Sayfa 522/853 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1400 üzerinde kalacakmıyız, kalmayacakmıyız.?

Yabancıların niyet hala belli değil. Bugün yerli alış tarafında, dün söylediğim gibi yabancılarda hemen satış tarafına geçmişler. Yerli alıcı görünce satıyorlar maalesef. Yerli alıcı yoksa satmıyorlar. Haftalardır böyle.

Yerli alıcılar yabancıların tahtalara karışmasalar, sadece yerlilerin tahtalarını alsalar yine iş görür.

Neyse bu küçük hesaplamaları bırakayım.

Veriler iyi geliyor. 1 hafta önce yazdığım gibi 1 yıl boyunce ekonomi yerinde saysa bile baz etkisinden dolayı 1 yıl boyunca verilerimiz iyi gelecek. Ekonomi iyiye gidiyormuş gibi görünecek.

malı mülkü ve dovizi olanlar son yıllarda epey zenginleştiği için bolca sıfır araba almışlar. Ayrıca otomotiv ihracatıda çok iyi bu sebeple otomotiv sektörünün verileri iyi. İnşaat sektöründe çok küçük bir daralma var. Tekstil sektörüde doviz avantajı sebebi ile iyi gidiyor.

Karadeniz krizi rafa kalktı, suriye ve libyada batılılara teslim olduk, ege ve akdenizde yunanlılar ve arkasındaki batıya teslim olduk. Her konuda batıya çırılçıplak yaklaşmışken reis kalktı MB başganını... her neyse yaw tekrar etmeyeyim.

Dünya borsaları haftalardır yemyeşil, dün bugün ayrı yeşil. TR CDS 2 günde 50 puan kadar düşmüş oda iyi. Her şey iyi, BIST in yükselmesi için her şey var ama yabancılar yani BIST deki yabancı hedge fonlar(vur kaçcı zararlı para) memnun değil. Bu pzvnk leri yıllardır memnun edemedik. Tüm ülkeyi teslim ettik yine memnun değiller.

Şu saate kadar hala 1400 üzerindeyiz. Eğer bugün 1400 üzerinde kaparsak, pazartesi gaplı yeşil açarız. Tabi dünya şartları kırmızıya dönmezse.

Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Ben sıramı savdım,araba kullanmasını bilmem......
    Benden de pas, bilmiyom kullanmayı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Ben sıramı savdım,araba kullanmasını bilmem......
    Benim seçmenim böyle tok gözlü. Bu durumda adanalı'yla alyel'e şoförlü araba ayarlayacağım. Seçmenimi mağdur etmem.
    ayhan gıcır yaris hibrit ile adanalı'yla alyel'i alır gezdirir.

---

Bugünki stresi yine kaldıramayacağım, para piyasası ekranlarını kapatıp akşam sahile koşmaya gideceğim. İsteyen herkes gelebilir. Yanlız ben odunla koşuyorum bu sebeple hızlı koşmanızı tavsiye ederim.

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dünya borsaları haftalardır yemyeşil, dün bugün ayrı yeşil. TR CDS 2 günde 50 puan kadar düşmüş oda iyi. Her şey iyi, BIST in yükselmesi için her şey var ama yabancılar yani BIST deki yabancı hedge fonlar(vur kaçcı zararlı para) memnun değil. Bu pzvnk leri yıllardır memnun edemedik. Tüm ülkeyi teslim ettik yine memnun değiller.

Şu saate kadar hala 1400 üzerindeyiz. Eğer bugün 1400 üzerinde kaparsak, pazartesi gaplı yeşil açarız. Tabi dünya şartları kırmızıya dönmezse.
    Niye memnun edemeyelim? Fıstık gibi faiz veriyoruz. Garanti para. Yerli de garanti para varken Bist macerasına neden gireyim, derse, seyreyle gümbürtüyü. Zaten girenlerin yarısı 2 kat, 10 kat kar hayaliyle geliyor,bunun tekrar olmayacağını anladıkları anda geldikleri gibi giderler. Tabi bu beklentiyi canlı tutabilirlerse farklı olur.
    Bizim millet fakir başkan sevmez,sakın parayı batırayım deme.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Benim seçmenim böyle tok gözlü. Bu durumda adanalı'yla alyel'e şoförlü araba ayarlayacağım. Seçmenimi mağdur etmem.
    ayhan gıcır yaris hibrit ile adanalı'yla alyel'i alır gezdirir.

---

Bugünki stresi yine kaldıramayacağım, para piyasası ekranlarını kapatıp akşam sahile koşmaya gideceğim. İsteyen herkes gelebilir. Yanlız ben odunla koşuyorum bu sebeple hızlı koşmanızı tavsiye ederim.
    Bi şöför versydin bari. Borsa ve dolar araba muhabbetine pati çekip duruyor
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Niye memnun edemeyelim? Fıstık gibi faiz veriyoruz. Garanti para. Yerli de garanti para varken Bist macerasına neden gireyim, derse, seyreyle gümbürtüyü. Zaten girenlerin yarısı 2 kat, 10 kat kar hayaliyle geliyor,bunun tekrar olmayacağını anladıkları anda geldikleri gibi giderler. Tabi bu beklentiyi canlı tutabilirlerse farklı olur.
    Bizim millet fakir başkan sevmez,sakın parayı batırayım deme.
    Dünyada sıfır faizde 20 trilyon USD olduğu söyleniyor.

Şu an yurt dışından yeni kredi alan bankalarımız, milyar dolarları %7 faizlerle alıyorlar. tayyip büyük zekâ örneği gösterip MB başkanını değiştirmese %5 ile alacaklardı.

Bi dakka, konu dağıldı.

Evet acaip faiz veriyoruz ama 20 trilyon boşta dururken bize gelmiyor. Birazı bize gelse bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD. Gelen kadar gidiyor olmalı yada başka bi numaralar dönüyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bi şöför versydin bari. Borsa ve dolar araba muhabbetine pati çekip duruyor
    Abicim benim seçmenin çok dişli yaw. İstek bitmiyor.
    İstediğin bir şoför olsun ben 2 şoför veriyorum. abigailide yanına veriyorum, al 2 şoför. benim sistemimde çözümler bitmez. herkes memnun, herkes mutlu.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dünyada sıfır faizde 20 trilyon USD olduğu söyleniyor.

Şu an yurt dışından yeni kredi alan bankalarımız, milyar dolarları %7 faizlerle alıyorlar. tayyip büyük zekâ örneği gösterip MB başkanını değiştirmese %5 ile alacaklardı.

Bi dakka, konu dağıldı.

Evet acaip faiz veriyoruz ama 20 trilyon boşta dururken bize gelmiyor. Birazı bize gelse bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD. Gelen kadar gidiyor olmalı yada başka bi numaralar dönüyor.
    Borcu ödemez diye korkuyorlar.
    Kasada papel yok dayu.
    Casa da no papel...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 522/853 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •