Sayfa 882/1003 İlkİlk ... 382782832872880881882883884892932982 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,049 - 7,056 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın şahingönül hisse fiyatından yola çıkarsanız haklısınız... ama ben yıllar içinde ereğli hissesinin ya da iyi bir temettü hissesinin diyelim, gayrımenkulden daha fazla kazandıracağı konusunda ısrarlıyım... bu tartışmayı daha fazla uzatmak da saçma esasen.... görüşleriniz için teşekkürler, selamlar... asıl konu temettü veriminin hesaplanması yöntemi idi ve başka taraflara gitti.
    tartışılacak bir durum yok ki. temettü nedir onu izah etmeye çalışıyorum.
    ama önyargıları ve inançları değiştirmek zordur.

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    tartışılacak bir durum yok ki. temettü nedir onu izah etmeye çalışıyorum.
    ama önyargıları ve inançları değiştirmek zordur.
    önyargıyı siz yapıyor olmayasınız? bu arada temettü meselesi din gibi bir inanç değil... onurbeyin dediği gibi somut bir gerçektir... ama siz temettünün ne olduğunu kendi anladığınız şekliyle anlatmaya devam edebilirsiniz ama bana değil. iyi akşamlar...

3.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    önyargıyı siz yapıyor olmayasınız? bu arada temettü meselesi din gibi bir inanç değil... onurbeyin dediği gibi somut bir gerçektir... ama siz temettünün ne olduğunu kendi anladığınız şekliyle anlatmaya devam edebilirsiniz ama bana değil. iyi akşamlar...
    benim anladığım değil kitapta öyle yazıyor. borsa da olan bu. iyi akşamlar. saygılar efenim.

4. Bu güzel çalışma temettü tartışması sebebiyle kaynamış olmasın.. Elinize sağlık, tüm fonları önümüzde döken çok faydalı bir çalışma.

Diğer taraftan bu tarz calısmalarda malesef tarih seçimi çok önemli rol oynuyor. yüzyılda bir kez bile olma ihtimali düşük olan bir pandemi süreci geçirdik ve bütün finansal dengeler şaştı, dolayısıyla ben mart 2020 sonrasındaki süreci nedense ihmal etme eğilimine giriyorum hep böyle çalışmalarda. Pandemi süreci sonrası olan borsa rallisi ihmal edilse, HSYF'ler (ve TCD) grafikte nerelerde olurdu acaba.

Diğer taraftan KUB'un performansı göze çarpmış. Neredeyse EIB ile aynı getiriyi daha riskli bir şekilde elde etmiş. Bunu da kasım 2020 sonrası dolar kurundaki ciddi düşüş + EIB'e pandemi sonrası gelen hisse katkısına bağladım..

Alıntı Originally Posted by oldskool Yazıyı Oku
    twttrda paylaştım göz atmanızda fayda var. selamlar.

https://twitter.com/fongrafik/status...03142093135873

5.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Bu güzel çalışma temettü tartışması sebebiyle kaynamış olmasın.. Elinize sağlık, tüm fonları önümüzde döken çok faydalı bir çalışma.

Diğer taraftan bu tarz calısmalarda malesef tarih seçimi çok önemli rol oynuyor. yüzyılda bir kez bile olma ihtimali düşük olan bir pandemi süreci geçirdik ve bütün finansal dengeler şaştı, dolayısıyla ben mart 2020 sonrasındaki süreci nedense ihmal etme eğilimine giriyorum hep böyle çalışmalarda. Pandemi süreci sonrası olan borsa rallisi ihmal edilse, HSYF'ler (ve TCD) grafikte nerelerde olurdu acaba.

Diğer taraftan KUB'un performansı göze çarpmış. Neredeyse EIB ile aynı getiriyi daha riskli bir şekilde elde etmiş. Bunu da kasım 2020 sonrası dolar kurundaki ciddi düşüş + EIB'e pandemi sonrası gelen hisse katkısına bağladım..
    kesinlikle. hatta son 5 yıl getiri ortalamasına bakmak daha sağlıklı veri yaratır.
    2015 2020 arası endeks getirisi kadar yada +10% getirmiş ama 2020 mart sonrası %100 getirmiş fon bence iyi değildir. ki endeks %100 yaptı. yine başarı sayılmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by oldskool Yazıyı Oku
    twttrda paylaştım göz atmanızda fayda var. selamlar.
    rl]
    Sizi orda da takip ediyorum. İlk önce orda görmüştüm gün içinde. Elinize sağlık.

7.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    PPF fonlar cuma günü saat 13:30 dan önce alınırsa t+0 olduğu için saat 14:30 da hesap GERÇEKLEŞMİŞ olur ve hafta sonu nemasını da alırsınız.
    OSD fonu saat 13:30 önce alınırsa t+1 olduğu için cuma günü fon EŞLEŞMESİ olur, fona sahip olmanız pazartesi saat 14:30 da GERÇEKLEŞİR.....aldığınız fon miktarı kadar para cuma gününden itibaren blokajda kalacağı için hafta sonu nemalandırması (otomatik repo) alamazsınız....zaten OSD hesabınıza pazartesi saat14:30 dan sonra GERÇEKLEŞECEĞİ için getiriniz salı gününden itibaren olacaktır..

kesin olmamakla birlikte düşüncem böyledir..
     Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Coinlere endeksli bir fonu ilk kim çıkartır aacaba? İşbank mı Yapıkredi mi?

Şayet çıkarsa çok talep olacaktır, banka aracılığıyla yatırım yapmanın en güvenli yolu olur.

Şimdiki sitelerde hiçbir güvence yok, %15 fiyat arttığında/düştüğünde alım satım yapamıyorsunuz-kilitleniyor, aracı kurum iflas edip dükkanı kapatırsa içerdeki tüm para gidiyor vs. Bankalarda en azından 150bin devlet garantisi var
    böyle birsey var zaten, cyrptocurrency index fund, https://www.crypto20.com/en/

8. Nnf satilabilir pqy üst limite ulasmis satan olursa o zaman bakariz, denemeye devam et didi

Sayfa 882/1003 İlkİlk ... 382782832872880881882883884892932982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •