Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmış bugün 5000 kazandım
    Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
    Abi bende borsada oynamak istiyorum
    Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar kolay olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...

Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar,sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır, oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....

Bu yazımı yazalı 5 yıl oldu, gerekli gördüğümde paylaşıyorum, daha önce okuyup sıkılanlardan özür dilerim, ancak bir kez daha okuması gerekenler vardır.

Bakmayın bu seneki yan hisselerdeki anormalliğe
    ülkenin güzide firmaları sahol 8 yıldır, aselsan 4 yıldır, tekfen 3 yıldır kazandırmıyor var mı ötesi.
    bu piyasa normal bi piyasa değil.

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Bakmayın bu seneki yan hisselerdeki anormalliğe
    ülkenin güzide firmaları sahol 8 yıldır, aselsan 4 yıldır, tekfen 3 yıldır kazandırmıyor var mı ötesi.
    bu piyasa normal bi piyasa değil.
    Doğru diyorsun sn. koçari...

Ben de benzer şeyleri farklı pencereden anlatmaya çalışıyorum. Tabi anlamak isteyenlere...

Şu an 20 yıllık belki de 100 yıllık bir döngü yaşıyoruz. Bu işlerin hep böyle olacağını sananlar sonunda öyle olmadığını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacaktır...

Herkes kazanıyorsa o zaman kim kaybediyor...???!!! Bunu düşünmek lâzım...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

5. değerli hocalarım CEMTS için bir değerlendirme rıca ediyorum.

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    BISTTE KAZANMAYA DAİR

Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
    O iş senin bildiğin gibi olmaz
    Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte, bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
    E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaş
    Abi bende o para yokki
    Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
    Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
    Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
    Neymiş done dediğin şey
    Temel analiz diyorlar adına, uzun hikaye
    Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
    Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp, firmaları bir birbirleriyle kıyaslıyorsun
    Eeeee sonra
    Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
    Aldın ne yapıyorsun
    Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
    Ne kadar
    İşte zurnanın zırt dediği yer orası
    YANİ
    Yanisi şudur, bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
    Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
    Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır, doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
    Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmış bugün 5000 kazandım
    Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
    Abi bende borsada oynamak istiyorum
    Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar kolay olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...

Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar,sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır, oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....

Bu yazımı yazalı 5 yıl oldu, gerekli gördüğümde paylaşıyorum, daha önce okuyup sıkılanlardan özür dilerim, ancak bir kez daha okuması gerekenler vardır.
    5 yıl önce 10 yıl sonra.imza)

Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    değerli hocalarım CEMTS için bir değerlendirme rıca ediyorum.
    CEMTS benim bildiğim bir hisse değil, o nedenle ne desem yalan olur...

Grafiğe göre her şey olabilir. Yani ortada bir durumu var...

Yükselirse bundan sonra hızlı yükselebilir, düşerse de yine hızlı düşebilecek durumda...

Şirketin durumunu ve iç yapısını bilen birileri yorumlarsa daha iyi olur...

Haftalık grafiği şu şekilde...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Günaydın Genşşşleeeer .

Size bir tüyo vereyim mi ? - 7 -

Defter değeri nasıl bulunur? Piyasa değeri/defter değeri nasıl yorumlanmalı?

Bu oranı bulmak için önce; bilançodaki öz sermaye kalemini, ödenmiş sermayeye bölersiniz. Böylece şirketin defter değerini bulursunuz. Daha sonra hisse senedinin borsadaki kapanış fiyatını, bulduğunuz defter fiyatına bölerek işlemi tamamlarsınız. Bu rakam sayesinde, elinizdeki hisse senedinin, borsada defter değerinin kaç katına alınıp satıldığını öğrenmiş olursunuz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi :

Defter değeri = Öz sermaye/ Ödenmiş sermaye

Peki bulunan değer şirketin gerçek anlamda bize defter değerini vermekte midir? Çok kere deklare edilen DEFTER DEĞERİ ile, şirketin gerçek değeri arasında fark vardır. Hazır giysi üreten bir şirketin deposunda modası geçmiş giysiler; defterde mala biçilen ilk fiyat üzerinden stok olarak gözükebilir. Stoktaki mallar hammadde ise defter değeri gerçeğe daha yakındır.Şirketin on yıl önce fabrikayı genişletmek için satın aldığı arazinin değeri, şehrin genişlemesi nedeniyle defterdeki değerinin çok üzerinde olabilir.

Üreticinin yada perakendecinin stokları, satışlarından fazla büyüyorsa bu bir tehlike işareti olarak algılanmalıdır. Çünkü işletme, stoklarını eritmek için fiyatlarını düşürmek zorunda kalacaktır. Geçen yıllarda şirketlerin nakit paraya dönebilmek için ne kadar ucuza mal sattığını hatırlarsınız.

Üreticinin yada perakendecinin satışları çok fazla ve stokları çok az durumda ise şirket olumlu yolda ilerliyor şeklinde yorumlanabilir.

A şirketin verilerini ölçü olarak alıp defter değeri ve piyasadeğeri /defter değerini hesaplayalım.

A Şirketin özsermayesi 346.385.539 TL ve sermayesi 67.500.000 TL dir. A Şirketin hisse senedi 2. seans sonunda 2.33 TL kapanış yapmıştır.

Defter değeri = Öz sermaye/ Ödenmiş sermaye
    Defter değeri = 346.385.539 / 67.500.000
    Defter değeri = 5.13 olarak bulunur.

Piyasa defter değeri/Defter değeri başka bir yazılımla PDD/DD değerini hisse senedi kapanış değerini defter değerine bölerek buluruz.

PDD/DD = Kapanış değeri/ defter değeri
    PDD/DD = 2.33 / 5.13

Kaynak : Sn. yukselc ( teşekkür eder emeklerinizin karşılığını almanızı dilerim sevgi ve saygılarımla )

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    kelepçe var mı kelepçe
    kelepçeyi napçaaz.
    Kardeş banka alıcaz dedikk soyacaz demedik
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Sayfa 56/1044 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •