![]()
![]()
MHT damardan girmiþ.
Bildiðim bir konu olsaydý açýklardým. Neden bilmiyorum.? Çünki ilgimi çekmiyor. Neden ilgimi çekmiyor.? Çünki para piyasalarýný direkt etkileyen bir sebep deðil.
MB nin elinde 500 milyar USD de olsa son yýllarda yaþadýklarýmýzý yaþayacaktýk.
Zaten yazýlana göre 200 küsür milyar dolarý MB ve devlet bankalarý eli ile heba etmiþiz. Yinede dovizi tutamamýþýz.
Ne zaman tutmuþuz.? Ülkeyi sömüren güç odaklarýna istediklerini verdiðimiz zaman. Önce fetöcüleri geri aldýk, sonra suriye ve libyada abd ye boyun eðdik, sonra siyonist bankalarýn istediði piyasa düzenlemelerini yaptýk vb.
Onlar istediðini alýnca, içerideki ortaklarý dovizi yükseltmeyi býraktýlar.
Sorun doviz stokunda deðil. ülkenin kafa yapýsýnda. Doviz stokunu gündeme getirenlerde mahfi eðilmez gibi direkt olarak dýþ güçlere hizmet edenler, yada ebleh chp ekonomistleri. Sýrf baþa geçeceðiz diye saldýrýp duruyorlar. lang önce chp deki hýrsýzlarý temizle. Sonra gel ben sana ülkeyi kalkýndýracak projeleri detaylarý ile açýklayayým. Sonra akp ye saldýrmak aklýndan bile geçmez, oylarýn katlanýr gider kýt kafalýlar sürüsü.
Bizim para piyasalarýný direkt etkileyen sebepler hakkýnda yeterince bilgiliyim, onlarýda anlatýyorum zaten.
---
xbank yine baþrolde, satýyorlarda satýyorlar.
Bankalarý alanlar kazançlý çünki yaz aylarý ve sonrasý enflasyon düþmeye baþladýðýnda faizler düþmeye baþlayacak. Þu an bankalarý satanlar, ikinci yarý ve yýl sonuna doðru geri BIST e dönmek isteyecekler ve bankalarý 2 kat fiyata geri alacaklar. faizden kazandýklarýný verecekler.
Tabi bu ideal senaryo. Arada çok olay olur ve iþler deðiþir.
Yeni dedikoduya göre, savunma bakaný abd ye yaranmak için "S-400 leri depoya kaldýrabiliriz" demiþ.
Ýþte bu tür þeyler MB nin kasasýndaki dovizden çok daha etkili oluyor. Batýya tam teslim olacaksýn, kasan tam takýr olsada olur, yaðdýrýrlar dovizi ama yedi sülaleninde nikâhýný alýrlar. Þu ana kadar 5 sülale gitti, 2 kaldý.
---
Bugün koç grubu yardýmsever pozisyonunda. koç holding ve froto ile endeksi tutmaya çalýþýyorlar. Neredeyse baþaracaklarda, diðer büyük þirketlerden destek alamýyorlar.
xbank satýþta çok ýsrarcý. Þu ana kadar xbank ý yüksek eksi kapatacaklar gibi görüntü verdiler.
Azcýk daha hisse long aldým, bayaðý stresteyim.![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri