Originally Posted by
myfinans
Dövize endeksli iyi fon bulmakta zorlanıyorum.
Hisse dayanaklılar köken olarak fazla şişik duruyor.
Ons dayanaklılar onsun oynaklığı yüzünden tat vermiyor.
Borçlanma araçları kökenliler fazla yavan.
Aktif yönetilen, dövize endeksli iyi bir değişen lazım.
GBC'de ons ısrarı var galiba, o nedenle üzüyor.
KUB bir nebze ihtiyacı karşılıyor. Ama çok parlak değil.
Döviz bazlı fonların iyileri serbest fonlar olmuş.
Örneğin SRY son 1 ayda %73 yapmış, AIR %40 yapmış. İkisi de Azimut'un.
Ben döviz tarafında 4'lü bir sepet yaptım. Bunlardan ikisini zaten uzun zamandır taşıyordum.
Gönlüm rahat onlar açısından. Gbc/Kub.
Diğer ikisini ise daha az güvenerek biraz daha çeşitlendirmek adına en azından benchmarklarını geçmese de o civarda getiren tff , ve world mcsi ile kısmen korele gbg ekledim. Bunları çok çok az aldım numunelik.
Bunların ortalaması ile 3 ayda %4 civarı dövize relatif getiri elde edebildim.
Ama sizin gibi benim de içim hiç rahat değil. Gbc ve kub yanına güvenebileceğim üçüncü döviz bazlı fonu ( döviz bazında getiri yapabilecek ) bulamıyorum bir türlü. Dörtlememe ragmen ikisini laf olsun diye koydum açıkçası.
Ben kurumlara döviz bazlı değişken fon uretmeleri için sıkça mail atıp baskı yapıyorum, ( ünlü-al baraka-qinvest- azimut-osmanlı bu konuda potansiyel )
Klasik tl ürünlerden oluşan değişken tonla varken dövizli ürünler bazlı değişken kub hariç hiç yok ve bu konuda biraz baskılamakta yarar var iyi kurumları. (yoncalı, kırmızılı falan değil, onlar hariç )
Beklentim de fazla değil. Doları yastığımın altında tutmama nispeten yıllık stopaj hariç 3-4 puan ortalama dolar bazlı getiri tuttursa yeterli. Bu ikisi ile hep sağladım bunu ama sadece iki fon taşımak bu sepette huzursuz ediyor beni. Üçüncüyü arıyorum hep.
Son düzenleme : hellistheothers; 03-03-2021 saat: 21:46.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri