Amma uzatıyorsunuz arkadaşlar ya. Makroya göre düşün, gündeme ve olana göre karar ver. Bu kadar basit. Jonhatan usta da uzatıyor ama beğeniyorum yorumlarını. Ha son kararı Ben kendim veririm.
Ben en çok kendime kızıyorum. belkide 22 yıldır yenice öğreniyorum borsayı. En kötü huyum oldukça iyi kişisel analizimi yaptığım halde fazla iyimserim. Bunu bile bile Yine aynı şey oluyor. Yalnız tek düzelen bir şey var artık kardan zarar ediyorum.
Yani bu da bir ilerleme bariz biçimde. kararım 135 altına sarktığı an satmaktı boş yere ümitli davrandım.
Yalnız işte dedim ya daha önce Bu kağıdın oynaklığı daha önce öfkemdi son aşamada ümidim oldu. Peki kağıt o çok oynak olduğu yükselme dönemindeki gibimi ? değil.. ee bunu göre göre bile bile niye hala satışımı yapmıyorum.? işte bu benim hatam tutarsızlığım.
Jonhatan usta hani dedin ya toplayıp boğacaklar ki bende aynısını düşünüyordum bir yandan, şimdi yarında ona göre hareket ederse işte o zaman hayır isyan etmicem kendim ettim kendim buldum deyip avunucam.. da sonra ne yapıcam onu da planlamış değilim. Takibimde olan kağıtlar var fakat birde bütüncül düşününce endexide işin içine kattınmı hadi o kağıtlardan birini aldım diyelim genel bir yavan ve negatife kayan bir hava bir piyasa var gibi. Bakın endex bazında hep telkin veren ben oldum ilk defa tırsmaya başladım.Yani hemen olmasa bile Genel yön aşağı olacakmış gibi bir his var içimde..Bu nasıl oldu? zamana paralel gittim bir yere kadar ve güven duyuyordum ama son günlerdeki Hareketler beni bir güvensizliğe düşürdü.
Gün içinde tüm favorilerimi almış olarak farzediyorum mesela evett çoğu tavana doğru hareket ediyor ama kapanışa doğru kozalda ne olduysa hemen hemen tüm kağıtlarda o oluyor. Bir kaç istisna hariç. işte böylece genel bir belli pivotta endex bazında doldur boşalt var. ondan sonrada kağıtlarda olduğu gibi Düşüşe trade olursa işte o zaman benim için borsa biter. Kimileri paralel hareket ediyorum cesurum düşerkende kazanıyorum diyor ama valla yapan varsada veya sıyırıyorda olabilir ben o işlere pek girmek istemiyorum. Çünkü tehlikeli sular oralar. Çünkü o kadar yangın yerinde spek sana bana yedirmez diye düşünüyorum.. o kadar basit değil yani trade işi..
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri