Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1400 üzerinde kalacakmıyız, kalmayacakmıyız.?

Yabancıların niyet hala belli değil. Bugün yerli alış tarafında, dün söylediğim gibi yabancılarda hemen satış tarafına geçmişler. Yerli alıcı görünce satıyorlar maalesef. Yerli alıcı yoksa satmıyorlar. Haftalardır böyle.

Yerli alıcılar yabancıların tahtalara karışmasalar, sadece yerlilerin tahtalarını alsalar yine iş görür.

Neyse bu küçük hesaplamaları bırakayım.

Veriler iyi geliyor. 1 hafta önce yazdığım gibi 1 yıl boyunce ekonomi yerinde saysa bile baz etkisinden dolayı 1 yıl boyunca verilerimiz iyi gelecek. Ekonomi iyiye gidiyormuş gibi görünecek.

malı mülkü ve dovizi olanlar son yıllarda epey zenginleştiği için bolca sıfır araba almışlar. Ayrıca otomotiv ihracatıda çok iyi bu sebeple otomotiv sektörünün verileri iyi. İnşaat sektöründe çok küçük bir daralma var. Tekstil sektörüde doviz avantajı sebebi ile iyi gidiyor.

Karadeniz krizi rafa kalktı, suriye ve libyada batılılara teslim olduk, ege ve akdenizde yunanlılar ve arkasındaki batıya teslim olduk. Her konuda batıya çırılçıplak yaklaşmışken reis kalktı MB başganını... her neyse yaw tekrar etmeyeyim.

Dünya borsaları haftalardır yemyeşil, dün bugün ayrı yeşil. TR CDS 2 günde 50 puan kadar düşmüş oda iyi. Her şey iyi, BIST in yükselmesi için her şey var ama yabancılar yani BIST deki yabancı hedge fonlar(vur kaçcı zararlı para) memnun değil. Bu pzvnk leri yıllardır memnun edemedik. Tüm ülkeyi teslim ettik yine memnun değiller.

Şu saate kadar hala 1400 üzerindeyiz. Eğer bugün 1400 üzerinde kaparsak, pazartesi gaplı yeşil açarız. Tabi dünya şartları kırmızıya dönmezse.

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dünya borsaları haftalardır yemyeşil, dün bugün ayrı yeşil. TR CDS 2 günde 50 puan kadar düşmüş oda iyi. Her şey iyi, BIST in yükselmesi için her şey var ama yabancılar yani BIST deki yabancı hedge fonlar(vur kaçcı zararlı para) memnun değil. Bu pzvnk leri yıllardır memnun edemedik. Tüm ülkeyi teslim ettik yine memnun değiller.

Şu saate kadar hala 1400 üzerindeyiz. Eğer bugün 1400 üzerinde kaparsak, pazartesi gaplı yeşil açarız. Tabi dünya şartları kırmızıya dönmezse.
    Niye memnun edemeyelim? Fıstık gibi faiz veriyoruz. Garanti para. Yerli de garanti para varken Bist macerasına neden gireyim, derse, seyreyle gümbürtüyü. Zaten girenlerin yarısı 2 kat, 10 kat kar hayaliyle geliyor,bunun tekrar olmayacağını anladıkları anda geldikleri gibi giderler. Tabi bu beklentiyi canlı tutabilirlerse farklı olur.
    Bizim millet fakir başkan sevmez,sakın parayı batırayım deme.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Niye memnun edemeyelim? Fıstık gibi faiz veriyoruz. Garanti para. Yerli de garanti para varken Bist macerasına neden gireyim, derse, seyreyle gümbürtüyü. Zaten girenlerin yarısı 2 kat, 10 kat kar hayaliyle geliyor,bunun tekrar olmayacağını anladıkları anda geldikleri gibi giderler. Tabi bu beklentiyi canlı tutabilirlerse farklı olur.
    Bizim millet fakir başkan sevmez,sakın parayı batırayım deme.
    Dünyada sıfır faizde 20 trilyon USD olduğu söyleniyor.

Şu an yurt dışından yeni kredi alan bankalarımız, milyar dolarları %7 faizlerle alıyorlar. tayyip büyük zekâ örneği gösterip MB başkanını değiştirmese %5 ile alacaklardı.

Bi dakka, konu dağıldı.

Evet acaip faiz veriyoruz ama 20 trilyon boşta dururken bize gelmiyor. Birazı bize gelse bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD. Gelen kadar gidiyor olmalı yada başka bi numaralar dönüyor.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Şu an yurt dışından yeni kredi alan bankalarımız, milyar dolarları %7 faizlerle alıyorlar. tayyip büyük zekâ örneği gösterip MB başkanını değiştirmese %5 ile alacaklardı.

Bi dakka, konu dağıldı.

Evet acaip faiz veriyoruz ama 20 trilyon boşta dururken bize gelmiyor. Birazı bize gelse bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD. Gelen kadar gidiyor olmalı yada başka bi numaralar dönüyor.
    Borcu ödemez diye korkuyorlar.
    Kasada papel yok dayu.
    Casa da no papel...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Borcu ödemez diye korkuyorlar.
    Kasada papel yok dayu.
    Casa da no papel...
    Amma çabuk cevap verdin market.
    TR nin bugüne kadar ödemediği borç yok. Kendinin olmayan borcu bile ödedi.
    Borcunu ödemediği defalarca ispatlanmış olan yunanistan ve arjantine ise dolar yağıp duruyor. En azından 2008 öncesi yağdırıyorlardı, şimdiki durumu bilmiyorum.

Bunu niye yazdım bende bilmiyorum. kafam BIST de. En iyisi para piyasalarını kapatayım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eski yazılarımda baykal ve kılıçdaroğlunun abd den emir aldıklarını düşündüğümü yazmıştım. (bunu yazdım diye akp veya diğer sağ partileri tuttuğumu sanmayın, diğer partilere ben parti bile demem. Direk bu ülkeyi batıya teslim etme planının parçası proje örgütler onlar. Okuması olana internette binlerce belge ve bilgi de var. chp yi eleştiriyorum diye hemen beni sağcı yada dinCİ sanmayın. Partiye benzeyen tek yapı chp. O sebeple belki düzelirler diye eleştiriyorum. Diğerlerini eleştirmem bile, direk yargıya havale ederim.)

kılıçdaroğlu bugünki sosyal medya paylaşımında, MB nin kripto para kullanımını yasaklayan kararını sertçe eleştirmiş.

Alın bir delil daha. Bu adam kesinlikle abd den emir alıyor. Bu seviyeye çıkmış bir insan bu kadar boş olamaz, geriye kötü niyet kalıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Bi dakka, konu dağıldı.

Eksen dediğin düz çizgidir, bizim eksen zigzag çiziyor. Ekseni zigzag başka bir ülke var mıdır bilmiyorum ancak Rusya'dan gelmeyen aşı ve turist,ABD'den gelmeyen silah ve paranın sebebi bu zigzag. Eksen çizmeyeceksek,münkün olduğunca kendi kendimize yeter hale gelmemiz lazım ancak öyle bir çaba da yok,olan çabalar şov veya devede kulak.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •