Sayfa 600/853 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haberlerde en önemli konu yellen'in faiz sinyali. "Aslında biraz daha yüksek bir faiz ortamının oluşması hem toplum hem de Fed açısından bir artı olacaktır" demiş.

Açık olan asya borsalarında sorun görünmüyor, USD/TL fırlamamış, CDS yerinde, altın çakılmamış, abd 10 yıllıklar düştüğü yerde duruyor fırlamamış.

Önemli olan avrupa ve abd piyasaları açıldığında ne olacak. Bu faiz sinyalinin piyasaya etkisi akşama doğru kesinleşir. Şimdilik sorun yok.

Gökdelenden düşmekte olan adam "şimdilik iyi gidiyor" demiş, umarım durum öyle değildir.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal çok zorlama cinovac gelmeye bilir. Çin neredeyse kundaktaki bebeğe bile aşı vurmayı planlıyor. Başta nşye vurmadı diyorsan kobay olarak kullanmak istediği ülkelere bol miktarda aşı göndererek testi o ülke vatandaşlarında yaptı. Sıkıntı görmeyince tüm vatandaşlarını aşılamaya karar verdi.
    ben de diyorum bu Çin neden aşılamada çok geride ama diğer yandan corona vakaları da çok fazla değil tolere edebiliyorlar var bi çakallık. Yalnız bu sinovac'ın da alaverelerinden çok bahsedildi sosyal medyada siyonistlerinkiyle karşılaştırınca ikisi de masum görünmüyor ya da biz ülkece çok komplo teorisyeni olduk.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen hafta son günlere doğru BIST de düşüş, USD de yükselişin silkelemeye benzediğini ancak BIST abd andeksine paralel hareket ettiği içinde silkeleme demiyeceğimi söylemiştim. TR için ciddi kötü bişey yokken BIST düştü USD yükseldi. Eğer önümüzdeki günlerde USD düşer BIST yükselirse silkelemişlerdir diyeceğim demiştim.

Ancak yinede şüphede kalmıştım çünki abd endeksleri ve abd haberleri ön plana çıkmıştı. Batıdaki hareketlere paralel gitmişti.

abd faiz sinyaline rağmen bugünde yükseliyoruz. Eğer hala silkelemeye devam etselerdi bugün BISTi kırmızı USD yide 9.0 üzerinde açmışlardı.

Geçen haftaki düşüşlerin silkeleme olduğu ihtimali çok arttı. Aşağıdan kapadığım kontratlarla kaldım. Genelde Temelle hareket eden ben kapadıysam, yüzbinlerce kişide az yada çok kapamıştır. Silkeleme amacına ulaştı demektir. Geçen haftaki olayada silkeleme kararı verdim. Pandemi başından bu yana YERLİ BÜYÜKLERİN silkeleme sayısı 7 oldu.

siyonist kanalda korku yüklemeye devam ediyor. "yellen faiz sinyali verdi, 2013 deki gibi yine çakılırmıyız ayvayı yermiyiz" diye ısrarla konuk diye çıkardıkları şebeleklere soruyorlar. siyonistlerin kadınlarısa sabahleyin ağıt yakıp "2013 de ayvayı yemiştik vah vah vah" diye ağlaşıyorlardı.

Hep ne derim. Olay aynı olsada zemin aynımı.? Şartlar aynımı.? Zemin aynı değilse, aynı olay aynı sonucu doğurmayabilir.

10 gün sürekli yağmur yağmış, toprak derinliğine yumuşamış, üzerine 150 km hızla rüzgar esince dev kavak devrildi.
    Sonraki yıl hava kuru toprak kuru, 150 km hızla rüzgar esince dev kavağa hiç bir şey olmadı.
    Kavak aynı, rüzgâr aynı ama zemin farklı. Sonuç aynı olmadı.

2013 le 2021 in şartları aynımıki FED faizi aynı etkiyi yaratsın.

İki dönemi karşılaştıralım.

O dönemki TR ve dünya siyasi şartları ile şimdiki aynımı.?
    O dönem TR de bulunan sıcak para miktarı ile şimdiki aynımı.?
    O dönemki para piyasaları seviyesi ile şimdiki aynımı.? F/K lar aynımıydı.?
    O dönemki USD nin önündeki çıkacak yer miktarı ile şimdi ki aynımı.?
    O dönemki BIST deki batılı parası ile şimdiki batılı parası aynı miktardamı.?
    O dönemki BISTin gelişmekte olan piyasalara oranı ile şimdiki aynımı.?

Buna benzer bir sürü soruyu cevaplamak gerekiyor. Sonra açıklamanı yapmak gerekiyor. İşin yoksa bu soruları cevapla. Bir tek USD ye baktım, 2013 de USD/TL 1,75 civarındaymış. TL normalden çok daha değerliymiş. Üstelik 2013 tamda akp ile aynı yolda yürüdüğü CIA elemanı fetullahın ülkeyi paylaşma kavgasına girdiği dönem.

Karşılaştırma için bayağı vakit ayırmak gerekiyor, uğraşmayayım şimdi.

Son durum: Bir miktar long devam. Geçen hafta tırsıp kapadığım kontratların bir kısmını bugün epey yüksekten yerine koydum. siyonist kanalların korkutması bende biraz işe yaradı.
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Geçen hafta son günlere doğru BIST de düşüş, USD de yükselişin silkelemeye benzediğini ancak BIST abd andeksine paralel hareket ettiği içinde silkeleme demiyeceğimi söylemiştim. TR için ciddi kötü bişey yokken BIST düştü USD yükseldi. Eğer önümüzdeki günlerde USD düşer BIST yükselirse silkelemişlerdir diyeceğim demiştim.

Ancak yinede şüphede kalmıştım çünki abd endeksleri ve abd haberleri ön plana çıkmıştı. Batıdaki hareketlere paralel gitmişti.

abd faiz sinyaline rağmen bugünde yükseliyoruz. Eğer hala silkelemeye devam etselerdi bugün BISTi kırmızı USD yide 9.0 üzerinde açmışlardı.

Geçen haftaki düşüşlerin silkeleme olduğu ihtimali çok arttı. Aşağıdan kapadığım kontratlarla kaldım. Genelde Temelle hareket eden ben kapadıysam, yüzbinlerce kişide az yada çok kapamıştır. Silkeleme amacına ulaştı demektir.

siyonist kanalda korku yüklemeye devam ediyor. "yellen faiz sinyali verdi, 2013 deki gibi yine çakılırmıyız ayvayı yermiyiz" diye ısrarla konuk diye çıkardıkları şebeleklere soruyorlar. siyonistlerin kadınlarısa sabahleyin ağıt yakıp "2013 de ayvayı yemiştik vah vah vah" diye ağlaşıyorlardı.

Hep ne derim. Olay aynı olsada zemin aynımı.? Şartlar aynımı.? Zemin aynı değilse sonuç aynı olmayabilir.

2013 le 2021 in şartları aynımıki FED faizi aynı etkiyi yaratsın.

İki dönemi karşılaştıralım.

O dönemki TR ve dünya siyasi şartları ile şimdiki aynımı.?
    O dönem TR de bulunan sıcak para miktarı ile şimdiki aynımı.?
    O dönemki para piyasaları seviyesi ile şimdiki aynımı.? F/K lar aynımıydı.?
    O dönemki USD nin önündeki çıkacak yer miktarı ile şimdi ki aynımı.?
    O dönemki BIST deki batılı parası ile şimdiki batılı parası aynı miktardamı.?
    O dönemki BISTin gelişmekte olan piyasalara oranı ile şimdiki aynımı.?

Buna benzer bir sürü soruyu cevaplamak gerekiyor. Sonra açıklamanı yapmak gerekiyor. İşin yoksa bu soruları cevapla. Bir tek USD ye baktım, 2013 de USD/TL 1,75 civarındaymış. TL normalden çok daha değerliymiş. Üstelik 2013 tamda akp ile aynı yolda yürüdüğü CIA elemanı fetullahın ülkeyi paylaşma kavgasına girdiği dönem.

Karşılaştırma için bayağı vakit ayırmak gerekiyor, uğraşmayayım şimdi.

Son durum: Bir miktar long devam. Bugün kapadığım kontratların bir kısmını epey yüksekten yerine koydum. siyonist kanalların korkutması bende biraz işe yaradı.
    üstadım bu yabancılar %5-10 maldan çıksalar bizim elimize kağıtları çok fena tutuşturmaz mı hep o ihtimal beni gıcıklandırıyor son zamanlarda eskiden nedense öyle bir ihtimali hiç düşünmezdim siyonist karıları mı başarılı oldu acaba haberlerde hep benzer tatavayla.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    ben de diyorum bu Çin neden aşılamada çok geride ama diğer yandan corona vakaları da çok fazla değil tolere edebiliyorlar var bi çakallık. Yalnız bu sinovac'ın da alaverelerinden çok bahsedildi sosyal medyada siyonistlerinkiyle karşılaştırınca ikisi de masum görünmüyor ya da biz ülkece çok komplo teorisyeni olduk.
    Sahte haberlere dikkate tmek lazım. Batılıların kara propaganda üreten servisleri var. Doğru haberle yanlış haberi ayırabilmek lazım. Sinovac hakkında hangi haber üretildi bilmiyorum ama batı üretimi yalan haber olabilir. Batı üretimi aşıların kötü yanlarını gizlemeye çalıştılar, doğu aşılarının kötü yanlarınıda öne çıkarıp abarttılar. Para ile yalan bilgi veren tonla sağlık kuruluşu, dernek ve doktor var.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    üstadım bu yabancılar %5-10 maldan çıksalar bizim elimize kağıtları çok fena tutuşturmaz mı hep o ihtimal beni gıcıklandırıyor son zamanlarda eskiden nedense öyle bir ihtimali hiç düşünmezdim siyonist karıları mı başarılı oldu acaba haberlerde hep benzer tatavayla.
    Bu sorunun benzerini sormuştun, bende cevaplamıştım. Şunu bilmek lazım. BIST deki büyük oyuncular operasyon yapacakları zaman medyadan destek alıyorlar. Medya ya herşeyi çok kötü göstermeye çalışıyor, yada olduğundan daha iyi. Medya tamamen çıkar gruplarının elinde onu unutmamak lazım. O TV lerde gördüğünüz kadınlar erkekler, sizi soymaya çalışan, geleceğinizi çalmaya çalışan çıkar gruplarının ön yüzleri. Onlar dostunuz değiller.

Henüz 200 milyon avro verilmediği için şu an ben dostunuzum ama 200 milyonu alınca direk hırsız soysuzların arasına karışıp uşak olacağım ve size yalan haber vereceğim ona göre hazırlıklı olun. Uşak olunca TV lerdede görünürüm, kamu ve özel sektör dev şirketlerin yönetim kurullarından beslenirim. Direk sülük olurum yaw, kanınızı emeğinizi emecem, hah hah şimdiden keyfim yerine geldi. [emoji28]

öhhö. Bunlar hayal ürünü gerçekle alakası yok. Yinede 200 milyon AVRO su olanlar arasın telleşelim.
    @NeAcaipDunya

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Sahte haberlere dikkate tmek lazım. Batılıların kara propaganda üreten servisleri var. Doğru haberle yanlış haberi ayırabilmek lazım. Sinovac hakkında hangi haber üretildi bilmiyorum ama batı üretimi yalan haber olabilir. Batı üretimi aşıların kötü yanlarını gizlemeye çalıştılar, doğu aşılarının kötü yanlarınıda öne çıkarıp abarttılar. Para ile yalan bilgi veren tonla sağlık kuruluşu, dernek ve doktor var.

Bu sorunun benzerini sormuştun, bende cevaplamıştım. Şunu bilmek lazım. BIST deki büyük oyuncular operasyon yapacakları zaman medyadan destek alıyorlar. Medya ya herşeyi çok kötü göstermeye çalışıyor, yada olduğundan daha iyi. Medya tamamen çıkar gruplarının elinde onu unutmamak lazım. O TV lerde gördüğünüz kadınlar erkekler, sizi soymaya çalışan, geleceğinizi çalmaya çalışan çıkar gruplarının ön yüzleri. Onlar dostunuz değiller.

Henüz 200 milyon avro verilmediği için şu an ben dostunuzum ama 200 milyonu alınca direk hırsız soysuzların arasına karışıp uşak olacağım ve size yalan haber vereceğim ona göre hazırlıklı olun. Uşak olunca TV lerdede görünürüm hatta bakanlık bile verebilirler.
    üstadım öyle bir ülkede yaşıyoruz ki çocukluktan itibaren siyaset konuşuyoruz, belki ortalama bir ABD'li hayatında derin devlet kavramını duymamışken biz her şey de komplo teorisi üretmeye çalışıyoruz, tıp sektörüne güvenmeyip dr.larla cebelleş oluyoruz, paramızı enflasyondan korumak kaptırmamak adına alanımız olmasa bile ekonomi alanına kasıyoruz velhasıl işimiz zor pimpiriklenmem o yüzden. güççük yatırımcının yüzü gülür mü?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Fed aldığı özel sektör kağıtlarını geri satacakmış...
    Taperingin ayak sesleri deniyor.
    EM'e balyozla vuruyorlar.
    Metalleri resmen miktiler.
    4 gün önce bu yazıyı yazmıştın. O anda ne cevap vereceğimi bilemediğimden cevap verememiştim. Yazıya bakınca, birileri tarafından korkutulduğun açıktı. Bende biraz tırsmıştım doğrusu.

Şu an endeks biraz yükseldiğinden, korku salanlar biraz kenara çekilmişlerdir umarım diyeceğim ama sabahleyin siyonist kanallar bu seferde faiz üzrinden korku salıyorlardı.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neticede dünya piyasası siyonist güçlerin elinde. İstedikleri zaman bizim gibi sömürge ülkeleri aşağı yada yukarıya taşıyabiliyorlar.

Ekonomik veriler düşüşü desteklemiyor. Ama siyonist isterse endeksi düşürür, USD yi çıkarır. Bunun hesabını tahminini yapamayız, onlardan biri olmamız gerekir ne olacağını bilmek için.
    @NeAcaipDunya

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Ne güzel değilmi. Parka çöp arabası sokmuyor. Parka araba sokmak, parkın yapılış amacına aykırı.

Dün sahile spora gideceğimi yazmıştım. Sahil hafta sonu sebebi ile epey kalabalık sayılırdı. Oturdum güneşlendim. Sahil de kumsalın arkası, sahile paralel giden yürüyüş ve bisiklet yolu. Öküzlerin yürüyüş yollarında motorlu araç kullanmalarına alışmıştık(ben ölene kadar alışamam), dünde bir polis arabası yürüyüş yolundan bir yukarı bir aşağı gidiyor devriye geziyor. polis arabası karşısına çıkan mecburen yolun kenarına çekilip arabanın geçmesini bekliyor. Bisikletli olanlar duruyor.

Polis Motorsikletli 2 kişiyi durdurdu ve uyarı vermekle yetindi gönderdi. Bizim millet mazeret uydurma profesyoneli olmuş, motorsikletli kadın ve erkek ne söyledi ise polis bıraktı. Bizim poliste hem gözünün önündeki suçu görmeme profesyoneli, hemde ceza yazmama profesyoneli. Ceza yazsa, o iki kişi ömür boyu yaya yoluna motorsiklet ile girmez. Cezayı Görende girmez. yarın o 2 kişi yine motorsikletle yaya yoluna girecekler. Çünki ceza almadılar. özal ailesi yargılanmadı, bugün devlet siyaset yolsuzluğa batmış durumda.
    Bu duruma çok gıcık oluyorum, son 2 cezam kırmızıda beklerken, telefona bir anlık göz atmış olmam,konuşmamışım etmemişim. Kırmızı da arkama yanaşan bir ambulansa yol verdiğimde de ışıkta geçme cezası yazmışlardı. Göz göre göre kusur işleyene ceza yazmıyorlar ama istediklerinde gözünün üstünde kaşın var diyerek para kesiyorlar. Adaletsiz adi bir sistem. Gerçek anlamda bir kusurum olduğu zaman hiç ceza yemedim. Polisin, onlarca kameranın olduğu U dönülmez bir kavşaktan yardıra yardıra U dönüşü yapmışım ceza yok,neredeyse kol saatine baktım diye ceza yazıyor. Yaz kusurlu olduğum yerdekine, gidip helal olsun diyerekten ödeyeyim. Aklıma gelince tepem attı yine.

Piyasa için son yazdıklarımdan sonra, neden oturup seyrediyorum ki diyerek dolarda short girdim. 8.56 - 48- 33 gibi seviyeler belirledim, bu seviyeleri takiben kademeli olarak çıkmayı düşünüyorum. Sonrasında 8.70 lerden verdiğim longlarımı geri almama müsade etsin yeter. Altında da ons 1886 aşağısından longlarıma ek yaptım. 1913-15 görse bereket versin diyip büyük kısmını satarım. Bist umut vaad etse de birçok hisse patates, hisse seçimi zor geldi. Long yönde de düzgün kar etmeyi beceremiyorum, becersem de 2 lokma yiyeceğimizi burnumuzdan getirmeden vermiyorlar. Evdeki hesap çarşıya ne kadar uyacak göreceğiz artık.

Sayfa 600/853 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •