Günaydın, Döviz yavaş düştü hızla yükseldi . 7 altına indiğinde tekrar döviz bazlı fonlarimi biriktirmeye başlamıştım ama keşke azar azar biriktirmeseymisim
Günaydın, Döviz yavaş düştü hızla yükseldi . 7 altına indiğinde tekrar döviz bazlı fonlarimi biriktirmeye başlamıştım ama keşke azar azar biriktirmeseymisim
Bugün itibarı ile döviz bazlıları biriktirmeyi durdurdum, tekrar gevşerse tekrar biriktiririm, ama şimdilik görünen artık hsyf biriktirme dönemi başladı tekrar ufak ufak benim için. Çok büyümüş tkf ve son 1-2 aydır relatifte çok başarısız mac'ı biriktirmeyeceğim ama bu kez
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Tefaş sitesine an itibariyle giremiyorum. Siz de de öyle mi?
Şu an sorun yok
Evet, çift tepe oluşumu tamamlandı, destek noktamız da 1460'lar oldu. Daha önce bahsetmiştik, 100 ve 200 günlük ortalamalar çok aşağıda kalmıştı, ancak son 2 ayda ortalamalar yükseldi. 100 gün için, 1380'lerden geçiyor. Şansa bakın ki, çift tepe oluşumunun (1470-1570) destek noktası da 100 günlük ağırlıklı ortalamalardan geçiyor, ben açıkçası buralara kadar sarkabileceğimizi düşünüyorum. Bu noktalar alım için güzel noktalar olacaktır. Yükseliş trendinin de üstünde kalmış olacağız, ancak oradan da aşağıya sarkarsa durum değişecek.
TL/Döviz ayağında durum fena değil, güzel yerlerden döndük. Yerlilerimiz buralardan döviz satacak mı göreceğiz. Açıkçası, döviz ve altın fonlarımdan bir miktarını satmayı değerlendiriyorum, tekrar 7,25'ler test edilir ve aşağı sarkarsak bu kez 6,50'ler söz konusu olabilir. Ancak 7,25 çalışır ve tekrar geri dönersek 7,50 üstünde tekrar giriş yapmayı düşünürüm.
Kısa vadede grafikte de göründüğü gibi, halen düşüş trendindeyiz. Pozitif olmamın sebebi, aslında tahvil fiyatlarının yükselmesinin sebebi, enflasyonun beklenenden önce Amerika'yı vuracağı, dolayısıyla FED'in beklenenden önce faiz arttırabileceği, dolayısıyla daha yüksek faizden tahvil alabilme beklentisi. Dolayısıyla uzun vadede o gelişen ekonomileri pozitif etkileyen bir durum.
Diğer taraftan her ne kadar enflasyon bizim için olumsuz anlamları olsa da, gelişmiş ülkeler için büyüme anlamını taşıyor. Büyüme aslında piyasalar için olumlu, yani Covid'den çıkış, beklenenden daha kısa sürede olabilecek demek. Bu da Borsalar ve bizim gibi gelişen ekonomi piyasaları için pozitif demek.Bu yüzden aslında şişen borsaları düşürmek için bir nevi piyasa hareketi olarak bakıyorum.
![]()
Tefasın yapısı değişik geliyor, günlük getirileri göremiyorum. Sizde de öyle mi?
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar ben fon fiyatlarına tefaş dan " Fon karşılaştırma " bölümüne tıklayıp oradan bakıyordum. Her ne hikmetse şu saate kadar buradaki fon isimleri tıklandığında açılmıyor. Daha uzun bakma yolu var ama siz nereden bakıyorsunuz?
Yer İmleri