Sayfa 20/1002 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Rica ederim. Bol kazanclar.

IPB %-2,6414

Dun turevi fazla kacirmislar olsa gerek. Dun Borsanin yatay civari kapatmasindan dolayi turevden zarar etmis olabilirler. Turev ile nerede nasil pozisyon aldiklarinin ayrintisini bilemiyoruz maalesef.
    Aynen, kötü oldu.
    Bugün de türev pozisyonunu aynı oranda koruyorlar, bakalım naapcaklar?

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. HMG hisse senedi fonu değil.Pair Trade ile işlem yapan bir fon.Garantinin TGA fonu gibi.Zamanında epey tutmuştum bu fonu.Bankaların iyi gittiği dönemlerde güzel getiriyodu.İş küçük hisselere dönünce kurudu kaldı o fon.Piyasa riskinden çok yöneticinin seçim riski var bu fonda.

aYRICA DÜN 10000 tlLİK alış vermiştim, bugün gelir herhalde.Yani 110000 TL'lik zorunluluk yok.Nitelikli yatırımcı olmak lazım, niyeyse.

Bugün itibarıyla MAC ile de vedalaştım.Üzüldüm ama yapacak bir şey yok, hsyf portföy ortalamamın çok gerisinde kaldı.OPH/NNF/ICZ/TCD olarak devam ediyorum.

3. Son faiz artışı bes hesabımdaki devlet desteği tarafını külliyen zarar haline getirmiş.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    HMG hisse senedi fonu değil.Pair Trade ile işlem yapan bir fon.Garantinin TGA fonu gibi.Zamanında epey tutmuştum bu fonu.Bankaların iyi gittiği dönemlerde güzel getiriyodu.İş küçük hisselere dönünce kurudu kaldı o fon.Piyasa riskinden çok yöneticinin seçim riski var bu fonda.

aYRICA DÜN 10000 tlLİK alış vermiştim, bugün gelir herhalde.Yani 110000 TL'lik zorunluluk yok.Nitelikli yatırımcı olmak lazım, niyeyse.

Bugün itibarıyla MAC ile de vedalaştım.Üzüldüm ama yapacak bir şey yok, hsyf portföy ortalamamın çok gerisinde kaldı.OPH/NNF/ICZ/TCD olarak devam ediyorum.
    Ak Portföy en takdir ettiğim fon yönetim firmalarından biri, ama ICZ'nin fon yönetim ücreti eğey yüksek(Yıllık %2.9). MAC'da bu oran %1.75

Ayrıca Tacirler'i de çok takdir ediyorum, ama TCD'de %10 stopaj avantajı mevcut değil.

OPH ve NNF gerçekten başarılı fonlar.

Bunları ek bilgi olarak belirteyim dedim.

5.  Alıntı Originally Posted by foncum Yazıyı Oku
    Fon detay sayfasının sağ altında verilerin en son ne zaman güncellendiğini görebilirsiniz.
    Ek 27068
    İlginiz için teşekkür ederim.
    Ben teşekkür ederim.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by tuncaboylu Yazıyı Oku
    Ak Portföy en takdir ettiğim fon yönetim firmalarından biri, ama ICZ'nin fon yönetim ücreti eğey yüksek(Yıllık %2.9). MAC'da bu oran %1.75

Ayrıca Tacirler'i de çok takdir ediyorum, ama TCD'de %10 stopaj avantajı mevcut değil.

OPH ve NNF gerçekten başarılı fonlar.

Bunları ek bilgi olarak belirteyim dedim.
    TCD'de olan stopaj negatif bir unsur ama ama fon çok başarılı o nedenle bozmuyorum onu.ICZ için ise teknoloji hisselerinin önünü açık görmemden dolayı.TTE/ICZ arası tercihimi ICZ'den yana kullandım.Endeks fonu olmasın diye.Ne kadar doğru bilmiyorum.MAC fazla al-sat yapmadığı için beğendiğim bir fon ama uzun süre geri kaldı.Fon yönetim ücretlerine çok fazla takılmıyorum.Fon beklentimi gösterirse 1,25 puan farkı çok rahat kapatır zaten.NNF türev işini etkin kullandığı için portföyümde.OPH ise dönemsel olarak iyi ve ben osmanlı fonlarını seviyorum;OSD,OSL,OPL hep sınıflarında yukardalar yıllardır.Ünlü'nün fonları da iyi.UPH yakın takibimde.Hisse oranımı artıracağım zaman muhtemelen UPH alıcam.

7. Ne zaman başlıyor? BES fonlarını listede göremiyorum.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Emeklilik yatırım fonlarının Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu’nda işlem görmesi sağlanacak ve böylece vatandaşlarımız bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonları alıp satabilecektir
    Bitiş tarihi.30.09.2021

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Son faiz artışı bes hesabımdaki devlet desteği tarafını külliyen zarar haline getirmiş.
    Aynen, zarar...Eğer yanlış hesaplamadıysam %12 bir zarar var bendeki devlet desteği fonunda.

Sayfa 20/1002 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •