Sonuçta nüfus anlamýnda dünyanýn %1'i, kripto marketlerde de yaklaþýk %7-8 hacim bizim ülkemizden gidiyor.
Yabancýlar ''ah Türkiye yasakladý '' diye satmaz tabii ; çünkü herhangi bir anlamda Türkiye için umudu olan bir yabancýyý ben son 6-7 yýldýr görmedim ama, panikleyen bizim yatýrýmcýnýn satýþý global fiyatlarda çok çok cüzi de olsa etki etmiþtir.
Ama ''bitcoini bu düþürdü'' diye haber yapmak biraz abes olmuþ.
Aklý baþýnda bu topraðýn hiç bir çocuðu yasak haberlerine þaþýrmaz zaten normalde. paypal, foreks piyasalar, uber, wikipedia, booking ve daha binlercesi.
Ve tabii ne yasaklansa, yasaklanan þeyle ilgilenmeyen geri kalan kýsým '' iyi oldu'' der.
Yarýn neye '' yassah edeh bunu yav'' deseler 2 saat sonra hayat devam eder.
Bizim için sýradan, dünya için daha da sýradan bir gün.
Zaten 'kripto yuvalarý yýktý', terör örgütleri finansmaný haberleri, Ahmet Özal'ýn

'babamý bitcoin öldürdü' demeçleri falan yakýnda piyasaya salarlar
Sonra da indirirler balyozu.
Devletin arge teknolojileri baþkaný blogchain diye bir þeyden bahsediyor sürekli twitlerinde, blockchain'Ýn nasýl yazýldýðýný dahi bilmiyor.
Ama hep söylüyorum sorun asla yönetenlerde deðil finansal piyasalarda yaþadýðý her sorundan sonra devlet þuna bir el atsana diyen toplumda. Bu huydan vazgeçmediðimiz sürece iki yakamýz bir araya gelmeyecek.
Bu ülkenin tek þansý bürokrasinin yavaþ çalýþmasý. Onlar karar alana kadar güzel þeyler olur hep.
Yer Ýmleri