Sayfa 544/853 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çan2 termik yeni halka arz edildi. Tavana çakmışlar.

bioen ve aydem ise işleme açıldığından beridir yerinde sayıyor.

Çan2 halka arz hacim 290 milyon, bioen 750 milyon, aydem 1.3 milyar.(rakamları arama motorundan hızlıca aldım umarım doğrudur)

Ne anladım.?

Halka arz Hacmi küçük olan şirketi tavana çakmışlar, hacmi büyük olanları çakamamışlar, güçleri yetmemiş. Demekki 300 milyonun üstünde halka arz hacmi olan şirkete gireceksem düşünürdüm.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Çan2 termik yeni halka arz edildi. Tavana çakmışlar.

bioen ve aydem ise işleme açıldığından beridir yerinde sayıyor.

Çan2 halka arz hacim 290 milyon, bioen 700 milyon, aydem 2 milyara yakın.(rakamları arama motorundan hızlıca aldım umarım doğrudur)

Ne anladım.?

Hacmi küçük olan şirketi tavana çakmışlar, hacmi büyük olanları çakamamışlar, güçleri yetmemiş. Demekki 300 milyonun üstünde halka arz hacmi olan şirkete gireceksem düşünürdüm.
    Büyükleri kaldırmak zor.
    Göm gitsin yapıyorlar.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Doğru diyorsun market.

---

Enflasyonu yüksek açıkladılar. Aylık 1,68, yıllık 17.14. MB politika faizi ise %19 da. Yükseltmeye veya düşürmeye gerek yok görünüyor.

BIST ise yükselmeye devam ediyor. Enflasyon rakamını takmadı. Şu an bilançoları satın alıyor olmalılar. Yinede ilk saatlerde biraz dalga olabilir.

Dovizi düşürmüyorlar çünki Merkez Bankası(MB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı 6 mayısta alınacak. Olurda faizi düşürürler diye dovizi yukarda tutacaklar.

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bu ay sonuna kadar bütün paramı mevduattan çekiyorum.

Sn.cumartesi verdigin örneğe katılıyorum.

Ama alternatif ne bulacaz.

a) Gayrimenkul (geç kaldık, zaten ihtiyacimda yok)

b) Döviz (şu an pahalı olduğunu düşünüyorum ama yanilabilirim)

c) Borsa (şuan yorum yapamiyorum düşebilir de ralli de olabilir)

d) Altın-Gümüş vs. (Bana göre ons olarak ucuz, gram olarak pahalı oda dolardan kaynaklı)

SONUÇ: Neye yatırım yapacagimizi şaşırmış durumdayız.

YATIRIM yapıyorum dediğin anda BATIRIM olabiliyor.
    Zaten maksat senin benim kazanmamız değil ki, bankanın,tüpçünün,müteahitin kazanması.
    Gayrimenkulde kampanya yaparlar ama kampanya müteahitin elindeki mal için. Müteatihitin evi ev de, vatandaşınki ev değil mi,neden faiz avantajı sadece müteahitin malına?
    Herkes dövize kaçınca, büyük bir sürü oluştu bu sürüyü de çitlerin içerisinde tutmaya çalışıyorlar.
    Eskiden bankaların verdiği mevduat faiziyle para korunurken bugün eriyor. Erimesi istendiği için eriyor.
    Borsada zaten hisseler tüpçünün ve bankanın,borsaya gitmen canlarına minnet.
    Altın bizde bireysel yatırım aracıyken, dünyada pek öyle değildi, bu yüzden ons fiyatı yükselebildi belki de. Dünyada bireyseller de altına yöneldiyse şimdi onu da tutarlar.
    Enflsayon koşulları tasarruf imkanlarını kısıtlıyor.
    Arada bitcoin gibi aklıevvel birinin icatları çıkabilir ancak sonuçta tüm yatırımların yönü aynı.

Kazanacaklar ve kaybedecekler belirlenmiş durumda,zaten bütün pandemi şartları da aynı doğrultuda etki yapıyor.

Bütün oklar kölelik sistemine geçişi gösteriyor. Mesela köleler dubaideki ya da bizdeki gibi ultra ultra lüks saray abartısı yerlerde tatil yerlerine girememeli. Üzerlerine gaz sıkılarak böcek muamelesi gösterilmeli. Sosyal güvenceleri sadece kölelik yapmaya yetecekleri kadar olmalı. Köleliğin asli unsuru olan karın tokluğuna çalışmayı kabul etmeli,çipini de taktın mı tamamdır vs. vs. çok gösterge var. İyi tarafı bu bir süreç ve orta yaşlı kesim süreç bitene kadar kendini idame ettirebilir. Gelecek projeksiyonu değişmedikçe durum bu.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    haberturk yazarlarından 2 tanesi son yazılarında yine sinirimi bozdu.

Bir tanesi 5G havacılığı değiştirecek başlığı atmış. Yazının %80 inde direk konudan bahsetmemiş çevresinde dolaşmış, üzerine abd li bir firmanın telefonlarının saatlerce reklamını yapmış. Sadece %10 unda ana konuya girmiş. Açıkça pazarlama yazısı, görmemek için bu konuda kör olmak gerekir.

Diğeri TR şartlarında enflasyonu düşürmenin tek yolu TL nin değer kazanmasıdır demiş. Yani USD, doviz düşecek.
    Halbuki ben 2 hafta önceki sunta sıkıntısı olayında üretimi artırarak 1 ay içinde çok kolay yoldan ve ülkeyi pek çok konuda kalkındırarak enflasyonu düşürmenin yolunu gösterdim.

Yazı neydi, bizim sunta üreticileri ceplerine doviz girsin diye iç pazara değil ihracata çalışmaya başlamıştı. TR mobilyacıları ve suntaya ihtiyacı olanlar mal bulamamış, mobilya fiyatları hızla yükselmişti.
    Çözüm için sunta derneği başkanına sormuşlardı. Oda kendilerinin çıkarına çözüm önermişti. "Merak etmeyin bir kaç aya ilave kapasite geliyor" diyerek ülke değil suntacılar yararına çözümü sunmuş, olay kapanmıştı. Başkasıda sunta ihracatına kısıtlama istemişti.

Ben ise, ihracatçıları teşvik etmiş doviz girdisini artırarak ülkede dovizi bollaştırmıştım.
    Devlete, ihtiyaç olan bölgelerde sunta fabrikaları kurdurmuş üretimi artırmış, yüzlerce kişiye yeni iş yaratmıştım. Sonra bu fabrikalar birleştirilip borsada özelleştirilecek, borsa büyüyecek.
    Doviz ve üretim artınca fiyatlar düşecek yani enflasyon düşecek. Bunu tüm sektörelre uyarlayın. Tabi her sektörün çözümü birebir aynı olmayabilir, üç aşağı beş yukarı diyorum.

Doviz bollaştı, ithalat azaldı, herkes iş buldu, herkesin maaşı olunca devletin yardım yükü azaldı(bu sayede artık üniversiteler ve hastanelere ihtiyaçları olan ar-ge ve işletim paralarını gönderebilir, hastane ve eğitimi kuyruksuz tam bedava yapabilir, eğitim kalitesini artırabilir vb. Artık devletin parası var.) paralı millet harcama yaptı herkes, tüm sektörlere bu para yayıldı, herkes harcayınca devletin vergi geliri çok arttı ve vergi oranlarını düşürdü ve zengin bir ülke haline geldik.

Bu çözümü herkes bulabilir, basit bir çözüm. Ama uygulanmıyor. Tek sebebi var devletin içine düştüğü yolsuzluk açmazı. Bu yolsuzluk açmazına girme sebebimizde siyasi partilerin dış destekli olması. Her neyse yaw, farklı yoldan usturupluca siyonistlere varayım dedim, yoruldum... siz bağlayın artık.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    xbank şu saate kadar pek alınmadı. yerinde saydı. Yerli diğer sektörleri aldı ama xbank kırmızıya inerse ne yaparlar belli olmuyor.

Yabancı xbank pek almayarak ne düşünüyor olabilir.?
    Korkusu acele faiz inişi değilmiydi.?

PPK toplantısı her ayın son haftalarında yapılırdı, ayın 20 sinden sonraki bir perşembe yapılırdı. Ancak geçen ay 1 hafta önceye alındı, bu ayda 1 hafta daha önceye alındı. Ayın 6 sında bu perşembe yapılacak.

yabancıda "faiz'i bir an önce indirmek için önceye almış olabilirler" diye düşünmüştür. Faiz inmesin diyede USD yi düşürmeyecekler. İthalata bağımlı, USD ye şartlandırılmış Türkiye halkı, USD yukardayken fiyatlara durmadan zam yapacak, enflasyon düşmeyecek. Hali ile tayyip ülkeyi bir kısır döngüye soktu.

"herkes ceset yıkamayı bilmeli" diyen bir öbür dünya uzmanı imam'ı, bu dünyada ailenin geleceğini yönetsin diye seçmişsen, olacağı bu.

Bugün üst mahkemenin hulk kararı var akşama doğru ani hareketler olabilir bankalarda
    bir halt olacağı yok.

şu bizim eros bi tavan daha yapr mı diye bakıyorum salak gibi zrgyo ya yazılacağıma bundan alsaydım şimdiye kazanıp satmıştım
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 544/853 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •