Sayfa 591/1040 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 8320 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Aslında çiftlikbankın tosunu çiftlik kuracağım içinde inekler olacak onları sağacağım derken kesinlikle doğru söylüyordu,dediğini yaptı kurdu çiftliği inekleri sağdı gitti,niye kızarlar tosuna anlıyamamışımdır,adam sözünün eri.Az bişi metaforlu konuşurdu,siz anlıyamadınızsa ne dediğini adamın suçu mu.

2. 8000 den fazla coin varmış.
    Bunlar bir gün patlarsa haklarını arayacakları yerde yok.
    Şimdi biri yazar, şöyle Server var, böyle Blockchain var vs.
    Tam bir saadet zinciri.
    Şuan herkes kazanıyor.
    Bizede tebrik etmek düşer.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fiziki gümüş talebini,bu adam ben 31 yıldır bu işi yapıyorum,son aylardaki gibi bir fiziki talebi daha önce hiç görmedim diyor.
    Teşekkürler. Başka bir kaynağa göre de ABD'deki en büyük gümüş satıcısı talebe cevap veremiyormuş. Ayrıca mücevhercilerde satacak mal kıtlığı yaşandığını söylüyor. Altın hakeza.

Tüm bunlara rağmen altın hala neden yumruğu masaya vurmuyor onu da anlamış değilim

Kendi adıma yattım uzuna, 6 ay mı sürer, 6 yıl mı sürer, altın değerlenene kadar uykuya geçtim.

Alıntı Originally Posted by slamdunk393 Yazıyı Oku
    tam bu noktada spekülatör Elon abimizin kuşlu sitede paylaştığı videoyu izleyelim... https://twitter.com/elonmusk/status/...684201472?s=20
    Çağ değişiyor..
    Video çok komik..Elon 1.5 milyar doları sokunca gaz vermeye başlamış gençlere.. onlarda gazı almışlar ''çağ değişiyor'' felan diyorlar..

Tabii piyasalara kamyonlarca para atılınca hangi balonun nereye varacağı belli olmaz ama bu aynı zamada altının parasal bir varlık olduğu gerçeğinide değiştirmez..

Bunun en temel isbatı MB larının kasalarında rezerv olarak saklanan tonlarca altındır..Merkez bankaları altın varlıklarını azaltmaya başlamadıktan sonra birilerinin ''çağ değişiyor'' demesinin ve altını tukaka yapmasının bir anlamı yoktur..

Coinler(herhangi biri) sınırlı varlıklar ise altın ezelden beri sınırlı bir varlıktır..ancak parayla satın almış olsanızda, coinler altın gibi finansal dünyada parasal bir varlık değildir..dolayısıyla coinlerin değerinin neye göre belirlendiği bir muammadır..şu an tabi para arzına göre belirleniyor o ayrı..

Biraz açmam gerekirse altının neden parasal bir varlık olduğunu güncel bir örnekle açıklayım..

Geçtiğimiz hafta enflasyon kaynaklı tüm beyaz metaller ve endüstriyel metallerin fiyatları artaken altınınki düştü..teknik anlamda altının düşmesinin sebebi ABD tahvillerinin faizleri yükselirken dolar endeksinin de bu gerilimden dolayı yükselmesi idi..doların yükselmesi ise altını düşmesine sebebiyet verdi..malum bu iki güvenli liman genelde aynı ipte oynamaz, biri yükselirken diğeri düşer..

Yani kısaca dolar parasal bir varlık iken onun karşısındaki altında referans alınacak parasal bir varlıktır..arkadaşın söylediği gibi 8000 den fazla coinde neyi refarans alıyoruz ki!!

Alıntı Originally Posted by demir ceyhan Yazıyı Oku
    Teşekkürler. Başka bir kaynağa göre de ABD'deki en büyük gümüş satıcısı talebe cevap veremiyormuş. Ayrıca mücevhercilerde satacak mal kıtlığı yaşandığını söylüyor. Altın hakeza.

