Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
IPB nin hisse dağılımı havacılık ağırlıklıydı.Geçen hafta havacılık hisseleri güzel yükseliş yaşarken IPB getileri törpülenmeye başladı ve cuma günü %0,39 eksi yazınca bugün portföy dağılımına baktım.26 ve 28 mayıs tarihlerinde iki parça portföye %9,68 oranında KARSAN eklemişler.26 mayıstan bugüne KARSAN’ın 4,85 den 3,90 a kadar düşmesi fonun getirisini baya törpülemiş.

4,85-3,90 düşüşü yaklaşık %25’e tekabül ediyor.KARSAN’ın portföy ağırlığı %9,68 olduğuna göre 26 mayıstan bu yana portföy getirisini %2,42 törpülemiş.KARSAN-TOGG ile ilgili söylentiler var sanırım bu nedenle portföye eklediler ki bence gereksiz ve riskli bir hamle olmuş.Yarın portföyün yarısını boşaltacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de portföyünde bu kadar güzel hisseler varken nasıl oldu da -0.39 geldi diye şaşırmıştım, halbuki hatırı sayılır bir artı değer bekliyordum. Şimdi sizin hatırlatmanızla Mayıs ayı portföy dağılımını görünce durumu anladım sebebi karsn'mış evet, ancak %9.68 gibi çok yüksek sayılabilecek bir portföy ağırlığıyla karsn da bahsettiğiniz dönemdeki % 25 lik kayba rağmen, yine sonuç çok kötü değil, talihsizliği az sıyrıkla atlatmış, bence IPB ye inancınızı yitirmeyin, bu yaşanan istisna bir tarafa ben Tufan beyin rasyonel portföy yönetimine güveniyorum...