Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
Eczacıbaşı ilaç'ın ilaç işi ile ilgisi kalmadı artık. İsminde ilaç var, ilaç işi yapmıyor.
Bu yazımın üstüne KAP yollamış ECİLC;

Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. ile EİP Eczacıbaşı İlaç Paz. A.Ş. arasında imzalanan "Satış, Dağıtım ve Tanıtım Sözleşmesi"ne koşullu bireysel muafiyet tanındı.

Bazı ufak, tefek ürünlerin satış ve dağıtımını yapıyor olabilir hala ama üretim, vs yok. Holding sayfasından aşağıda ki yazıya erişebilirsiniz...

Türkiye ve küresel ilaç pazarlarındaki değişimlerin değerlendirilmesiyle stratejik ortak arayışına giren Eczacıbaşı İlaç Sanayi, 2007 yılında bağlı ortaklıklarından Eczacıbaşı Sağlık Ürünleri ile Eczacıbaşı Özgün Kimya'daki ortaklık paylarının yüzde 75'ini, eşdeğer ilaç alanında Avrupa'nın önde gelen kuruluşlarından Zentiva N.V.'ye devretti. Kalan yüzde 25 ortaklık payının devri ise 2009'un Temmuz ayında gerçekleşti.

Eczacıbaşı İlaç Sanayi'nin ünvanı "EİS Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" olarak değişti ve yeni ünvanı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 24 Kasım 2008 tarih, 7195 sayılı baskısında yayınlandı. Üretim faaliyetleri bulunmayan Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar, mevcut bağlı ortaklıkları, müşterek yönetime tabi ortaklıkları ve iştirakleri ile bir holding yapısındadır. Bu yapı içinde, direkt olarak gayrimenkul geliştirme faaliyetlerinde bulunan kuruluş; sağlık, hızlı tüketim ürünleri, yapı ürünleri ve diğer endüstrilerde stratejik ortak olarak rol alıyor.