akşama fena işler dönebilir
akşama fena işler dönebilir
bir halt olacağı yok.
Borsanın teknık ile temel ile bir alakası kalmadı artık. Çok kişi cıkıp gitti kentuf bile tası taragı toplayıp gitmiş.
Heryerde herkes umudunu kesmıs mutsuz elındekını korumaya elınde olmayan ise karnımı nasıl doyururuma odaklanmıs. Bazıları ise hiçbirşey olmamıs gibi devam edıyor
yarın MB kararı var...faiz arttırmaz o kesin...zaten bu başkan son faiz arttırımından sonra faizler arttırılmamalıydı mealinde bir yazı yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam gazetesinde...
indirim olur mu? aslında ben bekliyordum yapar bu toplantıda diye ama sanki bu ay da pas geçecek gibi...
Aslında onlarda şaşkınlar....Faizleri düşürmeyi istiyorlar ama bunu yaptıklarında ne olacağını aşağı yukarı artık biliyorlar..
Merkez Bankası Başkanının değişiminde piyasadan böyle bir tepki beklemiyorlardı açıkcası, kimsede soramıyor neden değişitirdiniz diye...
Şimdi ise kara kara düşünüyorlar...
İlk zamanlar bir bildikleri vardır, belki bilinçli yapılan bir şeydi diye düşünmeye çalışmıştım..(Gerçi neden böyle bir hareketi bilinçli yapmak isterler o da ayrı bir muamma..)
Sonra son dönemde yapılan uygulamalar aklıma gelince, İçişleri ara genelgeleri vs.. bilinçli yapılan hiçbir şey yok...
Kervan yolda düzülür mantığıyla idare ediliyoruz.
Çevreyle olan ilişkileri düzeltme çabaları da çok sıkıştıklarını gösteriyor...Mısır bir süre sonra Suriye ve İsrail ile de ilişkileri düzeltecekler...
O dört parmağı ne yaparlar artık bilemem...
Bugün sosyal medyada bir karikatür vardı..Benim canımı acayip sıktı, araplar yapmış sanırım..Sisi ve Erdoğan resmediliyor...
Yazık gerçekten, ülkenin dış politikasında bile adam gibi tutarlılık sergileyemediler, savrulup duruyoruz.
Merkez ne yapsın....En azından Biden ile görüşmeye kadar çok keskin bir hareket alanı olduğunu sanmıyorum..
Her şey ne kadar taviz verileceğine bağlı.
Son düzenleme : Karatay; 05-05-2021 saat: 14:42.
Yer İmleri