Sayfa 109/1002 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 865 - 872 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Ben bir müddettir İstanbul Portföy ile çalışıyorum. Tüm nakit ve ilgili fonlar İş Bankası saklama hesabında tutuluyor. Bu anlamda kurum riskini de en aza indirgemiş oluyorsunuz.
    Kurum riski derken?

Dediğiniz durum bahsettiğiniz sirkete has değil yasal gereklilik zaten.

""Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 21.03.2003 tarihinde yayınlanan, Portföy Yöneticiliği Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Tebliği (Seri:V, No:59) kapsamında;

Portföy Yönetim Şirketleri’nin müşteri varlıklarını kendi uhdelerinde ve diğer kurumlardaki kendi hesaplarında tutamayacağı ve bu işlemlerin portföy yönetim şirketlerinin anlaşacağı portföy saklama kuruluşlarınca (Tebliğdeki şartları taşıyan bankalar) yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.""

Kurumsal riskin de kurumdan kuruma değişeceğini sanmıyorum. Tum sermaye piyasası ürünleri tek bir yerde (mkk) kayıtlı zaten.

2. Ben sayın hell in endişesine katılıyorum.
    Zamanında aracı kurum bize sormadan hisseleri satıp batmıştı.🤬
    1 yıl sonra biraz para verdi anlaştık.😕

3. Mps %-1,192
    mac %-1,686
    opb %-0,124
    sua %+0,041
    ktm *
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

4. Oph -1,076%
    ıdh -0,798%

5. Nnf -0.66%
    Oph -1.075%
    Gmr -1.36%

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Önümüzdeki hafta çok kritik, dikkatli olmakta fayda var. Fonların valör dezavantajı yüzünden ani aksiyon alınamayabilir. 12 Nisan Halkbank davası ve Türkiyesiz (?) kime karşı yapılacağı belirsiz NATO tatbikatı, 15 Nisan PPK toplantısı. Elinde yoğun olarak Hsyf bulunduranların dikkatli olmasını tavsiye ederim. YTD
    Nida dostum 24 Nisan'da ermeniler hakkında açıklama varmış.
    ABD'de...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

TCD affedersiniz altına kaçırmış gibi.
    160 TL zararım var kardan.
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TCD
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8. öyle görünüyor ki bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Naci bey enflasyondaki yükselişi gördüğünden elindeki tek çare olan faiz silahıyla doları durdurup enflasyonu da kontrol altına alacaktı. daha da önemlisi liyakatıyla ve rasyonel duruşuyla piyasalara güven vermeyi başarmıştı. ama bu güven, bir daha kolay kolay gelmemek üzere gitti, bitti. şimdi piyasacılar haklı olarak madem faiz düşmeyecekti, o zaman başkan neden bir gecede alındı diyorlar ve bu ve benzeri sorular da maalesef cevapsız kalıyor. resmi enflasyonumuz dahi 7,20 civarı dolara göre yüzde 17'ye dayandı ki biz kendi bacaklarımıza yeni kurşunlar sıkarak yüzde on daha fakirleşiverdik. işin dıramatik tarafı da faizler insin dedikçe sadece faizi değil, dolar ve enflasyonu da yyükselttik. bu ortamda da az da olsa hsyf bulundurup para kazanmayı umuyoruz. ne hale gelmişiz yarabbi. merkez değişikliği olduğunda herkesin üzerinde durduğu bir cümle vardı. bundan sonra hiç bir şey, eskisi gibi olmayacak. bu son cümle, zaten her şeyi anlatmaya yetiyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. çoluk çocuğumuza acısın. amin...

Sayfa 109/1002 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •