Sayfa 123/375 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 977 - 984 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    ee bu jonathan denen vatandaşın öngörüsü doğruysa bu sene içinde ne mahkemeden ne de genel kuruldan hiçbir şey çıkmayacak, çıksa bile tahtacı tahtayı yatayda tutacak. Sonra 2 sene sonra herkes kozalı unutunca uçuracak vs. Valla hayat bu kadar mükemel senaryolanabiliyorsa , diğer senaryolar tutmuyorda senin ki nasıl tutuyor. Neyse işte tipik türk borsası o kadar yalan dolan, algıcı, blimum tip dolaşıp o kadar farklı şreyler söylüyor ki bizim gibi zaten uzun vadeli yatırımcı da arada kaynıyor. Ha bu arada türkiye de sermaye piyasası gelişmiyorsa niye gelişmiyor diye sormaya gerek var mı. Ha size bir hikaye anlatayım geçen kışın başında benim pastanede çalışan eniştem, bu sigorta şirketlerinin varlık fonunda birleşeceğini ve gideceklerini söyledi. Adam pasta yapıyor çok ta dikkate almadım, sonra nisan sonrası bu şirketler 4 5 ayda 3 katı gitti.Şimdi o tahtacı milleti çarpamadı, hikayenin yayılmasını önleyemedi mi, ne olmuştu sahi ? Bugün benzer hikaye kozal için söyleniyor, ama bu sefer gerçekleşmeyeceğinden herkes emin? dedim ya ilginç bir piyasamız var.
    Kime dedilerse, "sigorta şirketleri" demişler. Çok geniş bir kavram. Halkın %90'ı okuma-yazma bilmiyor. Yan yana dizilmiş harfleri birleştirerek kelimeleri okumak veya yazmak, okuma-yazmayı bilmek demek değildir. Okuduğunu anlayıp yorumlayabilen, neyden bahsedildiğini anlayabilen kesim en fazla %3-5.

Şimdi tablo bu durumdayken, "sigorta şirketleri" gibi geniş bir kavramı kimse anlayamaz, bunun ne olduğunu bilemez. Bu bilgi genele yayılamaz. Ama Kozal 5 harf. Üstelik, "altın" gibi 5 harfli, kolay kelimelerle bir anılıyor. Karışık değil. Ve görünen o ki kolay anlamışlar

Umarım dediğiniz gibi olur.

Ülkemizdeki borsa ve sermaye piyasaları ile ilgili söylediklerinize katılıyorum. Halk kumarbaz, piyasa da onlara istediklerini veriyor. Herkes hızlı bir şekilde zengin olmanın peşinde. Konunun derinliğine inebilecek kimse yok. Bu böyle gelmiş, bundan sonra da sonsuza kadar böyle gider. Tıpkı mevcut düzen gibi. Hiçbir zaman değişmez. Bunları düşünmeye bile gerek yok.
    ...

2.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Kime dedilerse, "sigorta şirketleri" demişler. Çok geniş bir kavram. Halkın %90'ı okuma-yazma bilmiyor. Yan yana dizilmiş harfleri birleştirerek kelimeleri okumak veya yazmak, okuma-yazmayı bilmek demek değildir. Okuduğunu anlayıp yorumlayabilen, neyden bahsedildiğini anlayabilen kesim en fazla %3-5.

Şimdi tablo bu durumdayken, "sigorta şirketleri" gibi geniş bir kavramı kimse anlayamaz, bunun ne olduğunu bilemez. Bu bilgi genele yayılamaz. Ama Kozal 5 harf. Üstelik, "altın" gibi 5 harfli, kolay kelimelerle bir anılıyor. Karışık değil. Ve görünen o ki kolay anlamışlar

Umarım dediğiniz gibi olur.
    yok gayet bildiğin güneş sigorta yı söyledi adam ve tutturdu da. Kozal da aynısı olur demiyorum ben ama 12-13 ay istnitaf kararlarını sürdüğü bir ülkede bu yazda bir şey çıkmazsa başka bir şeyler dönüyor demektir. Bu istinaf mahkemesi atom parçalamıyor, alt mahkemenin sahiplik üzerine kararını onayacak ya da geri gönderecek, o kadar. Bu yazda bir şey cıkmazsa benim için beklenti biter, zaten daha ümitvar olduğum ciddi üretim yapan şirketler var oraya geçerim. Yoksa tvf nin filan bir şirketi ihya edeceğine hayatta inanmam.

3.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    yok gayet bildiğin güneş sigorta yı söyledi adam ve tutturdu da. Kozal da aynısı olur demiyorum ben ama 12-13 ay istnitaf kararlarını sürdüğü bir ülkede bu yazda bir şey çıkmazsa başka bir şeyler dönüyor demektir. Bu istinaf mahkemesi atom parçalamıyor, alt mahkemenin sahiplik üzerine kararını onayacak ya da geri gönderecek, o kadar. Bu yazda bir şey cıkmazsa benim için beklenti biter, zaten daha ümitvar olduğum ciddi üretim yapan şirketler var oraya geçerim. Yoksa tvf nin filan bir şirketi ihya edeceğine hayatta inanmam.
    vf'den ben de çekiniyorum. Satılmasını daha doğru buluyorum. Mümkünse yabancıya. Ama sanırım böyle bir kaynağı başka yerlere vermek istemezler.

İstinaf mahkemesi kararı sonrası süreçle ilgili tereddütlerim var. Mesela, mahkeme kararı sonuçlandıktan ne kadar süre sonra bir devir ya da satış işlemi gerçekleşecek? Kar payı ya da bedelsiz dağıtımı kararı bundan sonra mı verilebilecek ve bu süreç kaç ay alacak? Mesela mahkeme Temmuz'da bitti diyelim. Şirketin devir işlemi ne kadar uzayacak? 2022 başına ya da ortalarına kadar uzama ihtimali var mı? Bu esnada, yeni tesis kurulumu esnasında giderler ve amortismanlar artacak. Üretime ve kara ansıması daha sonraki süreçlerde olacak. Ve tüm bu, belki 1-2 yıllık zaman diliminde tahta yapıcı nasıl bir yol izleyecek...

Bir diğer husus.. Kozaa ve Ipeke ile bir birleşme olacak mı? Bu olursa, o masa sandalye şirketler çok daha avantajlı konuma geçebilir. Özsermaye dağılımı konusunda nasıl bir etki altında kalacağız... Tüm bunlar da benim kafamı kurcalayan dinamikler.
    ...

4. yaşanan şu son süreç insanın canını sıkıyor. Bakıyorsunuz insanlarda umut, kayyum açıklamış yanılmıyorsan haziran 2020 de üretimi 15 tona çıkaracaz mollakara da 150 mln dolar yatırım 500 kişi çalışacak bir tesis. Diğer aramalarımız da olumlu açıklaması. Güzel.. gayet iyi... üretim düşmesine rağmen beklenti güzel, altın fiyatları artmış 2020 sonuna doğru fiyatlarda da bunların ekisini görmeye başlıyorsunuz. 2021 geliyor birden 2019 yılı rezervine ilişkin rapor moral bozucu üzerine merak etmeyin düzelecek herşey açıklaması yok hemen akabinde 2020 rezerv raporu yine moral bozucu yine merak etmeyin her şey düzelecek açıklaması yok sonrasında mollakarada çok iyi rezerv bulduk nisanda açıklayacaz efendim 2022 sonu üretime başlarız tesis için 300mln dolar yatırım(ilk açıklama 150 mln dolar) 1000 kişi (ilk açıklama 500) istihdam. Aman diyorsunuz 150 mln dolar yatırım 500 istihdam dı, demek tahmin ettiklerinin en az iki katı rezerv buldular diye düşünürken hemen açıklama 2022 sonu üretime başlar üretim 15 tona çıkar. İyi de 150 mln dolar yatırım 500 kiş istihdam açıklaması yapılırken de 15 ton hedefi vardı hedef değişmezken yatırım tutarı ve istihdam miktarı niye artar? artışta hani öyle küsüratlı yani teknik düzeltme gibi değil başlangıçta söylenenin iki katı, hem yatırım tutarında hem istihdam miktarında. Böyle bir tahmin isabetsizliği nasıl olur akıllara ziyan? ne şimdi bu? Yetmedi bi de halka açıklık oranı düşük halka arz miktarını artırmayı düşünüyoruz açıklaması. Bunun yatırımcı da olumsuz algı yaratacağı bilinmez mi, bilmemek ayıp, inşallah ayıptır zira biliyor olmak rezalettir. Bakalım nereye gidecek bu durumu ibretle seyrediyorum. Yani yok teknik, yok yabancı şunu bunu yapıyor, alıcı satıcı bence hikaye. Böyle devam edersek yapılanları sorgulamaz hale geliriz. Yani bu yatırım miktarı ve istihdam sayısındaki artışla, gerekçesi hiçbir haklı mantaliteye dayanmayan, mevcut yatırımcılar açısından risk barındıran halka arz miktarını artırma hedefi beni benden alıyor. unutmamak gerek bide 2020 de dünya pandemi nedeiyle yatırımlarını güvenli limanlarda (dolar, altın) tutmaya çalışırken kozalda mevcut yabancı paraların satılması.. Ciddi açıklamalara ihtiyaç var. Kayyum kozal bize mlletin emaneti gözümüz gibi bakıyoruz açıklamasını yaparken bence zaten görevinin ve yetkisinin dışına çıkmıştır. Zira bu şirkette kullandığı yetkiler aynı zamanda halka açık hisse senetlerin sahibi olan biz küçük yatırımcıların paydaşlık haklarıdır bu hakları unutarak bist 30 ve 50 de işlem gören bir şirketteki görevini tamamen bir kamu şirketinin yöneticisi şeklinde izah etmeye çalışması, yatırımcılarında emaneti olduğunu unutması bence büyük bir hatadır. Yine uzunca süredir temetü dağıtmayarak yatırımcılara zarar verdik, temettü dağıtımı için gerekli hukuki değişiklikleri yapılması konusunda çalışmalar yapacaz şekindeki son dönem açıklamasıyla bunu düzeltir gibi olsada yatırım ve çalışan sayısındaki artış ve halka açıklık payı artırımı hedefi açıklamasının olumsuz etkisi telafi edilemediği aşikar.

Yani en başta bu hisse için gerekli olan gerçekten yatırımcısının hak ve menfaatlerini koruyacak birilerinin varlığıdır. Bence olay burda. Her zaman herşey şirket açısından güzel gidecek diye bir kural yok sıkıntılı zamanlarda geçirilebilir buna rağmen yatırımcıyı dirayetli tutacak, güzel günlerde yakındır dedirtecek en öncelikli husus hak ve menfaatlerini koruyan kişilerin bulunduğuna inanmasıdır. İşte bu inanç bir an önce kayyum olmadı devletin daha üst yönetiminin gayretleri ile kozalda yeniden tesis edilmeli.

profesyonel olmayan amatör bir yatırımcının kıt bilgisiyle yaptığı değerlendirmedir. Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Amma uzatıyorsunuz arkadaşlar ya. Makroya göre düşün, gündeme ve olana göre karar ver. Bu kadar basit. Jonhatan usta da uzatıyor ama beğeniyorum yorumlarını. Ha son kararı Ben kendim veririm.

Ben en çok kendime kızıyorum. belkide 22 yıldır yenice öğreniyorum borsayı. En kötü huyum oldukça iyi kişisel analizimi yaptığım halde fazla iyimserim. Bunu bile bile Yine aynı şey oluyor. Yalnız tek düzelen bir şey var artık kardan zarar ediyorum. Yani bu da bir ilerleme bariz biçimde. kararım 135 altına sarktığı an satmaktı boş yere ümitli davrandım.

Yalnız işte dedim ya daha önce Bu kağıdın oynaklığı daha önce öfkemdi son aşamada ümidim oldu. Peki kağıt o çok oynak olduğu yükselme dönemindeki gibimi ? değil.. ee bunu göre göre bile bile niye hala satışımı yapmıyorum.? işte bu benim hatam tutarsızlığım.

Jonhatan usta hani dedin ya toplayıp boğacaklar ki bende aynısını düşünüyordum bir yandan, şimdi yarında ona göre hareket ederse işte o zaman hayır isyan etmicem kendim ettim kendim buldum deyip avunucam.. da sonra ne yapıcam onu da planlamış değilim. Takibimde olan kağıtlar var fakat birde bütüncül düşününce endexide işin içine kattınmı hadi o kağıtlardan birini aldım diyelim genel bir yavan ve negatife kayan bir hava bir piyasa var gibi. Bakın endex bazında hep telkin veren ben oldum ilk defa tırsmaya başladım.Yani hemen olmasa bile Genel yön aşağı olacakmış gibi bir his var içimde..Bu nasıl oldu? zamana paralel gittim bir yere kadar ve güven duyuyordum ama son günlerdeki Hareketler beni bir güvensizliğe düşürdü.

Gün içinde tüm favorilerimi almış olarak farzediyorum mesela evett çoğu tavana doğru hareket ediyor ama kapanışa doğru kozalda ne olduysa hemen hemen tüm kağıtlarda o oluyor. Bir kaç istisna hariç. işte böylece genel bir belli pivotta endex bazında doldur boşalt var. ondan sonrada kağıtlarda olduğu gibi Düşüşe trade olursa işte o zaman benim için borsa biter. Kimileri paralel hareket ediyorum cesurum düşerkende kazanıyorum diyor ama valla yapan varsada veya sıyırıyorda olabilir ben o işlere pek girmek istemiyorum. Çünkü tehlikeli sular oralar. Çünkü o kadar yangın yerinde spek sana bana yedirmez diye düşünüyorum.. o kadar basit değil yani trade işi..
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    gerekçeli karar yazımı var İpek ailesi savunmayı haziran da verdi İstinafa temmuz agustos adli tatil malum eylül baz alırsak mart sonu itibariyle 7 ay oldu mayıs sonu geçmez düşünüyorum

7. Oynaklık paradoxum şimdilik işliyor. İnşallah daim olur. İşletenlerde Tacirler ile Bofa.
    Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

8. Şimdi 10 puanlık uzman sorusu:
    123 desteği çalıştı demek için erken mi?
    123 altı sıkıntılı derler.
    Kapanış mı hacim mi daha önemli.

Sayfa 123/375 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •