Veriler iyi gelmeye devam ediyor.
Ýkinci çeyrek büyüme 5.2
Otomotiv ihracatý doviz bazýnda rekor kýrmýþ. Adedi bilmiyorum ama doviz yükseldi diye birazda fiyat kýrarlarsa adet rekoruda kýrýlýr. Ama dediðim gibi ülkeye faydasý deðiþmez. Dýþarý ödediðin dovizde artýyor. Yabancýnýn ucuz otomobil almasýna katkýn oluyor. Bide teþvik veriyorlarsa, benim cebimden Alman Hans, ucuza araba almýþ oluyor ama ben alamýyorum çünki Hansa yardým ediyorum olur. Yada Sylviya ya. Greta da geri kalmaz.
Doviz yüksek seyrederse, kârlý þirketlerimizi satýn alan yabancý sayýsý artacak. Þimdi bu gelen para akýllý kullanýlýrsa, ülkeye faydasý var. Ama akýllý kullanýlýyormu bilmiyorum. Son 20 yýlda herhalde bir 100 milyar dolarlýk fabrika satmýþýzdýr dýþ ülkelere. 60 milyarýný kamu sattý. Peki bu 100 milyar dolar nerde.? Ortada yok çünki o yüz milyar dolara 50 tane ereðli demir çelik kurarsýnýz. Nerde bu ereðli demir çelikler.? YOK. Ama 100 milyarda yok... Kamununki faize gitti onu biliyoruzda, özelinki nerde.? Mesela oyak grubu 3 milyar dolarlýk oyakBanký sattý. 3 milyar dolara yeni fabrika kurdumu.? Kurduysa nerde. Gitti hazýr fabrikayý aldýlar. Zaten üretim yapan fabrika... Her neyse ya... borsaya tam dönemedim.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri