Sayfa 141/1002 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,121 - 1,128 arasý.

Konu: Yatýrým Fonlarý IX

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Kripto marketlere, elektronik para sistemleri ( papara vs. ) ile para gönderimi yasaklanmýþ. Ben defalarca yazdým, buraya da yazayým. Genç arkadaþlar gerçekten bilmiyor ve tahayyül edemiyorlar ama olacka olan þunlardýr kademe kademe.

1. devlet bilgileri isteyecek ( oldu )
    2. para akýþý sadece banka kanalý ile olacak hale getirilecek ( oldu )
    3. son derece yüksek vergi gelecek , öyle kambiyo vergisi, deðer artýþ kazancý vergisi vs. deðil , kuvvetle muhtemel gelir vergisi
    4. hazine kripto marketlerin tümüne vergiyi kaynagýnda kesip bana yollayýn diyecek ( mutlaka ona kolay gelen yolu sececek, asla kompleks yola gitmeyecek )
    5. yabancý kurumlar elbette bunu yapmayacak haklý olarak.
    6. bunlarýn eriþimine engel gelecek, millet önce vpn vs ile girmeye çalýþacak
    7. yabancýlar vpn güvenlik açýgý yarattýðý için tc vatandaþlarýndan vazgececek hesap açmayacak.
    8. hazine tüm yabancýlarý eriþime kapatýp, tüm türkleri 10-15 coin bulunduran, fahiþ komisyon ucretli leþ gibi yerli kripto marketlere mahkum edecek

Bu aþamalarýn her birinde herkes, ''yok artýk o kadarýný yapamaz, yok mümkün deðil '' diyecek.
    5 yýllýk geçmiþe dönük vergi soruþturmasý olacak.

Birebir ayný süreci yaþayan finans dünyasý için dünyada foreksi tek yasaklayan ülkenin ( sadece yerli serbest, leþ gibi kaldýraçlarla)
    kim olduðuna bakýlabilir
    baþka sektörlerden paypal, booking, uber gibi sayýsýz örnek var.

Ben 20 yýldýr söylüyorum hiç þaþmadý. Herhangi bir finansal alanda ''yav devlet þuna bir el atsýn '' diyen eninde sonunda öyle bir zarara ugramýþtýr ki dudaðý uçuklar.

Edit: kripto coinlerde yogun þekilde trade eden biri olarak yazýyorum.

Bu arada bu süreçlerin her aþamasýnda ''kripto yuvalarý yýkýyor, terörü finanse ediyor'' vs. gibi haberler çýkacak bolca mutlaka.
    Vallaha da geliyormuþ:

Kripto paralara yeni düzenlemeler yolda

https://www.finansgundem.com/haber/k...-yolda/1564265
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

2.  Alýntý Originally Posted by turali Yazýyý Oku
    Bizim mb kararý bu kadar etkili miymiþ, þaþýrdým:

Merkezâ€ââââââââââ↚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢in ödeme yasaðý Bitcoinâ€ââââââââââââ €š¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢in deðerini düþürdü

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...surdu-6377468/
    Sonuçta nüfus anlamýnda dünyanýn %1'i, kripto marketlerde de yaklaþýk %7-8 hacim bizim ülkemizden gidiyor.

Yabancýlar ''ah Türkiye yasakladý '' diye satmaz tabii ; çünkü herhangi bir anlamda Türkiye için umudu olan bir yabancýyý ben son 6-7 yýldýr görmedim ama, panikleyen bizim yatýrýmcýnýn satýþý global fiyatlarda çok çok cüzi de olsa etki etmiþtir.

Ama ''bitcoini bu düþürdü'' diye haber yapmak biraz abes olmuþ.

Aklý baþýnda bu topraðýn hiç bir çocuðu yasak haberlerine þaþýrmaz zaten normalde. paypal, foreks piyasalar, uber, wikipedia, booking ve daha binlercesi.

Ve tabii ne yasaklansa, yasaklanan þeyle ilgilenmeyen geri kalan kýsým '' iyi oldu'' der.

Yarýn neye '' yassah edeh bunu yav'' deseler 2 saat sonra hayat devam eder.

Bizim için sýradan, dünya için daha da sýradan bir gün.

Zaten 'kripto yuvalarý yýktý', terör örgütleri finansmaný haberleri, Ahmet Özal'ýn 'babamý bitcoin öldürdü' demeçleri falan yakýnda piyasaya salarlar

Sonra da indirirler balyozu.

Devletin arge teknolojileri baþkaný blogchain diye bir þeyden bahsediyor sürekli twitlerinde, blockchain'Ýn nasýl yazýldýðýný dahi bilmiyor.

Ama hep söylüyorum sorun asla yönetenlerde deðil finansal piyasalarda yaþadýðý her sorundan sonra devlet þuna bir el atsana diyen toplumda. Bu huydan vazgeçmediðimiz sürece iki yakamýz bir araya gelmeyecek.

Bu ülkenin tek þansý bürokrasinin yavaþ çalýþmasý. Onlar karar alana kadar güzel þeyler olur hep.
    Son düzenleme : hellistheothers; 16-04-2021 saat: 19:00.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

3.  Alýntý Originally Posted by myfinans Yazýyý Oku
    Tefas mobilin, ios 13 altý ýphone'larla savaþý devam ediyor.
    Tüm bankalar ios 10'u bile desteklerken, hiçbir numarasý olmayan basit bir uygulama ila ios 13 istiyorum diyor.
    App store'a yazýlmýþ o kadar da, kullanamýyoruz düzeltin þunu diye.
    Umurlarýnda deðil hala.
    Bu konuda sonuna kadar haklýsýn. Teknoloji þirketlerine taþeronluk yapýyorlar. Hadi bundan ekmek yeseler neysede , Apple bunlara ekmekte vermez, neyin hesabýndalar anlamýþ deðilim.

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bunlar da iyi alýþtýlar eksi relatif yapmaya...

16 Nisan Cuma günü, kesin olmayan getiri oranýmýz:

NNF -0,22%
    Bist100 +0,03%
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Sonuçta nüfus anlamýnda dünyanýn %1'i, kripto marketlerde de yaklaþýk %7-8 hacim bizim ülkemizden gidiyor.

Yabancýlar ''ah Türkiye yasakladý '' diye satmaz tabii ; çünkü herhangi bir anlamda Türkiye için umudu olan bir yabancýyý ben son 6-7 yýldýr görmedim ama, panikleyen bizim yatýrýmcýnýn satýþý global fiyatlarda çok çok cüzi de olsa etki etmiþtir.

Ama ''bitcoini bu düþürdü'' diye haber yapmak biraz abes olmuþ.

Aklý baþýnda bu topraðýn hiç bir çocuðu yasak haberlerine þaþýrmaz zaten normalde. paypal, foreks piyasalar, uber, wikipedia, booking ve daha binlercesi.

Ve tabii ne yasaklansa, yasaklanan þeyle ilgilenmeyen geri kalan kýsým '' iyi oldu'' der.

Yarýn neye '' yassah edeh bunu yav'' deseler 2 saat sonra hayat devam eder.

Bizim için sýradan, dünya için daha da sýradan bir gün.

Zaten 'kripto yuvalarý yýktý', terör örgütleri finansmaný haberleri, Ahmet Özal'ýn 'babamý bitcoin öldürdü' demeçleri falan yakýnda piyasaya salarlar

Sonra da indirirler balyozu.

Devletin arge teknolojileri baþkaný blogchain diye bir þeyden bahsediyor sürekli twitlerinde, blockchain'Ýn nasýl yazýldýðýný dahi bilmiyor.

Ama hep söylüyorum sorun asla yönetenlerde deðil finansal piyasalarda yaþadýðý her sorundan sonra devlet þuna bir el atsana diyen toplumda. Bu huydan vazgeçmediðimiz sürece iki yakamýz bir araya gelmeyecek.

Bu ülkenin tek þansý bürokrasinin yavaþ çalýþmasý. Onlar karar alana kadar güzel þeyler olur hep.
    Haklýsýnýz, Genelde Tüm Devletler benzer iþleyiþ içinde olurlar. Pandemi olayýnda gördük Tüm Dünya'da ayný Ýnsanlar genelde ayný olaylara tepki gösteriyor, ayný olaylara reaksiyon alýyorlar.
    Not: Bu anlattýðým pencere olaya iyi tarafýndan bakmak içindir.

6. Benim Pörtföyümde Aft, Yay, Ipj var. Ipj'den çok rahatsýzým. Yabancý fonlarda Örnek verebileceðiniz fon var mý?

7. Ipj'nin yerine deðiþtirmek için hangi Yabancý fon tavsiye edersiniz?

Alýntý Originally Posted by seref9 Yazýyý Oku
    Ipj'nin yerine deðiþtirmek için hangi Yabancý fon tavsiye edersiniz?
    Rus ve Alman'lardan hoþlanýyorsan GBG'ye bak dostum.
    Para yabancýya gitmesin.
    Ben Ruslarý çok severim, eski kýz arkadaþým Rus'tu.
    Tabii tavsiye deðil.
    Zevkler ve renkler tartýþýlmaz.
    Yeni yatýrýmcýyým. Benim yazdýðýmla yatýrým yapmayýnýz. Selamlar.

Sayfa 141/1002 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •