Originally Posted by
JoNaThAn
Ben beklentilerimi, hayal kırıklığına uğramamak için hep düşük ve zamana yayılmış şekilde ayarlarım. Ben, Brisa'nın bu hareketini 2023 sonrası bekliyordum kendi adıma. Bu karları da öyle. 2020 ve 2021'de değil, 2 yıl sonra.
Kordsa'da da insanlar bana kızıyor. 20-30 arasını, birkaç yıl boyunca sindirmesi gerekebilir dediğimde kızdılar. Bilmiyorum, belki boğa piyasasının etkisidir, insanlar artık %50-%100 primleri gözlerinde normalleştirmişler, oysa ki normal değil. Şöyle ki, bir kağıt bugün %300 primi bir yılda yapıyorsa, bu demek değil ki her yıl yükselişlerle geçecek. Bir sonraki yıl o kağıt %50 düşüşü yer, 6 ay yatayda kalır, bir sonraki yılı da eski yerine gelmekle geçirir, bir bakmışsın 2,5 yıl geçmiş aynı yerde. İnsanların unuttuğu bir ayı piyasası gerçeği var. Uzun vadeli yatırımcılar, öyle her yıl %200-300 yükselişleri gözlerinde normalleştirmezler. Bunun hep böyle olmayacağını bilirler. Yeri gelir, bir kağıt 4 yıl yatar, telafisini sonra yapar. Çok hevesli olmamak gerekir.
Brisa'da bir kar artışı söz konusu. Bu yadsınamaz. 4-5 yıl yatmasının telafisini yapıyor. Fakat 2021 yıl sonu tahmini yapmak için bilançoları görmek gerekir. Bakalım, ilk çeyrek, 2020'nin son çeyreği gibi gelecek mi; gerek satışlar, gerek karlılık. Eğer çeyrek bazlı 2020 sonunu baz alarak ilerlersek, neden daha iyi rakamlarda olmayalım. Fakat ben kendi adıma neyi bekliyorum; burayı ve buraların %100 yukarısını 2-3 yıl içinde sindirir diye bekliyorum. Beklentim bu. Üstü olur, altı olur, piyasa nasıl bir düzeltme yapar, onu bilmiyorum. Göreceğiz.
Yer İmleri