Tüm bunlara rağmen altın hala neden yumruğu masaya vurmuyor onu da anlamış değilim

Kendi adıma yattım uzuna, 6 ay mı sürer, 6 yıl mı sürer, altın değerlenene kadar uykuya geçtim.
    Adamlar yaşam mücadelesi veriyor,o kadar çok açık yapmışlar ki hala uğraşıyorlar.Altında çakallık daha kolay,bu ara gümüşle başedemiyorlar ilk orda bomba patlıyacak,sonra sıra altına gelecek.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Video çok komik..Elon 1.5 milyar doları sokunca gaz vermeye başlamış gençlere.. onlarda gazı almışlar ''çağ değişiyor'' felan diyorlar..

Tabii piyasalara kamyonlarca para atılınca hangi balonun nereye varacağı belli olmaz ama bu aynı zamada altının parasal bir varlık olduğu gerçeğinide değiştirmez..

Bunun en temel isbatı MB larının kasalarında rezerv olarak saklanan tonlarca altındır..Merkez bankaları altın varlıklarını azaltmaya başlamadıktan sonra birilerinin ''çağ değişiyor'' demesinin ve altını tukaka yapmasının bir anlamı yoktur..

Coinler(herhangi biri) sınırlı varlıklar ise altın zaten ezelden beri sınırlı bir varlıktır..ancak parayla satın almış olsanızda, coinler altın gibi finansal dünyada parasal bir varlık değildir..dolayısıyla coinlerin değerinin neye göre belirlendiği bir muammadır..şu an tabi para arzına göre belirleniyor o ayrı..

Biraz açmam gerekirse altının neden parasal bir varlık olduğunu güncel bir örnekle açıklayım..

Geçtiğimiz hafta enflasyon kaynaklı tüm beyaz metaller ve endüstriyel metallerin fiyatları artaken altınınki düştü..teknik anlamda altının düşmesinin sebebi ABD tahvillerinin faizleri yükselirken dolar endeksinin bu gerilimden dolayı yükselmesi idi..doların yükselmesi ise altını düşmesine sebebiyet verdi..malum bu iki güvenli liman genelde aynı ipte oynamaz, biri yükselirken diğeri düşer..

Yani kısaca dolar parasal bir varlık iken onun karşısındaki altında referans alınacak parasal bir varlıktır..arkadaşın söylediği gibi 8000 den fazla coinlerde neyi refarans alıyoruz ki!!
    Sn enki benim bildiğim bitcoin sınırlı değil ki,benim bildiğim sınırsız.21 milyon adet var ama ,sanırım bölünebiliyor,yani 1 bitcoinin teorik olarak ilerde binde birini,atıyorum yüzbinde birini bile alabiliyorsunuz,sanırım yarılanma diye bir şey var.Asıl sınırsız olan altın hadi en küçük miktar 1 gram olsun,0.1 gr altını kuyumcu nasıl satacak ki,neticede fiziki bir şey)))))))))

Gene de atmıyayım bitcoin hiç ilgimi çekmediğinden bilgilerim yarımyamalak ,bitcoin hakkındaki hiç bir şeyi beynim kabul etmediğinden bilgilerim yorumlarım yarım yamalaktır,bilen biri aydınlatırsa sevinirim.Bitcoin yarılanması ne demek misal.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn enki benim bildiğim bitcoin sınırlı değil ki,benim bildiğim sınırsız.21 milyon adet var ama ,sanırım bölünebiliyor,yani 1 bitcoinin teorik olarak ilerde binde birini,atıyorum yüzbinde birini bile alabiliyorsunuz,sanırım yarılanma diye bir şey var.Asıl sınırsız olan altın hadi en küçük miktar 1 gram olsun,0.1 gr altını kuyumcu nasıl satacak ki,neticede fiziki bir şey)))))))))
    Sınırlıdan kastımız bölünebilir olması değil sn. Hkm, örn. son sınır 21 milyon ise artık 21 milyon 1 olamayacak demektir..bu sınırlılık söylenirken genelde kağıt para ile mukayese edildiğinden böyle..malum kağıt parayı bas basabildiğin kadar..

Sayfa 591/1040 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •