Sayfa 311/1002 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum ODTÜ'lüyüm felan diyor.
    ODTÜ Türkiye'nin en birinci üniversitesi.
    Biraz izleyeyim ben notunu veririm.
    Palavracıysa işim olmaz.
    Bilgi için sağ ol.
    Ne düdükler var egitilemeyen, bu bir.

Sordum tanıyan yok bu da iki.

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Atilla Yeşilada: Bankaya para koymak Sayın Erdoğan'a para hediye etmek anlamına geliyor.!!!!!

https://m.youtube.com/watch?v=hc-2GQ...ature=youtu.be
    Ben bu foruma dadanan karikatürlerden bahsetmiştim.
    Yanlış anladınız.

Alıntı :

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bir tiyatro oyunu vardı galiba '' Şeyini şey ettiğimin şeyi '' diye. Bizim şey de bu sıra çok şey olmuyor. H-üstad ve komşu kadınların dedikodusuna göre 3 haziran enflasyon rakamlarını görünce şok geçirmesin diye , alıştıra alıştıra 31 mayıs günü 8,31 öptüreceklermiş. Sonra veriler açıklanınca Başkan gazıyla rampada bekleyen füze gibi ateşlenerek 8,51 oltasına ..... hafta kapanışını dolayısıyla Mayıs ayı kapanışını 8,50 üzerinde yapabilir.

14 Haziran Başkanlar görüşmesine kadar 8,51 - 8,75 tur attırırlarsa , görüşme sonunda tam yön belli olacaktır. Bu nedenle Şeyle işi olanlar bu sıra pek şey etmesinler. Yatırım tavsiyesi olamaz. Yatırım yapacak kadar papeli olanlar uzman yardımı almalıdır.

enflasyonda bu ay hafif bir salınım bekliyorum oda hıyar çilek yeni dünya erik ve karpuz fiyatına bakarak konuşuyyorum. bunlara bakma benzine bak derseniz bir şey diyemem birde bir çok üründe bu ay zam yapılmadı. sanki hepsi 1 hazirandan sonra yapılacak hissine kapıldım (onlarıda sanırım meyve ve sebzedekii indirimle tolere etmeye çalışacaklar diye düşünüyorum) hatta haziranda doalrda çok sert bi hareket olmazsa benzinde indirim yapabilirler gibi geliyor
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez Bankası net döviz rezervleri

*BİN 26 Mayıs 2021 Çarşamba
    Dış varlıklar 785,769,441
    Dış yükümlülükler 58,269,402
    Bankalar döviz mevduatı 601,026,362
    Kamu döviz mevduatı 108,239,686
    NET DÖVİZ REZERVİ(TL) 18,233,991
    1USD 8.4330
    NET DÖVİZ REZERVİ(USD) 2,162,219
    Altın rezervi 26,498,150
    Swap ile merkez bankasına 60,041,000
    emanet gelen para

Swap hariç net rezerv(altın dahil) -57,878,781
    Swap hariç net rezerv(altın hariç) -84,376,931
    bunlarda güncel rakamlar
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bunlarda güncel rakamlar
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7. Bir emtia düşünün, diğerleri gibi değil, üretilemiyor, yüzyıllarca binlerce yıl önce toprağın altında kalmış fosillerden geliyor, bütün raporlar 2040 da veya 2060 da (varsa hala keşfedilmeyen derin deniz v.b. veya maliyetli olduğu gerekçesiyle çıkartılmayan ilavelerle) biteceğini söylüyor.

Tarihi grafiği de bu...

Nasıl hareket etmesi lazım, burada görüldüğü gibi yukarıya mı, yoksa yatay bir kalıp mı, o şekilde hareket ederse ekonomileri ve ekonomiler arası dengeyi nasıl etkiler, hangi fiyat seviyesinin üzerinde doğalgazlı/elektrikli/hidrojenli araçlara geçiş hızlanır...Bu hızlanma fiyatlara nasıl yansır...Talep artış hızı nedir? v.s. müteakip fiyat hareketi nasıl modellenir, sizce?

8. Talep artışını azaltmak için Lityuma yöneldiler de Lityum da ağaçta yetişmiyor. Dünyanın lityum kaynakları sınırsız mı o konuda çıkıp iki laf eden yok. Hollanda Shell'e akıllı olun demiş. Bunlar iyice kafayı yediler.

Sayfa 311/1002 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •