Sayfa 657/1000 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,249 - 5,256 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn Hkm, 20 yıldır ABD nin patlayacağını konuşuyoruz, bu kadar zaman sonra şahsen ben patlamayacağına ikna oldum. Sistem o şekilde dizayn edilmiş, enflasyon yaratarak bu işi dünyaya ihale edecekler, her dolar bulundurandan vergi alacaklar yani..

Onu geçelim, bence başka bir sıkıntı olabilecek konu var nedense 'küçük' görülüyor. Rusya NATO krizine evrilirse son gelişmeler, şu an NATO Acil Müdahale Gücü görevi bizde, üstelik bunun tatbikatı yapılıyor, son safhası da 19 Mayıs-1 Haziran Romanya'da icra edilecek. Oradan bir kumpas kurup bize, haydi göreve denirse, çadır karışabilir, bilemiyorum hiç konusu geçmiyor, belki de süreç yavaş ilerliyor diplomasiyle çözülecek, Rusya zaten kuvvet kaydırmıyorum tatbikat yapıyorum diyor, öte yandan kaydırdığı birlikle biraz büyük ve de tatbikat olay mahallinde yapılmaz yani...Tabi kararlılığının caydırıcılığın aşamaları da olabilir bunlar kriz safhası içinde ilk top mermisi düşmeden, ilk hava bombardımanı başlamadan belli olmaz, belki de son moda hibrit savaş şeklinde ilerler..

Altıncısınız, o yüzden bence bu takip edilmeli, nedense biraz es geçiliyor..
    Takip etmezmiyim sayın achiles.Emin olun altından para kazanayım diye hiç içimden geçmiyor.Çünkü biliyorum ki benim tahmin ettiğim senaryo gerçekleşirse çok para kazanırım ama o para bana mutluluk getirmez.O kadar acının olduğu dünyada para kazanıyorum diye sevinilir mi.

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    .
    O gavur ne amaçla video hazırlıyor ?
    panik/paranoya reytingi için mi ?(post 2008 modası - impending doom)
    Yoksa sistem patlatacak kitle/halk hareketi oluşturmak/telkin etmek mi ?
    İzleyici profili ne/hangi ülkelerin 'aydın kesimi' ?

Banka ticari kurumdur, batar çıkar.
    Bunlar sisteme/temele saldırıyor.
    TL hesaplara da abansanız, havaya uçar sistem.
    Güvene saldırıyorsa bir gurup, amaç tektir.

Yahu FETO takımı tarikat kökenli, adamların uzmanlığı beyin yıkama/kitle manüpilasyonu..
    bu adamlardan her metretebeden üye çıktı

Ver korkuyu, göster azabı(cehennemi),
    anlatanı yücelt(bilgilendirici olarak geldik sana)
    kendini kurtaracak yolu ima et (kurtuluş cennet/seçilmiş yolu),
    felaketten yırtıp kendini kurtaracağın için(seçilmiş/akıllı - kıyamet)
    sonrasında ödüllendirilcen(servetini koruycan, sefaletten yırtıcan)
    takip et anlatanı(kurtarıcı)

telkin ettiği yol da, bir ülkenin finansal sistemini nasıl patlatırız..
    AKmun delileri.. Hep aynı şablon..
    Bunları ben uzaylı ırklar var filmlerde, merkezi beyinle yönetilen, beyni öldürünce acilen geri çekilirler, ya da merkez gemisini patlatınca bütün havadaki savaş uçakları 'zınk' diye yere düşer, onlara benzetiyorum.

Özetle, 'şeye sürülecek' akıl yok bunlarda, bunların tek gücü karınca veya arı gibi sürü halinde hareket edebilmekte, biraz akıl olanları cümle kurabilenleri zaten ön planda.

Bunları 'yok sayın', en büyük ceza bunlara bu. Daha da girmeyeyim akşam akşam bu mevzuya..

Bankalara bir şey olmaz, bütün finans sistemi birbirine entegre, Avrupa, ABD, dünya. Zibir gibi türev finansal enstrüman var. Kaldı ki Rusya zamanında moratoryum ilan etti de ne oldu, topladı döndü yine oyunda. Mesele herkesi hep oyunda tutabilmekte, niye seni oyun dışına çıkarsın menfaati ne, dünya kadar kredisi var, yeniliyor, v.s. v.s.

Bu kadar bu konuyu dillendirmek bile hatalı. Rezerv eksi, niye, yabancılar çıktı gitti, uzun zamandır, niye, dış politikadaki sorunlardan dolayı. Ya dış politikada düzelirse, kaldığımız yerden devam, tipik bağımlı sıcak paraya hasret gelişmekte olan ülke spazmları. Faizi veya kuru kontrol altına almayı tercih etmek siyasetin görevi, Ağustos 2019 da faizi düşürmeselerdi, şu an farklı bir hikaye konuşuyor olurduk kurda, ama ekonomik kriz aynı veya değişik bir yüzüyle karşımıza çıkardı. Bu cari durum, işin hikayesi, cari açık vermeyi engelleyemediğimiz sürece ise senaryo hep aynı olacak, dolar hep yukarı.

Uzun mevzular..kısaca FETÖ cüleri 'yok sayın', geçin..tavsiyem kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyorlar..ve heryerdeler..

Sn achiles ben meslek olarak alakasız bir meslek seçtim ama sevdiğim ders matematikti ilgi alanım hep sayılardı .Borsayı ekonomiyi falan ondan seviyorum.Bu matematikle amerikanın işi çok ama çok zor.Bir takvim var ve o takvim tıkır tıkır işliyor veya işletiliyor.Pax americana nın sonu geliyor.

4. yasemin'le gece jimnastiği:

1 sene önce 10 tl den 100 bin dolar aldım. %5 netle senelik faize yatırdım. bugün 105 bin dolarım var. dolar bugün 15 lira. yıllık enflasyon %20. 1 sene önce yıllık tl mevduat faizi net %10 idi.

105 bin dolarımın kur maliyeti nedir?

a) 10 tl
    b) 11 tl
    c) 12 tl
    d) 15 tl
    e) hiçbiri

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bunları ben uzaylı ırklar var filmlerde, merkezi beyinle yönetilen, beyni öldürünce acilen geri çekilirler, ya da merkez gemisini patlatınca bütün havadaki savaş uçakları 'zınk' diye yere düşer, onlara benzetiyorum.

Özetle, 'şeye sürülecek' akıl yok bunlarda, bunların tek gücü karınca veya arı gibi sürü halinde hareket edebilmekte, biraz akıl olanları cümle kurabilenleri zaten ön planda.

Bunları 'yok sayın', en büyük ceza bunlara bu. Daha da girmeyeyim akşam akşam bu mevzuya..

Bankalara bir şey olmaz, bütün finans sistemi birbirine entegre, Avrupa, ABD, dünya. Zibir gibi türev finansal enstrüman var. Kaldı ki Rusya zamanında moratoryum ilan etti de ne oldu, topladı döndü yine oyunda. Mesele herkesi hep oyunda tutabilmekte, niye seni oyun dışına çıkarsın menfaati ne, dünya kadar kredisi var, yeniliyor, v.s. v.s.

Bu kadar bu konuyu dillendirmek bile hatalı. Rezerv eksi, niye, yabancılar çıktı gitti, uzun zamandır, niye, dış politikadaki sorunlardan dolayı. Ya dış politikada düzelirse, kaldığımız yerden devam, tipik bağımlı sıcak paraya hasret gelişmekte olan ülke spazmları. Faizi veya kuru kontrol altına almayı tercih etmek siyasetin görevi, Ağustos 2019 da faizi düşürmeselerdi, şu an farklı bir hikaye konuşuyor olurduk kurda, ama ekonomik kriz aynı veya değişik bir yüzüyle karşımıza çıkardı. Bu cari durum, işin hikayesi, cari açık vermeyi engelleyemediğimiz sürece ise senaryo hep aynı olacak, dolar hep yukarı.

Uzun mevzular..kısaca FETÖ cüleri 'yok sayın', geçin..tavsiyem kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyorlar..ve heryerdeler..
    Sn achiles 1928 de de ekonomistler borsacılar vardı,analiz yapıyorlardı yatırım yapıyorlardı falan.Ama ne oldu 1929 oldu sonra 1939 oldu değil mi.Dikkatli olmak lazım

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn achiles 1928 de de ekonomistler borsacılar vardı,analiz yapıyorlardı yatırım yapıyorlardı falan.Ama ne oldu 1929 oldu sonra 1939 oldu değil mi.Dikkatli olmak lazım
    Sn Hkm, onu dedim zaten;

ABD' nin aynen '1929 daki gibi patlayacağını' biz 20 yıldır konuşuyoruz

Patlamayacaklar..patlama kapalı bir ortamdaki çok hızlı bir yanma sonucu hacim genişlemesidir. Bunlar açık, yayılmış, her yeri sarmış, ABD patlayacak=Dünya patlayacak olmuş...Eh dünya patlarsa, ne eldeki altın işe yarar, ne o elinizde iken size yaşam şansı kalır

Belki de 50 yıl sonra patlayacak...niye bir insan ömrü nisbetinde düşünüyorsunuz ki? Kaçtım saygılar..

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    b 11 TL girdi -> TL faizle kıyaslanır(11/105)

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yasemin'le gece jimnastiği:

1 sene önce 10 tl den 100 bin dolar aldım. %5 netle senelik faize yatırdım. Bugün 105 bin dolarım var. Dolar bugün 15 lira. Yıllık enflasyon %20. 1 sene önce yıllık tl mevduat faizi net %10 idi.

A) 10 tl
    b) 11 tl
    c) 12 tl
    d) 15 tl
    e) hiçbiri
    10+1 11 tl

Sayfa 657/1000 İlkİlk ... 157557607647655656657658659667707757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız