Sayfa 628/1000 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Yaw bu arada tesadüfen arda üstadı gördüm mevduat topiğinde pangacım çöp haline gelmiş hisseleri öneriyor diye yatırım tavsiyesi veriyor faydalanmak isteyene duyurayım, kendisi dip tepe uzmanıdır.

YTD.
    Ona dargınım. Yine 400.000 dolar bozduğu günlerin birinde 100 gram pastırma aldım diye hava atmıştı. Alan var alamayan var. Dolar zenginleri böyleymiş meğerse. Öğrenmiş olduk.

2. https://tr.investing.com/news/econom...yasand-2119033

Döviz mevduat hesaplarında kur etkisiyle haftalık rekor düşüş yaşandı

Investing.com - TCMB’nin haftalık istatistiklerine göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat hesabı son haftada 8,9 milyar dolar azalarak 223,669 milyar oldu.

19 Mart işlem haftasında 2,2 milyar dolar artışla 232,497 milyar dolara çıkan olan toplam döviz mevduat hesapları 26 Mart ile biten işlem haftasında 8,9 milyar dolar azalarak 223,669 milyara geriledi.

Mevduatlar içindeki dağılıma baktığımızda;

Gerçek kişi yani hane halkı mevduatları son haftada 7,2 milyar dolara azalarak 140,195 milyara geriledi.

Tüzel kişi yani şirket mevduatları son haftada 1,7 milyar dolar azalarak 83,473 milyar dolara geriledi.

TCMB’nin pariteden arındırılmış olarak yaptığı hesaplamaya göre ise;

Gerçek kişi mevduatları 6,7 milyar dolar azaldı.

Tüzel kişi mevduatları 1,4 milyar dolar azaldı

Toplam döviz mevduatları 8,2 milyar dolar azaldı.

Geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Ağbal’ın görevden alınması sonrası dövizde hızlı yükseliş oldu ve dolar kuru 8,46’ya çıkarak Kasım sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Özellikle gerçek hesap sahiplerinin mevduatlarındaki bu haftalık rekor düşüşte kurdaki yüksek seviyelerden gelen kar satışlarının etkili olduğu görülüyor.

Yazar: Necdet Erginsoy
    Sadece sesli düşünüyorum ! Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ukrayna diyorlar, ihtimaldir, YTD

Ons altın

Dolar düşüyor, altın çıksa kompanse edip kar verir mi?
    Teşekkürler cevap verebilirseniz.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Yüksek enflasyon ve beklentiler sıkı para politikası duruşu gerektiriyor.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Ona dargınım. Yine 400.000 dolar bozduğu günlerin birinde 100 gram pastırma aldım diye hava atmıştı. Alan var alamayan var. Dolar zenginleri böyleymiş meğerse. Öğrenmiş olduk.
    400000 iyiymiş. Bizim arkadaşlar kalantor çıktı. Bize de tüyo verseler keşke...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Bir dahakine kobe bifteği yiyecekmiş pastırma sucuk kesmez beni diyor.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku

7.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dolar düşüyor, altın çıksa kompanse edip kar verir mi?
    Teşekkürler cevap verebilirseniz.
    Dolardan kastınız USDTRY sanırım..o sonraki denklem..ilk denklem USA CPI artıyor ama hala yansımadı, Sn Deniz43 e göre (onun yazılarını/yaklaşımı bir okuyun) yaz aylarında yansıyacak..

O halde;
    -Halen yaz aylarına kadar US10Y v.b. < CPI olmalı, aksi halde borsalarda yansımasını izlerdik..
    -Ons altın zirveden gelen formasyon tamamlandı, ya bitti, ya araya komple bu formasyonun bir tepki/ara dalgası girmeli, bu şekilde düşüş çok extrem bir durum gibi..
    -Ukrayna ısınıyor, halen kuvvet kaydırma aşamasında, durup dururken kimse kuvvet kaydırmaz, Blinken'in ve Ukrayna Dış İşleri Bakanının açıklamalarını takip edin..

Bu denklem çözülürse, USDTRY ayrıca eklemlenecek..

Bunlar ihtimaller, şu da bir ihtimal, A oluşur da düzeltme sonrası tekrar orayı geçerse, 1850 lere uzanabilir...uzanmaya da bilir..bakış açısı..YTD

8. Dövizdeki geri çekilmeyi - Düşüyor- olarak görenler, aslında girenin uzunluğunu ölçseler çıkanın kine denk geliyor mu . yani giren 15 ise çıkan 10 sa geriye kalan 5 tir. Ne anladım bu işten. Esas olan çıkan en az giren kadar olmalı.

Kıdemli yine döktürmüş. 7,20 lere sert gelecek demiş. Geçen yıl Selçuk Geçerle yarışıyorlardı. Bu yıl ters korele oluyorlar.

Sayfa 628/1000 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •