Sayfa 908/1003 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,257 - 7,264 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Günaydın, Döviz yavaş düştü hızla yükseldi . 7 altına indiğinde tekrar döviz bazlı fonlarimi biriktirmeye başlamıştım ama keşke azar azar biriktirmeseymisim

2. Bugün itibarı ile döviz bazlıları biriktirmeyi durdurdum, tekrar gevşerse tekrar biriktiririm, ama şimdilik görünen artık hsyf biriktirme dönemi başladı tekrar ufak ufak benim için. Çok büyümüş tkf ve son 1-2 aydır relatifte çok başarısız mac'ı biriktirmeyeceğim ama bu kez
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. Tefaş sitesine an itibariyle giremiyorum. Siz de de öyle mi?

4. Şu an sorun yok

5.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Yaklaşık 1 ay önce deneyip geçemediğimiz 1560 seviyelerine tekrar geldik. Burayı tekrar dener ve kıramaz isek çift tepe görünümü oluşacak ki, ilk etapta daha önce destek olarak çalışan 1450'lere kadar sarkıp, burada durmaya çalışacağız. Tutunamazsak daha önce konuştuğumuz 1390-1340 destekleri bu kez ciddiyet kazanır.

Mart ayının Biden yönetimi için icraat ayı olacağını belirtmiştim daha önce, bu ay ısınma turları, tebrik kabul etmelerle geçildi. Gara'daki acı durum sonrası şartsız bir başsağlığını bile bize çok gören yeni yönetiminden çok da bizi kucaklayıcı hareketler bekleyemiyorum. Mart ayı olumsuz haberlerin ardı ardına geldiği bir ay olacak gibi duruyor. Riskli fonları azaltıp, döviz ve daha az riskli PPF, mevduatı arttırmak için son 2 haftamız gibi duruyor.

Evet, çift tepe oluşumu tamamlandı, destek noktamız da 1460'lar oldu. Daha önce bahsetmiştik, 100 ve 200 günlük ortalamalar çok aşağıda kalmıştı, ancak son 2 ayda ortalamalar yükseldi. 100 gün için, 1380'lerden geçiyor. Şansa bakın ki, çift tepe oluşumunun (1470-1570) destek noktası da 100 günlük ağırlıklı ortalamalardan geçiyor, ben açıkçası buralara kadar sarkabileceğimizi düşünüyorum. Bu noktalar alım için güzel noktalar olacaktır. Yükseliş trendinin de üstünde kalmış olacağız, ancak oradan da aşağıya sarkarsa durum değişecek.

TL/Döviz ayağında durum fena değil, güzel yerlerden döndük. Yerlilerimiz buralardan döviz satacak mı göreceğiz. Açıkçası, döviz ve altın fonlarımdan bir miktarını satmayı değerlendiriyorum, tekrar 7,25'ler test edilir ve aşağı sarkarsak bu kez 6,50'ler söz konusu olabilir. Ancak 7,25 çalışır ve tekrar geri dönersek 7,50 üstünde tekrar giriş yapmayı düşünürüm.

Kısa vadede grafikte de göründüğü gibi, halen düşüş trendindeyiz. Pozitif olmamın sebebi, aslında tahvil fiyatlarının yükselmesinin sebebi, enflasyonun beklenenden önce Amerika'yı vuracağı, dolayısıyla FED'in beklenenden önce faiz arttırabileceği, dolayısıyla daha yüksek faizden tahvil alabilme beklentisi. Dolayısıyla uzun vadede o gelişen ekonomileri pozitif etkileyen bir durum.

Diğer taraftan her ne kadar enflasyon bizim için olumsuz anlamları olsa da, gelişmiş ülkeler için büyüme anlamını taşıyor. Büyüme aslında piyasalar için olumlu, yani Covid'den çıkış, beklenenden daha kısa sürede olabilecek demek. Bu da Borsalar ve bizim gibi gelişen ekonomi piyasaları için pozitif demek.Bu yüzden aslında şişen borsaları düşürmek için bir nevi piyasa hareketi olarak bakıyorum.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Tefasın yapısı değişik geliyor, günlük getirileri göremiyorum. Sizde de öyle mi?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Arkadaşlar ben fon fiyatlarına tefaş dan " Fon karşılaştırma " bölümüne tıklayıp oradan bakıyordum. Her ne hikmetse şu saate kadar buradaki fon isimleri tıklandığında açılmıyor. Daha uzun bakma yolu var ama siz nereden bakıyorsunuz?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ben fon fiyatlarına tefaş dan " Fon karşılaştırma " bölümüne tıklayıp oradan bakıyordum. Her ne hikmetse şu saate kadar buradaki fon isimleri tıklandığında açılmıyor. Daha uzun bakma yolu var ama siz nereden bakıyorsunuz?
    Aynı sorun bende de var, tefası olumsuz anlamda değiştirmişler galiba...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 908/1003 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •