Sayfa 105/263 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon
Arama sonucu : 2097 madde; 833 - 840 arası.

Konu: BRISA - Brisa Bridgestone

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Demek ki bu şirket Oyak veya Koçta olsa durum çok farklı olacaktı(((

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Cok muhtemeldir ki oyle olurdu diye dusunuyorum...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Evet dağıtır %80 ve üstünü ama sonrasında finansman olarak zora giriyor. Mesela, hala daha ödenmesi gereken borçlar var ve refinansman yapmak zorunda kalıyor. Şu an 246 milyon değil de, 400 milyona yakın bir dağıtım yapmak isterse o geri kalan para kasadan çıkacak ve nakit durumumuzu belli oranda zayıflatacak. Bu şekilde her yıl dağıttığını düşünelim, yıllar geçtikçe belli giderler artacak, yeni yatırımlar ve modernizasyonlar da söz konusu olacak ve bunların finansmanında kredi kullanmak zorunda kalacak, faiz giderleri de duruma göre artacak ama biz kasamızı güçlendirmemiş olacağız. 2016-2019 arasında yaşadığımız durumları yaşamak zorunda kalacağız. O nedenle, bundan sonra daha akıllı olmalılar ve UFRS'de açıklanmış olan rakamın yarısına denk gelecek bir miktarı dağıtmalılar. Geri kalan para kasada sürekli artmalı. Her daim en azından 1-1,5milyar tl arası nakitimiz bulunmalı kasada.

Aksaray yatırımı daha bitmedi. Önce kademeli olarak tam kapasiteye ulaşılacak, bu birinci faz. Sonrasında ikinci ve üçüncü fazlar gelecek. Bunların yatırım bedelleri de yüz milyonlarca dolar olacaktır. Kişisel tahminim 2025 civarı bunlara başlayacak olmaları üzerine. O zamanlarda dolar en iyi ihtimalle 10 lira olsa, 300-400 milyon dolarlık ek yatırım, 4 milyar tl'ye denk gelir, dolar daha da yüksek olursa belki 6 milyar tl'ye denk gelir; bunun hepsini krediyle yapmak istese ve bunu yıllara yaymak istese, bu sefer faiziyle birlikte 10 milyar tl civarı bir borçla uğraşırız; bunun faiz gideri de yıllık 1-1,5 milyar tl olur. Buna gerek var mı? Şirket yönetimi bunu kesinlikle bugünden düşünmeli. Bu yatırım başladığı esnada kasamızda en azından 2 milyar tl nakit olmalı. Yatırıma hazırlıklı olmalıyız. Kredi kullanımını kısıtlı tutmalıyız. Temettüyü gerekirse hep UFRS'nin %50'sine denk gelecek şekilde versin ama kar sürdürülebilir olarak artsın, kasa zarar görmesin, faiz giderleri yüksek olmasın, ödeme gücümüz olsun, hatta kasadaki paradan faiz alalım. Benim düşüncem bu.
    Sayın Jonathan, mevcut durum düşünüldüğünde kısa vadede ve yıl sonu fiyat tahmininiz nedir

3. brisa brisa dır.. geçmişte 400 leri görmüş bölünmüş bir hisse, şimdi bu yeni fabrika tamamen tamamlandığında ve hatta eski izmit fabrikasının şehrin en güzel yerindeki arsası satılsa neler olur neler..

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by apa Yazıyı Oku
    brisa brisa dır.. geçmişte 400 leri görmüş bölünmüş bir hisse, şimdi bu yeni fabrika tamamen tamamlandığında ve hatta eski izmit fabrikasının şehrin en güzel yerindeki arsası satılsa neler olur neler..

SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    BRISA brisadir..
    Samanci da samancidir.
    Gelecek ne getirir hep beraber goruruz insallah.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Yaş otuz beş yolun yarısı eder
    Dante gibi ortasındayız ömrün
    Delikanlı çağımızdaki cevher
    Gözünün yaşına bakmadan gider.

Nur içinde yatsın..

6.  Alıntı Originally Posted by daktır Yazıyı Oku
    Sayın Jonathan, mevcut durum düşünüldüğünde kısa vadede ve yıl sonu fiyat tahmininiz nedir
    Ben beklentilerimi, hayal kırıklığına uğramamak için hep düşük ve zamana yayılmış şekilde ayarlarım. Ben, Brisa'nın bu hareketini 2023 sonrası bekliyordum kendi adıma. Bu karları da öyle. 2020 ve 2021'de değil, 2 yıl sonra.

Kordsa'da da insanlar bana kızıyor. 20-30 arasını, birkaç yıl boyunca sindirmesi gerekebilir dediğimde kızdılar. Bilmiyorum, belki boğa piyasasının etkisidir, insanlar artık %50-%100 primleri gözlerinde normalleştirmişler, oysa ki normal değil. Şöyle ki, bir kağıt bugün %300 primi bir yılda yapıyorsa, bu demek değil ki her yıl yükselişlerle geçecek. Bir sonraki yıl o kağıt %50 düşüşü yer, 6 ay yatayda kalır, bir sonraki yılı da eski yerine gelmekle geçirir, bir bakmışsın 2,5 yıl geçmiş aynı yerde. İnsanların unuttuğu bir ayı piyasası gerçeği var. Uzun vadeli yatırımcılar, öyle her yıl %200-300 yükselişleri gözlerinde normalleştirmezler. Bunun hep böyle olmayacağını bilirler. Yeri gelir, bir kağıt 4 yıl yatar, telafisini sonra yapar. Çok hevesli olmamak gerekir.

Brisa'da bir kar artışı söz konusu. Bu yadsınamaz. 4-5 yıl yatmasının telafisini yapıyor. Fakat 2021 yıl sonu tahmini yapmak için bilançoları görmek gerekir. Bakalım, ilk çeyrek, 2020'nin son çeyreği gibi gelecek mi; gerek satışlar, gerek karlılık. Eğer çeyrek bazlı 2020 sonunu baz alarak ilerlersek, neden daha iyi rakamlarda olmayalım. Fakat ben kendi adıma neyi bekliyorum; burayı ve buraların %100 yukarısını 2-3 yıl içinde sindirir diye bekliyorum. Beklentim bu. Üstü olur, altı olur, piyasa nasıl bir düzeltme yapar, onu bilmiyorum. Göreceğiz.
    ...

7.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku

Yaş otuz beş yolun yarısı eder
    Dante gibi ortasındayız ömrün
    Delikanlı çağımızdaki cevher
    Gözünün yaşına bakmadan gider.

Nur içinde yatsın..
    Sevgili İzmirli Hocamız, acımızı çekebilecek miyiz? Yoksa bize zorla tatlı mı yedirecekler? Ağzımızın tadıyla acı çekmek yok mu?
    ...

Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Sevgili İzmirli Hocamız, acımızı çekebilecek miyiz? Yoksa bize zorla tatlı mı yedirecekler? Ağzımızın tadıyla acı çekmek yok mu?
    Jomathan hocam sizi Acımızı çekmek için tekrardan Petkime davet ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 105/263 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •