Şöyle bir genel olarak ne oluyor ne bitiyor taradım, anladığım şu;
ABD YPG' yi ön plana çıkarıyor, YPG de Deyvizor'daki petrol ile ilgili ABD li bir firmayla anlaşma yapmış, fevri takılıyor, PKK kendisinin dışlandığını fark edip Suriye üzerinden etki sağlamaya çalışıyor, Bayık Suriye'ye geçmeye çalışıyor önden bir üst düzey eleman yolluyor, yolda giderken bizim SİHA'lar zımbalıyor, pek de başarılı olamıyorlar yani Suriye rejimi üzerinden etki kurmakta, ABD de PKK' nın kalemini kırmışa benzer, özellikle PKK liderlerine yönelik bir hamle geliştiriyor sanki. Muhtemelen bizimle de istihbarat paylaşımı var bu yönde.
Bir tek Sincar konusu kilit, Şiiler burada destek veriyor denklem karışıyor, Sincar'dan da PKK çıkarılınca, Barzani, Merkezi Yönetim, YPG, HTŞ belli bir zeminde buluşacaklar. PKK içinde de sıkıntı var gibi, teröristler dağ bayır sıkılmış olsa gerek Suriye'ye geçiyorlar, sivil işler falan filan. Giden geri gelmiyor.
Barzani Gara bölgesinde zaten PKK' yı sıkıştırıyor. O da petrol boru hatlarını patlatıyor falan.
Muhtemelen PKK' nın miadı doldu ABD açısından, PKK tek sorumlu sayılıp defteri dürülecek, YPG-Barzani-Merkezi Yönetim ile yola devam edilecek. Alın size Karayılan'nın kellesi, daha da ben size nasıl kıyak geçeyim, benden iyi müttefik mi olur diyecekler, tabi bunun iç siyasete bırakacağı rant, ilişkilerde yeni bir dönüm noktası sayılması (?) ve bu esnada güneyimizde koskoca bir Kürdistan kurulması ve bizim de seyirci kalmamız..
Ağızlarda gevelenen bu olsa gerek. Bir tek sağlam koordinata bakar o iş de, Garayılan girmiştir bir mağaraya, 6 aydan önce çıkmaz. Mesela; 3 komando tugayı, bahar aylarında, Hakkari'den direk hava indirme Zap'a, Güneş Harekatı gibi değil, full Barzaniyle uyum eskisi gibi, tanka manka gerek yok, fazla açılıp yayılıp A/T ye de gerek yok, İHA/SİHA/F16, sıkıştır vur, Karabağ gibi, Kandil Mandil kalmaz. Hoş bunu 1999'da da yapabilirdik az farkla da, o dönemde de alın Apoyu geri çekilin dediler, biz de yedik...Ne diyelim, öyle de olsa böyle de olsa, yansın Kandil, su veren itfaiyenin hortumunu..
Haaa antiparantez...bunlar şimdi rehinelerin kafasına sıktı ya...90 ların ortalarından sonra bir racon gelişti, teslim olana sıkmak yok, yaralıya sıkmak yok, ölüye eziyet yok, olmuştur tabi fevri şeyler de, genel olarak karşılıklı racon buydu, kendiliğinden gelişti biraz da...şu an racon bozuldu...kimsenin emir vermesine gerek yok, kimsenin emir beklemesine de...herkes mesajı aldı, bunun hesabı sorulur elbet..HDP insan hakları diye viyaklamaya başladığında, cevabi mesaj alınmıştır..
Yer İmleri