Hastanın durumu ne kadar ağır olursa olsun morfin ağrıyı keser,başta az doz yeterken giderek dozu artırırsın olur biter.Ta ki ........
Hastanın durumu ne kadar ağır olursa olsun morfin ağrıyı keser,başta az doz yeterken giderek dozu artırırsın olur biter.Ta ki ........
Ta ki ........
içine rufie de katıyorlar![]()
![]()
![]()
enflasyonu düşürmenin en hızlı yolu dezenflasyon ithal etmek. buda para birimini değerlendirmekle oluyor.
hakan kara konuşmalarında söylemişti ancak ciddiye almamıştım.
İyi de yanında işsizlik,açlık,bunalım da ithal ediyorsunuz bu arada.Bu faizlerle kim niye iş yapsın,kim niye kredi çeksin,sistemi kitlerseniz elbet para dönmez enflasyon da olmaz yaprak da kımıldamaz.Tatlı bir huzur gelir ,uzaktan imamın sesi.,değişik ulvi ve fantastik bir boyuta geçmiş oluruz.
Aslında fena da değil,dervişler bir odaya kapanıp yıllarca bir lokma bir hırka bu dünyanın ve ahiretin sırlarını yıllarca ararlarmış.İnsanlar bu buhranda bu tarz şeylere dönebilir,dedim ya değişik bir zaman dilimine giriliyor,olayın artık başka yönlerini irdelemek lazım,ekonomi boyutunda artık ben irdelenecek bir şey görmüyorum.Batu üstadın dediği gibi bu helvanın yanında dondurma da alabiliyormuyuz,bunları sorgulayabiliriz mesela.
zararı nasıl tavana kilitleriz. nasıl ceza veririz...
son 8 ayın ihracat kontratları patates...
yanında...
ay sonuna dibi gösterelim de biden buselerse marj olsun..
ver korkuyu çıktıkça şükredip satsınlar
ülke parası bipolar![]()
Nasrettin Hoca bir aralık, parasız kaldığı için masrafları kısmanın çarelerini aramaya başlamış. Bakmış eşeğin yem masrafı çok fazla, biraz kesmeye karar vermiş.
Yemi azalan eşekte pek bir değişiklik görmeyince de, bir avuça kadar düşürmüş. Sonunda; bu hayvan bir avuç yemle yaşamıyor ya... diyerek o bir avuç yemi de kesmiş.
Bir kaç gün sonra ahıra girdiğinde, bir de bakmış ki eşek ölmüş, yerde yatıyor. Hoca üzüntüyle eşeğe bakıp söylenmiş:
Hay Allah! Tam da açlığa alışıyordu, ömrü yetmedi zavallının...
Yer İmleri