Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5549 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sadece al yapınca da düşüyor.

Zaten TL gönderip dolar alınca komisyonun bir kısmı eriyor. Kalanı da 3-4 hisseye paylaştırınca efektif komisyon ya 1 dolara ya 0'a iniyor. Her ay düzenli alım yapan birisi için komisyon yok denilebilir.

Bir defada yüklü miktar alıp unutacağım diyorsanız olmaz tabi. Yüklü derken, 100bin dolar üstündeki hesaplarda da bu komisyon yok.

Sırf neredeyse tüm dünya borsalarına erişim sağlayabilmesi sebebiyle bu komisyonu görmezden gelirim ben.

ytd
    Webull da aynı şekilde tüm dünya borsalarına erişim var. ETF'lerden emin değilim aralarında o konuda fark olabilir. Ve dolar alım-satım farkı hariç hiç komisyon ödemeden işlem yapabileceğim.

Yatırım yapabilmeye başlayalı henüz 1 yıl olmadı, toplu yatıracağım para 3 bin dolar civarı, aylık olarak da 1- 2 bin lira civarı ayırabiliyorum. Hepsini yurtdışı borsa yatırımına ayırsam bile (ki sepet yapıyorum bunun yarısını ancak borsaya yatırırım) aylık 10 dolar masraf ile 1000 TL'nin yüzde 10'a yakınını kaybederim ki ciddi bir kayıp maça 1-0 yenik başlamamak gerekir. Bu nedenle mantık kurduğunuz şekilde düzenli alım için komisyon yok demek bence çok hatalı olur.
    Ancak 10 bin dolar gibi bir meblağın üstüne çıkınca senelik 120 dolar binde 12 gibi bir orana gelir ki bence katlanılabilir düzeye iner.

IBKR güzel bir platform ve özellikle ortak hesap açılabilmesi nedeniyle 3-4 yıl sonra portföyüm büyüyünce kesinlikle tercih ederim.

Şu an arada kaldığım asıl konu vergiden kaçınma konusu. Sıfır vergili ama riskli FTX mi yoksa diğerleri mi

2.  Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku

Şu an arada kaldığım asıl konu vergiden kaçınma konusu. Sıfır vergili ama riskli FTX mi yoksa diğerleri mi
    FTX'te işlem yapınca vergiden muaf olduğunuzu sanmıyorum.

Vergi için iki seçenek var benim bildiğim. Birincisi varlık barışını beklemek. Yalnız bu yurtdışındaki borsa hesapları için geçerli mi değil mi tam net değil hala. Bu başlık altında öyle olmayacağını söyleyenler mevcut. İkincisi, dar vergi mükellefi olmak. Bu daha garanti bir yöntem.

-3. seçenek de uzun vadede kalıp, yüksek getiri yakalayıp vergisi neyse ödeyip kafayı rahat ettirmek. Bu en garantisi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    FTX'te işlem yapınca vergiden muaf olduğunuzu sanmıyorum.

Vergi için iki seçenek var benim bildiğim. Birincisi varlık barışını beklemek. Yalnız bu yurtdışındaki borsa hesapları için geçerli mi değil mi tam net değil hala. Bu başlık altında öyle olmayacağını söyleyenler mevcut. İkincisi, dar vergi mükellefi olmak. Bu daha garanti bir yöntem.

-3. seçenek de uzun vadede kalıp, yüksek getiri yakalayıp vergisi neyse ödeyip kafayı rahat ettirmek. Bu en garantisi.
    Ben sahsen 3. secenegi tercih ederdim...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben sahsen 3. secenegi tercih ederdim...

Syg,
    Affınıza sığınarak yazıyorum. 5'li çetenin vergi vermediği, Kızılay başkanının bile vergi kaçırıl.. ,pardon, vergiden kaçınılmasına yardımcı olduğu bir yerde maaşlı çalışan olarak kaynağında ortalama yüzde 25, sonrada kalan paradan KDV+ÖTV olarak bir yüzde 30 daha ödediğim bir ülkede vergiden azrailimmiş gibi kaçınırım.

Doğrusu geriye doğru okudukça aydınlandım amerika ile anlaşmamız yok sadece parayı getirirken vergi beyanı vermek gerekir yoksa maliyenin haberi olamaz diye biliyordum. Vergi olaylarını öğrenince biraz şevkim kırıldı.
    Son düzenleme : munchausenbyproxy; 04-05-2021 saat: 15:27. Sebep: alıntı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
     Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku
    Affınıza sığınarak yazıyorum. 5'li çetenin vergi vermediği, Kızılay başkanının bile vergi kaçırıl.. ,pardon, vergiden kaçınılmasına yardımcı olduğu bir yerde maaşlı çalışan olarak kaynağında ortalama yüzde 25, sonrada kalan paradan KDV+ÖTV olarak bir yüzde 30 daha ödediğim bir ülkede vergiden azrailimmiş gibi kaçınırım.

Doğrusu geriye doğru okudukça aydınlandım amerika ile anlaşmamız yok sadece parayı getirirken vergi beyanı vermek gerekir yoksa maliyenin haberi olamaz diye biliyordum. Vergi olaylarını öğrenince biraz şevkim kırıldı.
    Her zaman bir yatirim aracina yatirim yaparken vergilendirilmesini de iyi ogrenmek lazim derim...

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,671
     Alıntı Originally Posted by munchausenbyproxy Yazıyı Oku

Vergi kacirmak baska sey vergiden kacinmak baska...

Ben de merakli degilim fazla vergi vermeye ve vergilerimin birilerine peskes cekilmesini izlemeye...

Ama tum dunyada bu durum boyle..

Zenginler daha kolay kacinabiliyorlar...

Kucukler ve fakirler sayica cok olduklari icin vergiyi miktar olarak az odeseler de sayilari nedeni ile tum vergi gelirlerinin cogunu oduyollar, direk veya indirek...

Syg,

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •