Sayfa 674/994 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    İşte millet cambaza bakarken biz cebimizi dolduralım. Tekrar söylüyorum şahsi fikrim takas marj açmaya müsait değil. Bu tahtaya oyuncuda yanaşmaz. Git gel devam edecektir
    takasa bakmaya ekranın bile yokken büyük yorum yapıyorsun

2.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Otokar ın son düşüşünde canı yanan arkadaşlar var muhakkak ki fakat teknik olarak güzel oluşumlar var. Biraz zamana ihtiyacı var.
    https://twitter.com/BorsaDipAvcisi/s...857018370?s=19
    Twitterda bi arkadaş böyle bişey çizmiş.
    Bunun dışında pandemii öncesi 172 pandemi de 100 ve tekrar 175 yaparak büyük bi çanak yaptı. Son çıkışın yarısını aldı 133 e düşerek. 133 ü dip yapabilirse 175 e tekrar gidip fincan kulp yapmış olur ve farklı fiyatlamalar görebilir. Sonrasında önce küçük çanak yukarı katlanır haber akışına göre de büyük çanağı yukarı katlayabilir diye düşünüyorum. Vade belirtmek çok doğru olmasa da otokar asıl çıkışlarını genelde ekimden sonraki 4 ayda yapar. Yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayın. Borsada her fiyat mümkün
    100 liradan baslayıp 460 liraya giden yükselişin ara düşüşlerinden sonraki desteklerinde tutunamadık.
    460-100=360
    360/2=180
    100+180=280 lira
    280 lira 100-460 yükselişinin yüzde 50 düzeltmesinin bulunduğu yer.
    294 lira 200 günlük hareketli ortalama
    Eski yatrmcıların hisseyi elinden kaçırdığı fiyat 255 civarı burası fincan-kulp hedefiydi formasyon tamamlandı diye verdi elinde önceden tutan pekçok kişi. Spek bunları tekrar hisseye bulaştırmk istemeyebilir. Ben düzeltmenin tamamlandığını yeni bir yükseliş öncesinde olduğumuzu düşünüyorum. Extra piyasaları sarsan negatif yurtiçi veya yurtdışı beklenmedik bir gelişme olmadığı sürece. Yazdıklarım yatrm tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by borsayatırım Yazıyı Oku
    takasa bakmaya ekranın bile yokken büyük yorum yapıyorsun
    Sataşma yapıp seviyeyi düşürmeyin lütfen varsa aksi fikriniz sebepleri ile yazarsanız zırvalamayıp ;tanımadığınız ve imkanlarını bilmediğiniz bir insan hakkında üslubunuza dikkat edin.

Özelden yazıp haddinizi bildirirdim ama üslubunuz o kadar mühim bir zat olmadığınızı gösteriyor zaten.

4.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    2013-14 lü yıllar sanırım elimizde fiziki altın var biraz 2010-2012 yıllarında aldığımız. Ev almayı düşünüyoruz çıkmıyor bir türlü. Bizim aldığımız fiyatların altında fiyatı. 2009 da bi arkadaşın düğününde hediye için 167 liradan çeyrek almıştım. O fiyatın bile altında aradan 5 yıl geçmiş. Altın bize 5 kuruş getiri sağlamamış. Zaten bu sürecin sonunda da borsa da hisse almaya başlamıştım. O gün altında yaşadığım hislerle bugün borsada yaşanan çok farklı değil. Pekçok şirket döviz bazlı dibinde. Örneğin bankalar örneğin tüpraş. Tofaş 2016 da 23 lira bugün 21.5 lira. Otokar 2017 şubat zirvenin altında. Dolar bazlı ise yarı fiyatın altında gördüğü zirvenin. Pekçok kişi yabancının hergün satış yaptığını söylüyor ve karamsar. Bu işleyiş bir şekilde tersine dönecek ne zaman bilmiyoruz. İşte o zaman en çok kazanan uzun vade yatırımcısı olacak ve çoğu kısa vade alsat yapan kişi yüzde 25 kazanıp sattığı hissenin çok farklı fiyatlara gittiğini söyleyip üzülecek. Otokarda da beklentim çok farklı değil. Bahsettiğim günler ne zaman gelir bilmiyorum. Dünyada ucuz bu kadar çok fazla para varken çok ta uzakta görünmüyor bana. Döviz bazlı zirveyi hesaplayıp benim hayallerime kapılmayın. Ve yazdıklarımı baz alarak alış satış yapmayın. Yazdıklarım kişisel avuntularım olup yatırım tavsiyesi değildir.
     Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Otokar ın son düşüşünde canı yanan arkadaşlar var muhakkak ki fakat teknik olarak güzel oluşumlar var. Biraz zamana ihtiyacı var.
    https://twitter.com/BorsaDipAvcisi/s...857018370?s=19
    Twitterda bi arkadaş böyle bişey çizmiş.
    Bunun dışında pandemii öncesi 172 pandemi de 100 ve tekrar 175 yaparak büyük bi çanak yaptı. Son çıkışın yarısını aldı 133 e düşerek. 133 ü dip yapabilirse 175 e tekrar gidip fincan kulp yapmış olur ve farklı fiyatlamalar görebilir. Sonrasında önce küçük çanak yukarı katlanır haber akışına göre de büyük çanağı yukarı katlayabilir diye düşünüyorum. Vade belirtmek çok doğru olmasa da otokar asıl çıkışlarını genelde ekimden sonraki 4 ayda yapar. Yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayın. Borsada her fiyat mümkün
    yukarıdaki iki paylaşımda gecen yıl aynı günlerde paylaştığım gönderilerdi. otokar 133 liraydı yaklaşık 15-20 dolar civarında falan. eski gördüğümüz dolar zirvesi 47 dolar civarıydı düzeltilmemiş fiyat. yıl içinde gördüğümüz değerle dolar bazlı zirve fiyatı da yukarı çekmiş olduk. aslında hava çok iyi değildi bunları yazdığımda. yabancının hergün sattığını söylüyorlardı. şimdi bugün baktığımızda geriye 133 lü fiyatlar ne kadar da ucuzmuş diyoruz fakat o günlerde de otokarda pekçok yatırımcı mağdur olduğunu söylüyordu çünkü pandemi sonrası 175 liraya hızlıca çıkmış ve gene hızlıca 133 liraya inerek yaklaşık yüzde 25 civarı değer kaybetmişti. küçük yatrımcı ne yapıp edip o günlerde de zirveden almayı başarmıştı kısaca. bir hisse ne kadar yükselirse yükselsin illa ki mağduruz diyen çıkacaktır. ben extra bir siyah kuğu, piyasaların hiç beklemediği insanların ne yapacağını düşünemediği bir olay örneğin kovidin ilk çıktığı dönemlerdeki gibi global veya yerel bir olay olmadıkça önümüzdeki yıl içinde geriye baktığımızda bugünlere gerçekten ucuzmuş diyebileceğimiz fiyatlarda olduğumuzu düşünüyorum. bunu söylerken de sırf söylemiş olmak için değil ya da herhangi bir analiz ya da inceleme yapmadan değil aksine karlılık analizine dayanarak bu düşünce de olduğumu belirteyim. fakat piyasa fiyatlar fiyatlamaz bunu bilemem ama piyasanın çok da duyarsız kalacağını düşünmüyorum. çünkü karlılıktaki son beş yıldaki agrasif artışın devam edeceği kanısındayım. son dönemdeki yatırımcı profili açısından üzgün olduğumu belirtmek isterim. özellikle sosyal medyada pekçok paylaşıma tanık oluyorum. farklı pekçok hisse için mal kitlediler pazarladılar türünde ifadeler görüyorum. insanlar bilmediği şirketlerin hisselerini tanımadığı insanların paylaşımlarına güvenerek alıp satıyor üzücü gerçekten. buraya yazdıklarımla yatırımcıyı yanlış yönlendirmiş olmaktan korkarım bu yüzden yazdığım durumlarla ilgili mutlaka kendi araştırmanızı ve analizinizi yapın. bana şirketin yıllık verdiği temettü yetiyor. şirketin fiyatı çıkmış düşmüş çok daha ikinci planda benim için. özellikle düşüş günlerinde yazmaya çalışıyorum. sebebiyse zaten hisse yükselirken insanların geri kalan hiçbir sey umrunda değil yükselsin yeter ama düşüş günlerinde insanlar bir paylaşım bir umut bir dayanak noktası arıyorlar. en azından ben 147-60 düşüşüyle başbaşa kaldığımda bunu aramıştım ve buralarda paylaşım yapmamın asıl sebebi de o düşüşte hissettiklerimi sonrasında yaşayan pekçok insanın olduğu düşüncesi. bir şirkete ortak olmak için yeterince güçlü nedenleri olmalı insanın. bu şirkete ortak olmak için yeterince güçlü nedenlerim var benim zaman içerisinde de bunu sizlerle de paylaşıyorum. borsada aldığım hisselere bakış açımsa şu ; hisse alarak şirketin bi çalışanı oldum fakat bedenen çalışmıyorum param çalışıyor ve maaşımı da aylık değil yıllık olarak alıyorum(temettü). Hisselerimi satarsam işsiz kalacağım düşüncesindeyim. pazarda 10 liralık domates alırken en az 5 tezgah geziyorsa insanlar markette ekmek alırken hangisi daha yumuşak taze diye ekmeği mıncırıyorsa çoluğumuzun çocuğumuzun rızkıyla, yılların birikimiyle yatırım yaparken araştırmak zorundayız. yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir

5.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    1.04.11.2020 tarihli bir afrika ülkesine 4x4 zırhlı satışı 25 milyon dolar. Teslimatların 6 ay içinde tamamlanması beklendiğinden dolayı 2021 ilk 6 aylık ciroya yansıması beklenmektedir.
    https://www.otokar.com.tr/getmedia/a...-25-milyon-usd

2. 26.10.2020 tarihli zırhlı araç siparişi 110 milyon dolar. Teslimatların 2021 yılı içinde başlayıp 2022 yılında tamamlanması beklenmektedir.
    https://www.otokar.com.tr/getmedia/9...gisi-ekim-2020

3. Ankara ego 28 adet körüklü otobüs siparişi tahmini olarak yaklaşık 6 milyon euro
    https://www.otokar.com.tr/haberler/g...genel-mudurluk

4. Slovakya Bratislava 40 adet kent siparişi
    https://www.otokar.com.tr/haberler/g...s-ihrac-edecek

5. 2017 yılında imzalanan aljasoor rabdan teslimatları devam etmektedir. 2021 yılında ciroya katkısı devam edecektir. (6 yıl 660 milyon dolar ortalama olarak her yıla eşit dağıtıldığını düşünürsek 110 milyon dolar yıllık katkı diyebiliriz.)
    https://www.otokar.com.tr/getmedia/c...rmu-20-02-2017

6. yılsonu başlaması beklenen iveco beklentisi. 5 yılda 5000 otobüs üretilmesi beklenmekte olup yıllık yaklaşık 1000 otobüs olarak görebiliriz. bu yıl üretimin yılsonu başlaması beklendiğinden dolayı katkısının daha az olacağını düşünebiliriz.
    https://www.otokar.com.tr/getmedia/f...isi-25-02-2020

7. şirket ilk çeyrekte 107 milyon lira kar açıklayarak tarihindeki eniyi ilk çeyrek net kar rakamına ulaşmıştır.

geçtiğimiz yıl açıklanan gürcistan otobüs siparişi eshot otobüs ihalesinin büyük bir kısmının geçtiğimiz yıl ve ilk çeyrekte tamamlandığını düşündüğüm için yazmadım.

şirket tarafından açıklanan bilgi olarak elimizdeki mevcut anlaşmalardır
    Tabloyuda gözönüne alarak önümüzdeki 2021-2022 yılı karlılığını ve analiz etmeye çalışalım

6. https://twitter.com/OtokarTulpar/sta...824002560?s=19

Bakiye siparişler tablosunu linkten inceleyebilirsiniz. Yılsonu bakiye siparişler bir sonraki yılın hasılatını etkilemektedir. 2020 yıl sonu siparişler 2019 yılından daha fazla olduğu görülmektedir tablodan. Birde bakiye siparişlerin içeriği önemli yani zırhlımı otobüsmü. Bu yıl zırhlı teslimatları geçtiğimiz yıla göre daha fazla olduğunu şirketin ilgili yıllardaki kap ve sitesindeki haberlerden inceleyebilirsiniz. Önümüzdeki dönemde büyümenin devam edeceğini düşünmemin ilk sebeplerinden birisi burda bahsettiğim bakiye siparişler tablosu ve içeriğidir.

Sayfa 674/994 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •