Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
Doğru uygulama marjinal vergilendirmedir. Ülkenin rekabetçiliği sınıflar arası geçirgenlik ile mümkündür. Eğer sabit vergi oranı uygulanırsa maaşlı insanların rant kesimini(benim gibi) yakalaması zorlaşır. Türkiye'de olduğu gibi adam neden çaba göstereyim ki yıllarca çok çalışsam bile düzgün ev, araba alamayacağım düşünür. Aslında Türkiye'deki gelir dilimleri çok düşük olduğu için bir tür sabit vergi uygulanmaktadır. Bu da gelir/ servet eşitsizliğinin kaynaklarından biridir.

Türkiye'de vergiler yüksektir ama sorunu marjinal vergilendirmede aramamak lazım. Türkiye'de vergilendirme yüksektir çünkü biz hala geçmişin hayali peşinde koşuyoruz ve verdiğimiz verginin hesabını sormuyoruz. Bunlar değişmedikçe carpık düzen değişmeyecektir.

%40 vergi yüksek diyen arkadaşlara Ayşe teyzenin zamanında ödediği vergiyi hatırlatırım: https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...erecek-5258866

Yazdıklarımdan %40 vergi normaldir sonucu çıkmasın. Vergi max %50 olmalıdır. %18 kdv olduğuna göre, en üst vergi dilimi %32 olmalıdır.
önce maliye-harcama reformu ...
sonra kümesteki kazların biraz nefes alması sağlanmalı ...
yeni flim vizyona giriyor güya şahısların bankadaki döviz ve altından kur artışı vergisi alınacakmış..
ama senelerdir tl mevduatı sahiplerine ödedikleri negatif faizden kaynaklanan zararın ne olacağı hususuda bir şey yok...
ben onu bunu bilmem Türkiyede işlerin ilerlemesi isteniyorsa stopaj yoluyla vergilendirme tercih edilmelidir...
yoksa vatandaa resmen urganını maliyeye teslim eder...
kira vergisi kaldırlmalı işyeri için kaynağından 20 -konut için de 15 stopaj uygulanmalıdır...
vatndaş olarak beyannameleri verirken memurların tutumundan hiç hoşlanmıyorum..