Sayfa 474/853 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,785 - 3,792 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan Kooperatiflerin artması ile fiyatların düşmeyeceği konusunda sana katılıyorum. Marketlerde yer bulamazlar. Yer bulmak için yapmaları gerekenleri yaparlarsada kaliteyi düşürüp fiyatı artırmaları gerekecek. O zamanda mevcut sistem değişmez.

Mevcut zincir mağazaların bir kısmı sadece kendi markalarını ve ithal menşeli uygun fiyatlı markaları satıyorlar. Kooperatifler o zincirlere giremez. Orta sınıfa hitab eden migros la carfur da raf kirası alıyor. Raf kirası verince ürünün maliyeti artıyor, ya kaliteyi düşürecek yada üzerine ilave fiyat koyacak. Sonuçta TV reklamları ile yer edinmiş markalarla aynı fiyata satacak. Millet de TV de gördüğünü alacak, rekabet şansı olmayacak.

Tansaş gibi devlet kendi mağazasını kurmadan bu sistemde kooperatifler yeterli faydayı sağlamaz. mesela bal konusunda TV reklamları ile ünlü tek marka var. Bal raflarının %90 ını kaplamış. Fiyatı TV reklamları sebebi ile çok pahalı. Kooperatif balları var, pahalı markanın yarı fiyatına satabilirler ama bakıyorsun fiyatları onlarında yüksek. Çünki raf kirası ödüyorlar. Devlet raf parası alamazsın diyor ama engelleyemez başka isim altında yine alırlar.

2 çözümü var ya benim odunlu sistemimi kabul edecekler, yada devlet eskiden olduğu gibi Tansaş benzeri marketler açacak. Tansaş İzmir belediyesinin kurduğu bir market zinciri idi ve çok başarılı oldu. Çok başarılı bu millete faydası oluyor en iyisi satalım dedi belediye başkanının biri, sattılar. Şimdi migrosun oldu. Sistem iyiyi yok ediyor. Benim odunlu sistemde ise kötü yok oluyor. Turbo odunlu sistemi de yeni geliştiriyorum.

Du yaw, bişeyler yazdım ama perakende satış konusunda düşünmüş ve çözüm üretmiş değilim. Yukarda çözüm olarak yazdıklarımı pek kaale almayın. Zaten devletde 10 sorun varsa, yaw ben sadece şunu düzelteyim derseniz düzelmez. 10 tanesini birden ele almak gerekir. Arabanın her yeri dökülüyorsa, sadece lastikleri değiştireyimle olmuyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    doviz kaptırdı gidiyor. Bu seferki sebebi USD nin tüm dünya paralarına karşı değer kazanması. Bizde zaten MB yi etkilemek için doviz yükselsin isteniyordu. Finans kesimi dovizin yükselmesinden yada düşmemesinden memnundu. Şimdi global yükseliş başlayınca işlerine yaradı, hiç çaba sarf etmeden işleri görülüyor.

abd 10 yıllık tahvil faizlerine alışmıştık, yan etkisi olan USD de değer kazanmaya başladı. Zaten yellen USD ye müdahale ederek fiyatının düşmesini istemiyordu, bu konuya geçmişte bir kaç kez değinmiştim. Dünyada USD bu işin sonunda değerlenecek demiştim. Haftalarca çok az değerlendi, şu an tahvil faizleri ile birleşince değerlenmesi hızlandı.

Buda hisse borsasını ürküttü. Dünyada Bekleniyordu ancak ne kadar beklenirse beklensin hızlı değerlenme yeni bir şey. Global balinalar bu korkuyu kullanmak isteyecektir. abd borsasında yine kırmızılı günler geçireceğiz demektir.

Bugün ve yarın şiddet ölçüm günleri olacak. Şu an için ortam sisli.

Hisse longlara takviye yapmaya niyetim var ancak dünyada USD nin hızlı değerlenmesi hesapta yoktu. Biraz durumu anlamam lazım. Acelem yok.

Geçen hafta swapp çılar 1,5 milyar doları alıp kaçmışlar bu haftada o civarda çıkış bekleniyormuş
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ileride inşallah televizyonlara çıkarsın alicemal. ege hoca konusunda dediklerine bireir katılıyoru. tarım kredi kooperatiflerinin fiyatlara bir faydası olacağını düşünmüyorum ama en azından belki yerli mahsüle önem verirler. düm tkk lerinin sattığı kırmızı mercimeğin kilosuna 14 tl verirken çok sövdün kooperatif yönetimine ama olsun destekliyorum market zincirlerinin tekelleşmiş fiyatlarına belk darbe vururlar
    marketten almıştım 14 e şimdi tkk lerinin kendi mağazasına girdim 13 tl den 12 tl ye indirmişler demekki benim 2 tl raf kirasına gitmiş
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan, migros raf kirası alarak kendini yok etti. Bir ara değinirim belki diyordum, yeri geldi değineyim. Dicem ama ne işe yarayacak. Hiç bir işe yaramayacak. O zaman ben neden zaman harcayayım anlatmak için.

Ben 57 kere yazsam, 57 kere Ahmet ve Ayşe okusa. TV de bir kere benim yazdığımın tersini söyleseler, Ahmet ve Ayşe TV ye inanıyor. O zaman ben neden çaba sarf edeyim.?

Anlatmıyorum abicim migros raf kirası alarak neden kendi ayağına kurşun sıkıyor. migros lar o kadar kötü yönetiliyorlarki anlatamam. Çevremdeki ilçelerde 10 tane migros varsa hepsinden arada sırada alış veriş yapmışımdır. 10 yılda bu migrosların yarısını merkezlerine şikayet etmişimdir.

Bu sebeple migros larada giremiyorum, kapılarında benim resmim var üzerinde kırmızı renkte çarpı işareti var.

Her neyse.

Bugün BIST umduğum gibi gitmedi. Sebebi TR de ve dunyada doviz artışı. İlaveten abd 10 yıllık tahvil faizi artışı.

Tabi gerçek sebebp bu değil. Bunları kullanarak global balinalar olabildiğince çok hamsi lüplemeye çalışıyorlar. balinalar hamsi sürüsünü fark edince derinliklere dalarlar. Derinliklarda tam hamsi sürüsünün altında, hamsi sürüsünü içine alacak şekilde hava püskürtürler. Püskürttükleri hava, baloncuklar şeklinde yukarı çıkar ve hamsilerin çevresinde duvar oluşturur. Balinalar derinliklerde daire şeklinde dolanarak hava çıkarırlar, hava duvarı oluştururlar. Bu duvarın içinde kalan hamsiler toplanırlar ve kıpırdayamazlar. Son olarak balinalar dipten yukarı doğru yüzerek çıkarlar, ağızları sonuna kadar açıktır. Oluşturdukları baloncuk duvarının içinden yukarı ağızları açık çıkarak hamsileri lüplerler.

Afiyet olsun.

abd 10 yıllık faizleri, USD nin dünyadaki fiyatı, hepsi global siyonist balinaların baloncuk duvarıdır. O duvarın içine dünya parasını(hamsi) toplarlar. Sonra ağızları açık yukarı doğru çıkarak tüm hamsileri lüplemeye çalışırlar.

Güzel anlattım yaw. yarın başım belada demektir, çevre belediyelerin başganları kapıya üşüşürler madalya takmak için.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün naaptım.?

Akşama doğru sahile gittim bayağı bir koştum nefes nefese kaldım. Sahil daha önce anlattığım gibiydi.

Arada cep telden kontrol ettim piyasayı.

Dönünce piyasalara biraz baktım. abd tahvil faiz endek grafiğine ve global doviz fiyatı endeks grafiğine baktım.
    Sonucunda, hisse longlara az bir miktar takviye yaptım. Az bir miktarda ons altın long aldım.

Genelde erken alır, erken satarım veya geç satarım. Bana uymayın.

Son durum:
    hisse vadeli long,
    ons altın çok az miktar long
    usdtry kenardayım.

1 Şubat tarihini, geçmiş ana para zararımı çıkarttığım için milad olarak almıştım.
    1 Şubattan beridir sermayemi artıramadım. Yerinde sayıyorum. Yüzde üç beş aşağı veya aynı miktar yukarı doğru gidip geliyorum.

Bunuda belirtmiştim. Bu seviyelerde kazanmak zorlaştı demiştim. Bir şekilde kazanmanın yolunu bulmalıyım.

Bol şans dilerim herkese, her kaç kişi okuyorsa. Googıl dan alakasız girenleri saymazsak, forumda 10 kişi okumuyordur.
    Zaten istediğimde buydu, az kişi okusun. Az kişi okuyuncada koyuyor abicim yaw, adam değilmiyim, tavuk beyinlilerin bile 100 binlerce takipçisi var diyorum. Hırsız çiftlik bank sahibi bile yüzbinlerce kişiyi peşine takmış. Adamın tipini gördüğüm anda iş yapılmayacağını anlarım. Ama millet bu herifin peşine takıldı.

tayyip: 20 milyon takipçisi var, simit sattırmam.
    kılıçdaroğlu: 10 milyon. Limonata sattırırım. tim komutanı yaparım, general yaptırmam. Büfeye de bakabilir.
    cübbeli: mahalleye sokmam milyonlarca takipçisi oldu süper delikanlı "tarikatçı düşmanı" fatih altaylı sayesinde... filan fıstıg.
    akşener: kılıçdaroğluna yardım ettiririm.
    bahçeli: tellak olur ama keseletmem.
    karamollaoğlu: ne onun ne arkadaşlarının, ne sülalesinin, ne selamlaştıklarının yüzünü, adını duymak görmek istemem.
    perinçek: tayyipe çırak olarak veririm. tayyip in terliklerini taşıyabilir.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-03-2021 saat: 20:19.

7. Dolar,7.78 civarı;ons 1688 olmuş.Amerikan vadeliler artıda ama BIST e ne kadar yansıyacak?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Dolar,7.78 civarı;ons 1688 olmuş.Amerikan vadeliler artıda ama BIST e ne kadar yansıyacak?
    USD için 7.0 - 7.60 aralığında bir kaç ay dolanır demiştim. Çok çabuk çuvalladım. MB ve devlet bankaları artık müdahale etmediği için, TR de doviz tamamen kontrolsuz halde. TR deki siyonistler günlük 40-50 milyon dolar kullanarak dovizi istedikleri gibi istedikleri yere götürüyorlardır. Tam oyuncakları olduk.

Neyseki tayyip var, hemen müdehale etti ve kendi mezun olsuğu Kartal imam hatip lisesinden mezun olan birini varlık fonu başına getirdi. Adam ölü yıkamayı biliyor, TR nin artık problemi kalmadı sayılır. İmam hatipten sonra boğaziçi siyaset, uluslararası ilişkileri okumuş. Ekonomi ile alakası yok adamın. %100 ekonomi bilgisi gereken işin başına getirildi. Mısır'a büyükelçi yapsa sorun değildi. Hoş yellen i getirse ne yazar, kararları tayyip alıyor, varlık fonu başındaki göstermelik.

Batı ve tahvil faizine bakarsak, bugün hafif yeşil açarız ama sonrası xbank a bağlı. Yine dalgalı olur herhalde. Her hafta satıyorlar. Paralarını devlet faizine yatırıyorlar. Adamlara %16 faiz veriyoruz. Dünyada faiz %2 nin altında. Afrika ülkelerindeki ortalama faiz bile bizdeki kadar değil.

"Bizi afrika ülkesimi sanıyorsunuz" diyen, "herkes ceset yıkamasını bilecek" diyen biri tarafından yönetiliyoruz. imaus aklıma geldi yaw. tayyip e saf kalbi ile inanıyordu. Üzdük kendisini ama o kadar körlük de doğru değildi. Artık beni okumuyordur, hayatın gerçeğine dayanamadı, üzücü.

Dün aldığım takviye hisse longları bu sabah kapama niyetindeyim. Dün aldıktan sonra bayağı bi ürktüm doğrusu. abd tahvilleri düşse bile bizdeki doviz fiyatı kontrolsuz.
    Son düzenleme : alicemal; 09-03-2021 saat: 08:58.

Sayfa 474/853 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •