Originally Posted by
akresta
Şimdi zamandan sıkılıp gelecekte yaşamak için iyi bir yol, bilim kurgu izlemek. Ancak bizim geleceğimiz de "katranı ezsen olur mu şeker .... " minvalinde.
Zira gelecekte gelecekler neden farklı olacak? Toplum mühendisliği kaidesince değişim çok zor. Binlerce yillık gen havuzundan birikmişlik var. Bu fabrikadan bu ürün....
seçim yapacaksan ancak adaylık ve seçmen olma kriterlerine müdahale edebilirsin. Okumuşlar mı olacak? Ünvanlılar mı? Fersah kaç onlardan... Bizim kandırılabilir saf anadolu insanımız okuyunca icinden bir şeytan çıkabiliyor. En büyük soygunu, vurgunu yapıveriyor icabında. Kandıran o oluyor.
Niye? Çünkü egitim diye bir eğme ameliyesi bizde yurttaşı kendi isteğince eğme, şekillendirme, hizaya sokma olarak cari. Eğitim adına hayata anlamsız bakan, mezunları başıboş, verimsiz, (u)mutsuz (ki gençlerin suçu değil) ürünler çıkaran kaç ülke var acep? Varsa da beni ilgilendirmiyor gerçi. Ben olmasın isteyenlerdenim. hocaları maaşlı eleman olan sistem... yenilik adina derslik sayısı artırıldı denen sistem...
Çok uzun konu eğme meselesi. Neresinden tutsak.. mümkünse bizimkiler eğitmesin. O derece yani... Çocuklarımızın en güzel yıllarını anlamlandırılmamış ve büyük kısmı gereksiz içeriklerle hiç ediyoruz.
(müşevveşinden bir leff ü neşr olsun)
Yer İmleri