Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    7.6.2021'de satışına başlanacak.

Fonun eşik değeri %65 Bloomberg Agriculture Subindex Getiri Endeksi + %35 BIST içecek Getiri Endeksi olarak belirlenmiştir.

Fonun ana yatırım stratejisi; şeker, mısır, soya fasulyesi, kahve, kakao, pamuk, buğday ve diğer tarım emtiaları fiyatlarını ve bu fiyatlara dayalı endeksleri takip etmek için kurulmuş ve katılma payları borsalarda işlem gören yerli/yabancı borsa yatırım fonlarına, tarım emtialarına dayalı yabancı yatırım fonlarının katılma paylarına, tarım emtiaları vadeli işlem kontratlarına ve tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına ve tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına dayalı yabancı borsa yatırım fonları ile yatırım fonlarına yatırım yapmak suretiyle tarım alanında oluşacak fiyat değişimlerini yatırımcısına yansıtmaktır.

Fon serbest fon olduğundan sadece nitelikliler alabilir..
    Fon toplam değerinin en az %80'i; şeker, mısır, soya fasulyesi, kahve, kakao, pamuk, buğday ve diğer tarım emtiaları fiyatlarını ve bu fiyatlara dayalı endeksleri takip etmek için kurulmuş ve katılma payları borsalarda işlem gören yerli/yabancı borsa yatırım
    fonlarına, tarım emtialarına dayalı yabancı yatırım fonlarının katılma paylarına, tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına ve tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına dayalı yabancı borsa yatırım
    fonları ile yatırım fonlarına yatırılır

Söz konusu borsa yatırım fonları (BYF), ağırlıklı olarak, Chicago Mercantile Exchange ABD (CME), Chicago Board of Trade (CBOT)de veya Intercontinental Exchange İngiltere (ICE)da işlem gören vadeli tarım emtialarına yatırım yapmaktadır

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Teşekkürler

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fon toplam değerinin en az %80'i; şeker, mısır, soya fasulyesi, kahve, kakao, pamuk, buğday ve diğer tarım emtiaları fiyatlarını ve bu fiyatlara dayalı endeksleri takip etmek için kurulmuş ve katılma payları borsalarda işlem gören yerli/yabancı borsa yatırım
    fonlarına, tarım emtialarına dayalı yabancı yatırım fonlarının katılma paylarına, tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına ve tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği ortaklık paylarına dayalı yabancı borsa yatırım

Söz konusu borsa yatırım fonları (BYF), ağırlıklı olarak, Chicago Mercantile Exchange ABD (CME), Chicago Board of Trade (CBOT)de veya Intercontinental Exchange İngiltere (ICE)da işlem gören vadeli tarım emtialarına yatırım yapmaktadır
    Çok açıklayıcı olmuş, teşekkürler

4. AOY ve GZH zarar üstüne zarar ettiriyor bir türlü kurtulamadım bunlardan, neyse ki yerli hisse fonlarında zarardan bir miktar kâra geçtim, benim sormak istediğim yabancı hisse fonlarından daha önce hiç almadım, şu anda yavaş yavaş girmeli mi yoksa çok mu şişmiş durumdalar beklemeli mi? bir de hangi fonları incelememi önerirsiniz?

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Dostum sağ ol.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

6.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    AOY ve GZH zarar üstüne zarar ettiriyor bir türlü kurtulamadım bunlardan, neyse ki yerli hisse fonlarında zarardan bir miktar kâra geçtim, benim sormak istediğim yabancı hisse fonlarından daha önce hiç almadım, şu anda yavaş yavaş girmeli mi yoksa çok mu şişmiş durumdalar beklemeli mi? bir de hangi fonları incelememi önerirsiniz?
    Yenilenebilir enerjiler 2 haftada toplam %24 düştü. Eğer dönecekse buralardan dönmeli. Açıkcası ben Pzt. günü AOY'den alım yaptım. Bu arada dibin de dibi vardır derler. Daha da düşebilir mi? Olabilir tabii ki ancak ben riski aldım. GBC, GBG, AFA ve AFV fonlarına bakabilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Yenilenebilir enerjiler 2 haftada toplam %24 düştü. Eğer dönecekse buralardan dönmeli. Açıkcası ben Pzt. günü AOY'den alım yaptım. Bu arada dibin de dibi vardır derler. Daha da düşebilir mi? Olabilir tabii ki ancak ben riski aldım. GBC, GBG, AFA ve AFV fonlarına bakabilirsiniz.
    eyvallah. sağolasınız.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    AOY ve GZH zarar üstüne zarar ettiriyor bir türlü kurtulamadım bunlardan, neyse ki yerli hisse fonlarında zarardan bir miktar kâra geçtim, benim sormak istediğim yabancı hisse fonlarından daha önce hiç almadım, şu anda yavaş yavaş girmeli mi yoksa çok mu şişmiş durumdalar beklemeli mi? bir de hangi fonları incelememi önerirsiniz?
    Yıllardır patladı patlayacak bekliyoruz nasd**ı. Evet çok şişmiş durumda kesinlikle ama bir bu kadar daha şişebilir bunu kimse bilemez... nasd** artık patlar denmeye başlandığından beri belki %100 daha gitmiştir.

Ben şahsen yabancı fon tercih etmiyorum. Şansım hiç yaver gitmiyor. endeks gidiyor dolar düşüyor, dolar gidiyor endeks düşüyor vs. çok sinir bozucu durumlar. İncelemek istersen AFT, YAY, AFA belli başlı fonlar. Şu an döviz bazlı fon alsam sadece KUB alırdım.

Sayfa 224/1002 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •