aldığınız miktara, faiz oranına, beyana tabi diğer gelirlerinize bağlı olarak değişir.. itfada ayrı hesap vs.. %25 diye özetlemek yanıltıcı olabilir.
vergilendirme kısmında oyun sırasında kural değişir mi..? örnek geçen sene aldığım kapalı (vadeli) eurobond fonunda arkadaşlar bir süre sonra dolar kuru ani yükselince oyunun ortasında şu şu kurun üstüne kardan haraç keseceğim diye bir şey çıkardılar. buna benzer geçmiş başka örnekler de paylaşıldı burada.
+ amerika enflasyonu??
elinizde halihazırda dolar varsa evet ama yoksa alacağınız doların maliyetini de hesaba katmak lazım.
okumamış ya da atlamışsınız. çok konuşuldu.. bir genelleme yapmak zor. hele ki 200k nom dan bahsediyorsak ilgilenmeniz gereken makas, kar marjı değil. fiyat.. birkaç yerden fiyat almanız lazım. ama o mevzunun detayları var benim de tam hatırlamadığım. o yüzden dönüp bulup okumanızı tavsiye ederim. örneğin şu>> sayfaya bakabilirsiniz
bu soru da çok soruldu ve konuşuldu. dönüp onları da bulmanızı tavsiye ederim. forumun detaylı aramasında "euroclear" yazıp, arama seçeneklerinde sonuçları göster'in karşısında "gönderi" yi seçip ararsanız bir çok gönderi göreceksiniz paylaşılan.
Yer İmleri