Originally Posted by
alicemal
BIST de Bugün long açısından her şey iyi giderken akşama doğru abd 10 yıllık tahvillerin birden bire zıplaması işleri bozdu. S&P ve BIST hızla aşağı tepki verdi, ons altında aşağı tepki verdi ama hisse borsası kadar değil ve çok çabuk toparladı. Buradan ons hakkında bir anlam çıkarmalımıyım emin değilim. Belkide 1670 i beklemeden şimdiden az da olsa ons long almam bu sebepten.
xbank bugün yine diğer endekslere nazaran ağır satıştaydı. Dünki alış neydi.??? Önceki günki satış.??? Her neyse, bu duruma fazla kafa yormayayım. Sadece makro ekonomiye kafa yordummu daha başarılı oluyorum. Ne kadar detaya inersem o kadar çuvallıyorum. Bu sebeple senetler yerine endekslere odaklandım ve sadece gün sonu endeks hacimlerine o da bazen bakıyorum.
Aracı kurumlara, pastalara, anlık derinliklere bakmıyorum. Baksam bana uygun değil, benim kafa bütüne ve sebeplere odaklanıyor. Detaya girersem başarılı olamam. Başarılı olanlar vardır o ayrı konu.
Bugün hafif yeşil kaparız demiştim, yazdığımda epey kırmızıydı ama tahvil faizi atağına rağmen yeşil kapadık.
Pazartesi sabaha kadar abd 10 yıllık tahvillerin faizi 1.55 altında kalırsa, bana BIST endeksi 1550 üzerinde açarız gibi geldi.
Son durum;
Biraz hisse long.
ons da çok çok az long.
usdtry kenardayım. usdtry, yaz aylarına kadar enflasyon ve MB den faiz beklentisi sebebi ile 1500 - 1560 aralığında dolanacak gibi.
Yer İmleri