Sayfa 391/1000 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1. Patlamış, delinmiş prezervatif neticelerini kapatalım.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Azıcık kafası çalışan, kalburüstü eğitim almış insanlar 1 tane çocuk yapmadan önce 1 milyon tane şeyi düşünüp hesaplıyor hatta çoğu zaman yapmama kararı alıyorlarken öbür tarafta arabada 3, evde 15 çocuk yapanlar var.

Dünya bu yüzden b*ku yiyecek.
    Ali Poyrazoğlu nün bir filmi vardı. Işsiz güçsüz oğlunun çocuk yapmasına karşıydı. Babası pekala ben nasıl oldum diye sordu. Ali Poyrazoğlu patlamış prezervatif ürünü diye cevap vermişti.

3. Boşanmayı anlamak için;

Hanıma boşanalım dedim . Alırım her şeyini bak dedi. Hmmmm anladım.
    Damdan da düştüm. Hastaneliğim şimdi. onu da anladım.
    Br de cinayet işleyeyim dedim. Ama yemedi.
    Bilmiyoruz ya LBGT'yi deneyeceğim. Girene göre anlatırım acıyı...

4. Aynen öyle,
    Biz de kadınların mağdur olmasını istemiyoruz. Haksızlığa uğramasınlar.
    Peki ya erkekler? Kadın beyanı esas olduğu için eşimi fiske dahi vurmadığım halde ceza aldım. Şimdi bunu hangi adalete göre savunacağız? İstisnalar kaideyi bozmaz deyip işin içinden çıkacağız.
    Ailesinin aklıyla hareket eden, Sırf ailesine yaranmak için eşini umursamayan, her fırsatta kavga eden, çocuğunu görmeyeceğine dair noter tasdikli belge olmazsa daha çok çekeceksin diyen kadınları görmeyenler, empati kuramıyor.
    Tamam çoğu zaman Pozitif ayrımcılığı suistimal eden kadınlara karşı, erkekler ne yapmalı? Mahkemede kendini savunursun diye düşünenlere cevaben; Duruşma salonunda söz hakkın bile yok. Kelimeler boğazına düğümleniyor konuşamamaktan fıtık oluyorsun.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hani "bekara eş boşamak kolay" diye bir söz vardır ya,
    burada da eşiyle hiç boşanma aşamasına gelmemiş kişilere çok kolay geliyor bu işler.

Kadın zulmüne ve iftirasına hiç maruz kalmamış kişiler anlayamaz.
    Ama işte bilmediğimiz konularda yorum yapmak malesef toplumumuzda çok yaygın.
    Hayatlarında hiç adliyeye gitmemişler, kadınların erkeklere nasıl panter gibi saldırdığını, erkeklerin suçlu düşmemek için nasıl sabrettiğini görmemişler,
    o sabır bir yerde patladığı zaman insanlar sadece sonucu görüp yorum yapıyorlar.

Fakirlikten intihar eden biri için, hayatında hiç fakirlik görmemiş zengin biri "girsin bir işe çalışsın yea niye intihar ediyo ki" diye saçmalaması ne ise,
    hayatında hiç bir kadınla mahkemelik olmamış kişilerin yorumları da aynı şey.

Kadın zulmü görmemiş arkadaşlar, umarım o duyguyu hiç yaşamazsınız. Allah düşmanıma bile vermesin.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bakkal bile yönetemeyecek kişiler ülke yönetirse böyle olur:

Yerli nohut çürürken ithalat yapmışlar

Sayıştay raporuna göre, nohut üretimi 2018 ve 2019’da yıllarında yüzde 34 oranında bir artışla 630 bin tona çıktı. Ancak iktidar, stokları eritmek yerine 3 ülkeden 94 bin ton daha nohut ithal ederek, stoktaki nohutları katladı...

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...islar-6326220/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bunu bitfinex diye bir bitcoin borsası kasasındaki dolar ya da elindeki varlıkların karşılığında basıyor. (daha doğrusu öyle söylüyorlar, bu varlıklar doğrulanmış değil) Bitcoin'deki en büyük tehlike şu an budur. Olayın o kadar boku çıkmış durumda ki şirket varlıklarının arasında kendi bastığı dolar eşleniği para birimi ile alınıp satılan bitcoin'i de gösteriyor.

Buradaki dolandırıcılık çok derin. Saatli bomba. Fazla güvenip yüklü miktarlar tutmanızı önermem.
    USDT yani Tether'da durum böyle, o yüzden yerine USDC öneririm, her bir coin karşılığı USD olarak tutuluyor çünkü;)

Piyasadaki fiyatlamalarına gelince; BTC yada altcoinlere satış geldiğinde -örneğin TR kripto borsalarında- nakitlerini TL riskinde tutmak istemeyenler bu USD endeksli stablecoinlere geçiş yapıyorlar ve bunların değeri gerçek USD değerinin %2-3 üzerine çıkabiliyor. Aynı şekilde coin fiyatları yükselirken de bunlara ekstra satış geliyor (bunlardan diğer coinlere geçiş olduğundan) ve fiyatları gerçek USD değerinin altına düşüyor.

Şu anki durumda normal coinlerde de satış hakim olduğundan MB başkanı değişikliğinin ilk saatlerinde 7.30'larda olan bu stable coinler şu an 7.55 civarlarına kadar yükselmiş durumda. Özetle stablecoin'lerin fiyatlaması biraz daha karmaşık bir konu olup, doğrudan Pzt. günü için bir gösterge olamaz, ancak bir noktaya kadar fikir verebilmesi de mümkündür;)

7.  Alıntı Originally Posted by betterking Yazıyı Oku
    USDT yani Tether'da durum böyle, o yüzden yerine USDC öneririm, her bir coin karşılığı USD olarak tutuluyor çünkü;)
    Öyle diyorlar da acaba gerçekten öyle mi...

Benim bunların hiçbirine güvenim yok. Tetheri asıl tehlikeli yapan şey yaptıkları dolandırcılığın ötesinde bir de en çok kullanılan olması.. Bunun başına gelecek olan olumsuz birşey tüm kripto marketleri patlatır.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 391/1000 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız