Sayfa 69/1002 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 545 - 552 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    TCD'nin pratikte hisse senedi fonlarından hiçbir farkı yok hocam. Hani düşüşlerde zararı azaltırlar diye elinde tutuyorsan boşuna tutma. TKF ile karşılaştır mesela anlayacaksın durumu.
    Bana al sat ile kazandırıyor dediler.
    Sen parayı veriyorsun onlar senin yerine hisse, dolar, altın alıp satıyorlar.
    Tamamen hisse ise kötü.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Tamamen hisse ise kötü.
    %91 oranında hisse senedi taşıyor şu an (çok uzun zamandır). Bildiğin hisse senedi fonunun stopaj vergisi kesilen hali yani

Keşke kendin de biraz araştırıp öyle girseydin bu işlere. Anladığım kadarıyla çok çok yenisin dolar, altın vs. dediğine göre. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916059 buradan sayfanın üstünde ekli pdf dosyasından bakabilrisin TCD'nin neler taşıdığına. (nelere yatırım yaptığına)

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    %91 oranında hisse senedi taşıyor şu an (çok uzun zamandır). Bildiğin hisse senedi fonunun stopaj vergisi kesilen hali yani

Keşke kendin de biraz araştırıp öyle girseydin bu işlere. Anladığım kadarıyla çok çok yenisin dolar, altın vs. dediğine göre. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916059 buradan sayfanın üstünde ekli pdf dosyasından bakabilrisin TCD'nin neler taşıdığına. (nelere yatırım yaptığına)
    Eyvallah bir bakayım.
    Geçen yıl çok kazandırmış.
    Ondan girdim biraz da.

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Stopaj kesintisi gelir kaynağı ve de paraya ihtiyaç olduğu için uzatılacağını sanmıyorum.
    Fon tarafındaki stopaj feragati o kadar fazla değil. Bir vergi düzenlemesiyle bizden geri alirlar fazlasıyla (bkz: ikinci elde binde5) Dolarizasyonu yavaslatmasi etkisi düşünülerek dolaylı faydası icin getirilmişti.
    Hem dth çözülmedi ve galiba özellikle mevduat tarafında bankalar stopaji kendi hanesine yazdığı için kredi maliyetlerini düşmesine sebep oluyor. Bu da sıkı para politikasının etkisini azaltıyordu.

Ama su an merkezin/maliyenin politikası belirsiz olduğu için ne yapacaklarını kimse kestiremiyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Ne işbilmez adamlar, gelip bistte halka arz etseler en az hafta tavan garanti

Halka arzın ilk işlem gününde yüzde 30 düştü

https://www.borsagundem.com/haber/ha...-dustu/1560126
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ustad bilgi icin tesekkurler.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    O kendine aldığı benchmark. Yani kıyas kriteri hocam. Ona göre değerlenmiyor, kendine yarışmak ve geçmek için baz aldığı finansal enstrümanlar onlar. İçeriği tefaşta var. (%80 civarı ters repo )
    Sn. Matac'ın anlatmak istediği şu. Çok şişti performansı düşer tarzında fonlar değil para piyasası fonları. Bunun 50 misline çıksa portföyünün büyüklüğü yine zerre performansını etkilemez para piyasasında. Çok likit ve derindir. Hsyfler gibi şişince işlem yapması zorlaşan, manevra alanı daralan ve getirileri düşen ürünler değil. Çünkü yatırım yaptıkları alanların hacmi çok büyük.
    ppz'nin diğer para piyasası fonlarına göre getirisinin iyi olmasının asıl nedeni , yönetim ücretinin muadillerine göre ciddi düşük olması. Bu alanda rekabetçi olması getirilerini yükseltiyor.
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Tamamen hisse ise kötü.
    Tcd aşırı riskli bir fondur, kazancı yüksek olduğu gibi tersi de pistir. Geçen sene bu dönemlerde zirveden %40 düşmüştü. Sonrasında çabuk toparladı tabi. Bunları korkutmak için değil riskleri bilin diye söylüyorum.

Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Tcd aşırı riskli bir fondur, kazancı yüksek olduğu gibi tersi de pistir. Geçen sene bu dönemlerde zirveden %40 düşmüştü. Sonrasında çabuk toparladı tabi. Bunları korkutmak için değil riskleri bilin diye söylüyorum.
    %40? Bana uygun değilmiş.
    Bu işi öğrenmem lazım.
    Yarın çıkacağım bu fondan.

Sayfa 69/1002 İlkİlk ... 1959676869707179119169569 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •