Abi çok özür dilerekten ben biraz cahilimde dm dediğin nedir desem kızrmısın acaba
Abi çok özür dilerekten ben biraz cahilimde dm dediğin nedir desem kızrmısın acaba
Aslında grafik bir dönemde içinde bulunduğum GLRYH grafiğini andırıyor. Orada da tahta yapıcı hisse üzerinde kararsız yatırımcıları silkelemek için günlükte zayıf hacimlerle düşüş gösterip, indikatörleri soğutup ardından müthiş bir ralli başlattı. Tabi bu aşamada bizim eller titredi xxxler terledi. hemen cepteki kuş daldaki kuş tan evladır deyip satınca ardından uzun bir süre hayıflanarak yaptığı ralliyi seyrettik. Hissede safra olarak kimse de kalmayınca inanılmaz rakamlara gitti. Güzel bir grafik yapısı var GEDZA nın. İçerde iken sakin kalmakta fayda var.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Kaliteli insanın hali başka oluyor. Bir kere daha anladım.Saygılar hürmetler
Selam arkadaşlar bir soru sormak isterim.Bir şirketin fk ve defter değeri nasıl ve ne zaman düşer.
Bir hissenin fk' sı dd'si hissenin fiyatı düştüğü zaman düştüğü gibi
karı yükseldiği zaman da düşer, dd'si de öz sermayesi büyüdüğü zaman düşer
öz sermaye firma kar ettikçe büyüdüğü gibi, varlıklarını yeniden değerlendirdiğinde de yani mevcut varlıklarının değerlerini güncellediğinde de öz sermaye büyüyeceğinden dd' si hisse fiyatı düşmese bile düşük kalır, düşmüş olur.
öz sermaye= firmanın tüm mal varlıklarının (arsası, binaları makinaları vs vs) değerlerinin toplamından borçları düşüldükten sonra kalan rakamdır.
fk frmanın hisse başına kaç lira kazandığını(kar ettiğini, ciro değil) gösterir
oradan hisseye bağlanan paranın ne kadar sürede(sene'de) amorti edilebileceğini ön görmeye çalışırız
5 fk ucuzdur deriz, 7/8 makul fiyat, 15 üzeri pahalı derdi piyasa.
yalnız sektöre göre farklı rakamlar baz alınır
dd 'de 0.50 altını ucuz 1.5 üzerini pahalı derdik
şimdi bu oranlar çok değişti.
normal olmayan bir piyasadayız.
Son düzenleme : koçari; 14-02-2021 saat: 15:32.
Yer İmleri