Sayfa 168/1002 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Tamam siz öyle yapın. Para çıkışına ve büyüklüğüne gösterge değil bunlar. Twitter da bir arkadas bunu cok iyi grafiklestiriyor.
    Dostum bir teşekkür bile etmedin.
    Senin için bir de grafik yapamam.
    Veri bu kendin yapıver...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Selamlar,

Daha önce de paylaştığım gibi kısa vadede (6 aya kadar) düşüş trendine girdiğimizi düşünüyorum. 200 günlük ortalama olan 1310'ların üstünde kaldıkça uzun vadede halen yükseliş trendindeyiz. Fonlara bir kaç aylık getirilerle bakanlar için üzülecekleri bir yaz dönemi olacak gibi görünüyor.

22 günlük ortalama civarlarındayız 2 haftadır. Burayı da kıracak bir haber gelmiyor, tam tersi riskler artıyor. Yukarı ataklarda da 1470'ler kırılmadıkça 1350-1450 aralığında dalgalanarak düşüşe devam ederiz gibi geliyor. Yılbaşından beri tek iyi gördüğüm şey ağırlıklı ortalamaların güzelce yükselmesi. Hatırlayacaksınız 200 günlük ortalama 1200'ler civarındaydı, şu anda 1310'larda. Bu gelecek adına umut veriyor, tekrar daha altları görmeyiz diye umuyorum.

Kendi adıma 1300'lere sarktıkça hisse fonu alımı yapmaya çalışacağım. Ben biraz erken ayrıldım HSYF'lerden, son ciddi düşüşteki alımlarla portföyün ancak yüzde 10-12'si hisse fonlarında. Son iki ayda da IBB'yi azaltıp YP ve altın ağırlıklı fonlara yöneldim.

Resim iyice netleşmeye başladı. Şu en alttaki mor yükseliş trendinin son desteği, oraların üstüne atabildiğimiz kadar çabuk atmamız gerekecek, yoksa işin şekli çok daha hızlı değişir. Diye diye en sonunda ayı piyasasını getiririz geriye.

Daha geniş bir aralık vermiştim ama sanırım yukarılarda 1470'ler artık çok zor, Mayıs ortalarına kadar 1300-1400 aralığında sıkışacağız gibi görünüyor. Bayrama kadar rahat yüzü zor. Umarım Biden'in Ermeni meselesindeki beklenen mesajı, bu birkaç günlük düşüş içinde fiyatlanmıştır.

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ne aldığınız tabii ki önemli ama daha önemlisi ne aldığınız değil ne zaman aldığınızdır. Sonuçta dolar-altın, hisse senedi ve faiz den başka finansal yatırım yok gibi.. Bu işte kutsal kase(holy grail) diye bir şey yok. Yatırım fonları da üç aşağı beş yukarı bunların etrafında yoğunlaşıyor. Hem fonlarda hem de finansal piyasada esas Mesele zamanlama meselesi ve RİSK YÖNETİMİ'dir Bu arada üslubuma laf atan olmuş. Üslubun canı cehenneme... Çok kibar diye bildiğimiz erkan özün 3 yıldır tanıtımını yaptığı thodex vardı.. ne oldu? Ülkemizin dişinden tırnağından yapmış olduğu 2 milyar dolarlık birikimi tayland'a uçtuğu iddia ediliyor. Ben ise bu olaydan tam 3 gün önce tüm forumlarda bir tarafımı yırttım bu tarz kripto borsalara güvenmeyin diye.. Heee pardon üslup önemliii.. Bana ne ya kimse dostum da değil kardeşim de. Şunu bilin ki sosyal medyada yazan insanlar dostunuz da değil kardeşiniz de sallayın üslubu... damdan düşeni dinleyin hikaye anlatanı değil. İster küfür ederek anlatsın tecrübesini ister amuda kalkarak..

Ben bir finansal piyasa zirvelerdeyken çene mi kaparım olur da birileri etkilenir yazdıklarımdan zarar görür diye. Geçen de bunu söyledim Borsa zirvelerdeyken forumlarda ve burada hisse yatırım fonları şöyle iyi böyle iyi minvalinde yazılıyordu ben ağzıma bile almadım. Ben de kazanmıştım ama olur da o zamanlarda yazarsam birilerinin birikimi zarar görür, incinir diye çekindim...

Mesele üslup falan değil esas mesele VİCDAN'dır
    Üstad a kalite kafa ütülemişsin ya

Adam ne diyor sen ne diyorsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Resim iyice netleşme.....
    usdtry tarafı ile ilgili neler düşünürsünüz Mesut Bey ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Üstad a kalite kafa ütülemişsin ya

Adam ne diyor sen ne diyorsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bir yandan "üstad" kelimesini kullanıp diyer yandan "kafa ütülüyorsun" diyerek seviyeni belli ediyorsun...
    Bu arada üstad kelimesini yatırım camiasında hakaret olarak algılarım o ayrı bir konu...

Önceki yazışmaların hepsini okursan sadece yazan o kişiye değil herkese mesaj içeriyor...

Neyse buraya bu kadar zaman ayırmam bile fazla haydi herkese sağlıcakla kalın Polemik yapmak bayıyor... mesajları alan aldı almayan da "Ne istiyorsa onu aldı" Ed Seykota' nın dediği gibi...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hisse senedi piyasa oyuncusu olmak ciddi efor isteyen bir konu. Tüm gündeme, alım satım yaptığınız hissenin finansallarına, sektörüne vb birçok konuya hakim olup tüm bunları iyi bir zamanla ile yönetmeyi gerektiriyor. Bunları yapabilen kişiler işin hsyf lerden yüksek getiri olabilir.
    Ancak bu dediklerimi yapabilen yatırımcı sayısı hem çok azdır hem de süreklilik sağlamak zordur. Aslında insan şunu hem hsyfler hemde kendi hisse senedi portföyü için ölçmeli. Örneğin bu düşüş başlamadan önce hisse portföyünüz ne kadar dı? Endeks tekrar aynı seviyeye geldiğinde ne kadar olmuş? Yani relatif getiriniz ne olmuş.
    Aktif yönetilen iyi dediğimiz hsyflerde geçmiş grafiklerini endeks ile mukayese edince hsyf lerin endeksten relatif getiri yaptığını görürüz.
    İşin diğer tarafında da portföy yönetimi konusu geliyor. Yani risk algınıza göre portföyünüzün ne kadarı hisse ağırlıklı, ne kadarı döviz, altın, emtia, mevduat olacak onu belirlemek lazım. Bir adım ilerisi de piyasayı okuyabilenler için bu ağırlıkları da aktif yönetebilmek.
    Bol kazançlar
    Teşekkürler

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    usdtry tarafı ile ilgili neler düşünürsünüz Mesut Bey ?
    Maalesef o da pek iç açıcı görünmüyor. Daha bir kaç ay önce çok daha iyimserdim, iyimserdik ama artık yön yukarıya dönmüş durumda. Enflasyon için de ilk bir iki ayla sınırlı kalır derken, giderek yıla yayılacağı, %10-15 aralığının kalıcı olacağı belli olmaya başladıktan sonra kurun aşağı gitmesini bırakın, 8'lerde kalmasını beklemek de naiflik olur sanırım.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Defansif sepetimdeki ktm'yi tpf ya da opl ile değiştirmek gibi bir niyetim var. Suc'a dokunmayacağım. Ancak ktm biraz fazla volatilleşti, taşıma amacıma çok da uygun olmamaya başladı. Katılım tarafında görece yüksek primlilik de risk faktörü.
    tpf nin sırrını çözebildiniz mi

Sayfa 168/1002 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •