Sayfa 358/694 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 5546 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku
    Evet ben aylardır alım-satım yapıyorum.
    Teşekkürler bilmiyordum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku
    Merhaba.
    Şu an yurtdışı hisse senedi yatırımı için FTX kullanıyorum ama FTX biraz kısıtlı ve ne olursa olsun bir kripto borsası ve güven vermiyor. Aslında aklımada ibkr vardı ama bence 10bin$ civarına çıkmadan komisyonlar nedeniyle mantıklı olmuyor, mevcut portföyüm ise bunun yarısı kadar.
    Araştırmalarım sonucu webull finance diye bir aracı firma buldum, amerikan merkezli SEC güvenceli.
    Acaba kullanan var mı, önerir misiniz?
    Bir de Kızılay başkanımızın sözüyle vergiden "kaçınmak" için neler yapabiliriz?
    Teşekkür ederim.
    Ikbr'de 10bin dolar limiti uzun zamandır yok. Aylık 10 dolar sabit ücret var sadece o da yaptığınız alsatların komisyonundan düşülüyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ikbr'de 10bin dolar limiti uzun zamandır yok. Aylık 10 dolar sabit ücret var sadece o da yaptığınız alsatların komisyonundan düşülüyor.
    Teşekkür ederim biliyorum. Al-sat yapma niyetim yok. Al-tut tarzı en az 10-15 yıl dokunmayı düşünmediğim bir parayla yatırım yapacağım. Aylık sabit 10 dolar ücreti bu nedenle ödemek istemiyorum. Webull sıfır komisyon ve neredeyse sıfır masrafla işlem yapabileceğim bir platform.

Sadece vergi durumları korkutuyor beni. FTX vergiden rahatça "kaçınabildiğim" bir yapıya sahip.

4.  Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim biliyorum. Al-sat yapma niyetim yok. Al-tut tarzı en az 10-15 yıl dokunmayı düşünmediğim bir parayla yatırım yapacağım. Aylık sabit 10 dolar ücreti bu nedenle ödemek istemiyorum. Webull sıfır komisyon ve neredeyse sıfır masrafla işlem yapabileceğim bir platform.

Sadece vergi durumları korkutuyor beni. FTX vergiden rahatça "kaçınabildiğim" bir yapıya sahip.
    Sadece al yapınca da düşüyor.

Zaten TL gönderip dolar alınca komisyonun bir kısmı eriyor. Kalanı da 3-4 hisseye paylaştırınca efektif komisyon ya 1 dolara ya 0'a iniyor. Her ay düzenli alım yapan birisi için komisyon yok denilebilir.

Bir defada yüklü miktar alıp unutacağım diyorsanız olmaz tabi. Yüklü derken, 100bin dolar üstündeki hesaplarda da bu komisyon yok.

Sırf neredeyse tüm dünya borsalarına erişim sağlayabilmesi sebebiyle bu komisyonu görmezden gelirim ben.

ytd

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sadece al yapınca da düşüyor.

Zaten TL gönderip dolar alınca komisyonun bir kısmı eriyor. Kalanı da 3-4 hisseye paylaştırınca efektif komisyon ya 1 dolara ya 0'a iniyor. Her ay düzenli alım yapan birisi için komisyon yok denilebilir.

Bir defada yüklü miktar alıp unutacağım diyorsanız olmaz tabi. Yüklü derken, 100bin dolar üstündeki hesaplarda da bu komisyon yok.

Sırf neredeyse tüm dünya borsalarına erişim sağlayabilmesi sebebiyle bu komisyonu görmezden gelirim ben.

ytd
    Webull da aynı şekilde tüm dünya borsalarına erişim var. ETF'lerden emin değilim aralarında o konuda fark olabilir. Ve dolar alım-satım farkı hariç hiç komisyon ödemeden işlem yapabileceğim.

Yatırım yapabilmeye başlayalı henüz 1 yıl olmadı, toplu yatıracağım para 3 bin dolar civarı, aylık olarak da 1- 2 bin lira civarı ayırabiliyorum. Hepsini yurtdışı borsa yatırımına ayırsam bile (ki sepet yapıyorum bunun yarısını ancak borsaya yatırırım) aylık 10 dolar masraf ile 1000 TL'nin yüzde 10'a yakınını kaybederim ki ciddi bir kayıp maça 1-0 yenik başlamamak gerekir. Bu nedenle mantık kurduğunuz şekilde düzenli alım için komisyon yok demek bence çok hatalı olur.
    Ancak 10 bin dolar gibi bir meblağın üstüne çıkınca senelik 120 dolar binde 12 gibi bir orana gelir ki bence katlanılabilir düzeye iner.

IBKR güzel bir platform ve özellikle ortak hesap açılabilmesi nedeniyle 3-4 yıl sonra portföyüm büyüyünce kesinlikle tercih ederim.

Şu an arada kaldığım asıl konu vergiden kaçınma konusu. Sıfır vergili ama riskli FTX mi yoksa diğerleri mi

6.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Türkiye özelinde böyle bir durum olduğunda yatırımcıyı tekrar ülkeye çekemezsiniz. döviz karaborsaya düşme söylentisi bile vatandaşları bankadaki paralarını çekmeye yöneltir. bizim ülkede en fazla verginin vergisinin vergisi olur.
    Sermaye kontrolleri uygulamasında genelde bankadan nakit kısıtı oluyor, yoksa uygulaması çok zor olur zaten. Kupon faizi çekim limitinin altında ise zaten problem yok, ama anapara ödemesi aldığınızı düşünün bankada olan paranız atıyorum 100.000 dolarsa, siz ev almak isterseniz swift ile nakit arasında büyük fark olabilir. Yatırımcıyı tekrar ülkeye çekemezsiniz derken kastettiğiniz yabancı yatırımcı ise onların (hesaplarının kendi ülkelerinde olacağı varsayımıyla) böyle bir problemi olmayacaktır.
    Son düzenleme : Epicurist; 04-05-2021 saat: 12:10.
    Saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku

Şu an arada kaldığım asıl konu vergiden kaçınma konusu. Sıfır vergili ama riskli FTX mi yoksa diğerleri mi
    FTX'te işlem yapınca vergiden muaf olduğunuzu sanmıyorum.

Vergi için iki seçenek var benim bildiğim. Birincisi varlık barışını beklemek. Yalnız bu yurtdışındaki borsa hesapları için geçerli mi değil mi tam net değil hala. Bu başlık altında öyle olmayacağını söyleyenler mevcut. İkincisi, dar vergi mükellefi olmak. Bu daha garanti bir yöntem.

-3. seçenek de uzun vadede kalıp, yüksek getiri yakalayıp vergisi neyse ödeyip kafayı rahat ettirmek. Bu en garantisi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    FTX'te işlem yapınca vergiden muaf olduğunuzu sanmıyorum.

Vergi için iki seçenek var benim bildiğim. Birincisi varlık barışını beklemek. Yalnız bu yurtdışındaki borsa hesapları için geçerli mi değil mi tam net değil hala. Bu başlık altında öyle olmayacağını söyleyenler mevcut. İkincisi, dar vergi mükellefi olmak. Bu daha garanti bir yöntem.

-3. seçenek de uzun vadede kalıp, yüksek getiri yakalayıp vergisi neyse ödeyip kafayı rahat ettirmek. Bu en garantisi.
    Ben sahsen 3. secenegi tercih ederdim...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 358/694 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •